reklama

Ciąża bliźniacza

Hej Dziewczynki nie przeczytalam co tam u Was bo niestety z samego rana dostalismy wiadomosc o smierci mamy mojego meza. Jutro rano lecimy do polski. Bylam u lekarza i on nie widzi przeciwskazan do podrozy ja sama nie wiem co robic ale cala ciaze czuje sie swietnie. Nie jade gdzies do egzotycznego kraju bede wsrod najblizszych z dostepnem do lekarzy.
Niestety maz nie ma rodzenstwa ani nikogo kto moglby mu pomoc. Przykro mi patrzec jak cierpi i widze ze trudno mu sie pozbierac. Ojciec zostawil ich jak mial kilka miesiecy, takze wiem ze mnie tam potrzebuje, Trzymajcie kciuki, aby wszystko sie udalo.

reklama
elala- &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& nie przemeczaj sie ale wiadomo, kazda z nas by to dla swojego meza zrobila.. zycze ci duzo sily i zdrowia

zenia- hehe, to ciekawe, ciekawe ;) to chyba pora isc do trzeciego lekarza, jesli ten zobaczy parke, to juz bedziesz mogla uwierzyc w te wersje, ktora ci sie najbardziej bedzie podobac ;)

dzieki novamama za info o pampersach, to musze je kupic, bo rzeczywiscie cena rewelacyjna! czekam na report o stanikach i koszulach ;)

Elala bardzo mi przykro....

Kretowinka najlepiej dzieci przyzwyczaić do różnych pieluch, ja zawsze kupowałam w promocji, najczęściej w kaufie i w tesco tam są takie stoiska z przecenami, często pieluchy o połowe taniej tylko dlatego, ze ktoś rozerwał opakowanie.....a tak to dady z biedronki.

Cześc dziewczyny:)

Najpierw standardowo już gratulacje dla nowej mamy:) piękne dzieciaczki, nie mogę się napatrzeć na zdjęcie:)

Zenia piszesz o tym badaniu i trochę się zmartwiłam. U mnie tez okazało się, że mam 0 rh - ale nie mam skierowania na takie badanie, co więcej lekarz nawet o tym nie wspomniał, a położna powiedziała, że jeśli to moja pierwsza ciąża, to nie ma zagrożenia. Czy faktycznie nie mam powodów do zmartwień?

Elala przykro mi:( ja to przeżywałam 2 lata temu kiedy zmarł ojciec i rok temu kiedy zmarła mama mojego męża:( straszna trauma a i teraz radość z ciąży byłaby większa dla męża gdyby miał rodziców koło siebie:( trzymaj się jakoś i bądź oparciem dla męża:*

Ech, niedługo skończę 19 tc a ruchów wciąż nie czuję i oczywiście już zaczynam się martwić:/

Ostatnia edycja:
Elala, współczuję. Bądź z mężem. Przytulam mocno.

Kretowinka, to kichanie, to akurat pozytywny aspekt ciąży. Śmieję się, że mam alergię na ciążę.

Zenia, to pewnie spodziewasz się parki. :-)

Różyczka, hm.. u nas łożyska są na górze z przodu i z tyłu. No i jedna ze ślicznotek leżała w poprzek pomiędzy nimi, prawie w ogóle nie czułam jej ruchów.. Ale jak tylko zmieniła pozycję na pionową, ruchy wróciły. I się okazało, że jest jak pszczółka, ciągle zmienia pozycje, przynajmniej z 6 razy. A drugi kwiatuszek tylko raz. Ja to sobie tak wytłumaczyłam po tym jak się dopytałam o łożyska. Oczywiście lekarz nie znalazł wytłumaczenia dla braku ruchów "pszczółki"..
Trzymam kciuki, żeby Twój maluszek zaczął więcej fikać.
Gloriane i za Twoje maleństwa też trzymam.

Ostatnia edycja:
ojjj jak duzo do nadrobienia...:)
Tigla-pytalas co lekarz na roznice. Nic:/ powiedziala, ze mam piekne dziewczynki i ze to byl odpowiedni czas na rozwiazanieTroche dziwne, ale. Co do pokarmu. Male mnie tak pogryzly, az do krwi. Odciagam sobie pokarm, bo to mniejszy bol i chyba tak juz zostanie. Bede odciagac, az bol minie i malutkie beda umialy ssac odpowiednio.
Dziewczynki z dnia na dzien staja sie piekniejsze:) I na to sie zapwiada, ze identyczne. To jest trudne do stwierdzenia, bo jakby nie bylo 780g roznicy robi swoje. Mialy byc jednojajowe,wiec chyba beda.
Forma wraca pomalu,ale brzuch wyglada strasznie.Nawetnie bylam swiadoma ile rozstepow na nim mialam
:))) ale najwazniejsze,ze dzieci zdrowe,reszte sie podreperuje:))
Ja dalej w szpitalu, male mala zoltaczke. Zobaczymy co mi jutro powiedza...

Lilonka-powodzenia,to juz tuz tuz:)) Wszystkim zycze dlugiego chodzenia:)Jest ciezko,ma sie dosyc,ale efekt jaki:))

Margaret - normalnie cudne szkraby. Tylko tulić i całować.

Eevlee - leż i leż i leż jeszcze minimum 5 tygodni. Szynka niech się nie wygłupia i niech czeka.

Tigla- dobrze że ktg prawidłowe. Ja codziennie od 7-8 podslu****e moich kręciołków.

Rano na wizycie ordynator stwierdził że w przyszłym tygodniu tniemy. Zobaczymy. Małż się już nie może doczekać. Ja chyba bym jeszcze trochę pochodziła z maluchami w brzuchu.

Gloriane ale na usg wszystko ok? Ja w oby dwóch ciążach czułam wcześnie ruchy...

Netka ja też mam jedno łożysko z przodu, a jedne z tyłu, ale nie czuję różnicy w ruchach....

reklama
Lilonka fajnie, ze tak możesz posłuchać maluszki....przynajmniej wiesz, że wszystko jest dobrze :tak:

Margaret masz rację najważniejsze, że dziewczynki zdrowe, a reszta nieważna....a jak poród sn? cięzko było? teraz dopiero będę wierciła dziurę mojemu gin o sn....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry