reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Ciąża bliźniacza

Ech Dziewczyny, ale pędzicie z tymi rozpakowaniami, chyba dzieciom do lata spieszno ;) Marcysiowa, Wiosanka, Dytko GRATULACJE !!!! Hej Maluszki, witajcie na świecie ;)

Jjka - gratuluję podwójnego szczęścia i życzę spokojnego przebiegu ciąży!

Tigla, czym szczepiłaś? Dzieci nie miały żadnych reakcji w ciągu doby? Normalnie spały? Dopytuję, bo nas to czeka 18go, mi się włosy jeżą jak czytam o szczepionkach i powikłaniach... A na te bąble dmucham i chucham i nie mogę nawet myśleć, że jakieś paskudztwo ze szczepionki mogłoby im życie zmarnować.... :((

Różyczko, trzymaj się... Szpital paskudny, ale dla Was to najbezpieczniejsza opcja.

Lilonka, ja też chcę takie uśmiechy w domu!!! Do schrupania te Twoje brzdące ;))

co do ubranek, to tak jak mówią inne mamy - nie kupujcie zbyt dużo w mniejszych rozmiarach, bo dzieci szybko rosna. Wystarczy po kilka sztuk (body, pajac, rampers) a i tak pewnie pralkę będziecie codziennie właczać Polecam tez bawełniane spodenki ze stopą.

Jutro przywiozą mi bujaki - wybrałam huśtawki Bright Starts, napiszę jake wrażenia chłopaków po teście

Pozdrawiam Was wszystkie!

reklama
Maggi jestem na brochowie.

Dziś moja szyjka w badaniu miała 13 mm jak to możliwe ze od wcze wieczór skróciła mi się o 7 mm??? Lekarze od wcze 4 razy badali mnie wxiernikiem i przez to strasznie plamie :-( muszę leżeć plackiem i straszą mnie szwem. Każde z maluchów waży 1500 g. Dostałam dziś steryd. No i strasznie się boję :-(

Gloriane bądź dzielna ! Pamiętaj, że to wszytko kontrolują lekarze, więc maluchy maja najlepsza opiekę !

Nova dzieciaki dostały 5w1, pneumokoki i rota wirusy oraz żółtaczkę. Trzy wkucia w udka-wiadomo trochę płakały przy zastrzyku, ale potem zachowywały się jak zawsze. Profilaktycznie podałam im czopki. Mają jeszcze trochę napuchnięte miejsca wkucia.

Gloriane to jest tak jak pisałam, każdy lekarz inaczej mierzy szyjke...mi też różne długości wychodziły, nic sie nie martw ważne żeby zadziałali, nasza Eevlee długo wytrzymała z szwem a praktycznie w ogóle nie miała szyjki, a pessara nie chcą założyć?
Leż leż i tylko na siku wychodź, my tu trzymamy kciuki &&&&&&&

Nova mama to daj znać jak te huśtawki, bo się nad nimi zastanawiam i nie wiem czy kupić czy lepiej te które kołyszą...

Hej wszystkim! No jakos powoli sie zbieram z tym moim blizniaczym balaganem :-). Wlasnie Kuba buja mi sie w polsnie na cycu. Jego ulubiona forma zasypiania. :-).
Nie ma
mocy abym was nadrobila ale z tego co sie zdazylam zorietowac to 2 wyladowaly w szpitalu.
GLORIANIE trzymaj sie. Szpita, to nic przyjemnego ale za to bedziesz miala dobra opieke.
ROZYCZKA ja na koniec mialam cholestaze I kazdy lekarz mowil ze z tym chorobskiem ciaze mozna szczesliwie donosic nawet jeszcze kilka tyg. Nie martw sie daja takie leki ze swedzenie ustepuje a I malce beda mialy dobra kontrole.
MARCYSIOWA - udalo ci sie doczekac czerwca gratuluje. To byl moj wymarzony miesiac. Jak sie poczujesz lepiej to daj z ac co I jak.
Ja moja cc wspominam tak sobie znieczulenie I ciecie poszly dobrze. Tak jak pisalyscie moment wyciagania maluszkow przypomonal raczej wyrywaniem czegos z mojego brzucha. Zaraz po wyciagnieciu Lenki ktora urodzila sie jako druga dostalam krwotoku. W sumie stacilam 2 litry krwi. Emka odeslali szybko z maluchami z sali porodowej ja stracilam przytomnosc I z tego co wiem cudem udalo im sie uratowac moja macice. W effekcie wlozyli mi balon z woda do macicy aby zatrzymac obkurczanie I takpotem wzieli mnie na 5 godz na intensytna terapie aby w razie czego robic transfuzje. Po 5 godz obudzilam sie I kategiryczni zarzadalam zobaczenia maluchow.nie dalam sie nikomu dotknac do poki ich mi. Ie przywioza no I ostatecznie przeniesli mnie na oddzial przejszciowy gdzie emek przywiozl maluchy, kyore podzialaly jak miod na moje dolegliwosci bo juz po 2 nockach pozwolili nam isc do domu.
Maluchy karmie mieszanie. Cyc a potem top up mm. Rosna ladnie.
Postaram sie pidCzytywac was bardziej regularnie ale pewnie troche wody uplynie gdy bede w stanie rownie aktywnie pisac. Tak czy owak dziekujemy za wszystkie kciukasy I gratulacje teraz my oddamy to potrojnie (liczac zacisniete piastki smykow)..

Ostatnia edycja:
gloriane &&&&&&& za ciebie i twoje maluchy. Oby wszystko się ułożyło i żebyś potrzymała dzieciaczki jeszcze z miesiąc co najmniej. Leż dużo i bądź dobrej myśli

Bibiana moja lekarka mówiła, że jak za krótka jest szyjka to nie da rady już pessara założyć

Mi szyjka stoi w miejscu już chyba ze 2 miesiące bedzie jak ma 30mm.
Dzieci jak przedtem były przerośnięte to teraz już im chyba ciasno bo mają po 1,5kg obaj :)
aaa no i się już przekręcili główkami w dół

Dzięki za wsparcie :-) orientujecie się w którym tc evlee trafiła do szpitala z szyjka 1 cm i w którym tc urodziła?

Bibiana pessara nie założą bo chyba szyjka za krótka a do tego infekcja :-(

Zenia gratuluję szyjki :-) i zazdroszcze! :-)

Gloriane- mam nadzieje ze to nie twoje szkraby dziś przed chwila trafiły na oddział? Trzymam kciuki zebys jeszcze trochę wytrzymała ja jestem w szpitalu codziennie na 6 piętrze wiec jakbys coś potrzebowała to na prv zostawiam ci moje namiary. Dr. Skoskiewicz na pewno dobrze o ciebie zadba,to szef na patologii moim zdaniem bardzo dobry lekarz. Po badaniu możesz mieć plamienia, ja też tak miałam po badaniu na IP:/ale na następny dzień juz było ok.

reklama
no mam nadzieję, że to nie maluszki gloriane...

Zenia Gloriane pessar można załozyć gdy szyjka ma 0,5 tyle jej wystarzczy aby krazek sie utrzymał i nie spadł. no ale nie może być infekcji, przy szwie tym bardziej nie można mieć infekcji.

Gloriane mam nadzieję że zrobią tak aby było dobrze.... ale popytaj lekarzy o ten pessar, bo jest bezpieczniejszy...ale wiadomo oni najlepiej wiedzą co zrobić aby było dobrze.....a w ogóle skąd wiedzą że infekcja? na posiew trzeba czekać ok 4 dni :baffled: mi niby stwierdzili na podstawie upławów że ją mam, ale ja po badaniu ginekologicznym zawsze mam mocne upławy, a po 4 dniach okazało się że zadnej infekcji nie mam....mam nadzieję, że i u ciebie tak będzie...

Zenia duże Twoje szkraby, ciekawa jestem ile już moje mają :-)

Do góry