reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Wesołych Świąt! Smacznego jajka i mokrego dyngusa :-) dużo dużo szczęścia, miłości, wytrwałości w trójpaku, a dla rozpakowanych samych radosnych dni!

easter_eggs_1.jpg

Załączniki

• easter_eggs_1.jpg
    easter_eggs_1.jpg
    47,8 KB · Wyświetleń: 118
Dziewczynki zdrowych I radosnych swiat wam życzę Przepraszam za opóźnienie ale troszkę roboty mialam poza tym trochę chora jestem. Zycze wam abyscie pozostaly w trojpaku jak najdłużej.
Lilonka - jeszcze troszke I do domku z dziecmi wrocisz
Eevlee - przykro mi ze akurat na swieta do szpitala trafilas ale z cholestoza nie ma żartów. Dobrze ze ci to cholerstwo wykryli. U mnie jak sie zainteresowali to juz ylo za pozno I na drugi dzien na porodowce wyladowalam. Pomysl sobie tak nic sspecjalnego nie stracilas. Na dworze zimno (w sosnowcu np duzo sniegu spadlo) wiec na spacer bys raczej nie wyszla tylko caly dzien bys siedziala kolo stolu I juz by ci brzuch pekal. A za rok pogoda miejmy nadzieje dopisze I pospacerujesz z mezem I chlopakami.

Marcikuk tez tak sobie tłumaczę, ze pogoda nie dopisuje a w domu i tak bym tylko leżała, bo taki mam przykaz od lekarza. Napisz mi coś wiecej o tej Twojej cholestazie. Czy byłaś leczona, jakie miałaś wyniki i objawy. Mnie nic nie swedzi. Miałam podwyzszone wyniki alat, aspat, fosfataze alkaiczna. Jak trafiłam do szpitala to alat był 400, teraz po lekach i kroplowkach wynosi 270. Trzymam dietę, zobaczymy co wykaza następne wyniki. Jeśli spadną, zostanę jeszcze wypisana do domu. Liczę na to!

eevlee - zbytnio ci raczej nie pomoge bo ja przez dlugi czas nie mialam objawow. U mnie to bylo tak ze na piatek 2 listopada mialam umowiona wizyte kontrolna, z czwartku na piatek czy noc wczesniej juz nie pamietam prawie nie spalam bo tak mnie wszystko swedzialo zwlaszcza rece - dlonie i do lokcia. Rano bylam cala podrapana prawie do krwi, na rekach mialam czerwone smugi. W piatek pokazalam to lekarzowi i wtedy tez zainteresowali sie moimi mega opuchnietymi nogami, pobrali mi krew, dostalam tabletki na drapanie i wrocilam do domu. W sobote 3 listopada po 6 rano odeszly mi wody, w niedziele rano urodzili sie chlopcy a w poniedzialek dzwonili do mnie od lekarza (rodzilam w innym szpitalu niz mialam wizyty) ze mam sie do nich zglosic bo wyniki sa zle. No ale juz bylo po wszystkim. Takze nie wiem nic o wynikach, zadnych szczegolow tylko tyle ze wyszly zle. Ciesze sie ze u ciebie szybko to wykryto. Cholestoza moze doprowadzic do wczesnego porodu (jak w moim przypadku) czasem przez nia trzeba szybciej ciaze rozwiazac, ale mam nadzieje ze u ciebie unormuja sytuacje. Najwazniejsze ze jestes pod opieka lekarzy. W wielkiej brytanii wiele rzeczy jest dla nich normalne, a ja wiedzialam ze moje spuchniete nogi nie sa normalne. Lez cierpliwie sluchaj lekarzy a o swietach w szpitalu szybko zapomnisz. Jeszcze troszke i bedziesz miala swoje sloneczka po drugiej stronie brzuszka, a poki co niech cierpliwie czekaja na swoja kolej. Glowa do gory, dla dzieci wiele sie zniesie. Ja mialam trudnosci w zajsciu w ciaze (tez mialam ivf) koszmarna koncowke ciazy, ciezki porod, 150 roznych infekcji po porodzie, szalejace hormony prowadzace ze skrajnosci w skrajnosc ale bez wahania zrobilabym to jeszcze raz. Slowem - cierpliowsci a wszystko bedzie dobrze :tak:

Marcikuk - ja za to dostałam jakiegoś okropnego uczulenia - czort wie na co. Cholestazę mi wykluczyli bo wyniki ok. Ale całe stopy mam w krostach i swędzą tak że gdybym miała ostrzejszy nóż, to bym je odcieła. Brzuch w ciągu kilku dni urósł bardzo i wyglądem i ciężarem przypomina piłkę lekarską. Co pozwala na stoczenie się ze szpitalnego łóżka do toalety i spowrotem. Ale mamy już kwiecień i żurek zjedzony, więc plan minmum uważam za wykonany :-)

reklama
Marcikuk, dziękuje za wyczerpujący opis Twojej sytuacji związanej z cholestaza. Mi to oaskudztwo wykryli przez przypadek robiąc wszystkie możliwe badania w szpitalu. Nic mnie nie swedzi- na szczęście i nie puchne. Masz racje, ze wiele można znieść dla dzieci :-)

Lilonka, może coś zlapalas w szpitalu. Dobrze ze to nie cholestaza, ale może zbadaja co to żeby zlikwidować paskudztwo przed powrotem do domku. Póki co misja wykonana i dzieciaczki mogą sie szykować na świat :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry