reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Milla - to nieciekawie ze złamaniem. A jakie masz plany co do porodu? Naturalnie, czy cesarka?

anufka - molże to i lepiej, że będziesz mieć pomoc mamy, tylko oby mamie to nie zaszkodziło. U mnie mój mąż bierze miesiąc wolnego, żeby mi pomóc. Musimy jeszcze myśleć o naszej pozostałej dwójce.

A ja w końcu wróciłam.... Z dnia na dzień robi się coraz ciężej.... Oby jeszcze troszkę wytrwać.

Witam!
Dzieki dziewczyny.
Mieszkam w Irlandii, nie UK. Wczoraj wyszukalam ustawe o standardach w ciazy blizniaczej, no i tam napisano, ze po 24tc USG co 4 tygodnie, a wczesniej tylko jedno- nawet w ciazy blizniaczej :szok: Mysle, ze jutro lub w sobote podjade na szpital i powiem, ze mnie brzuch boli, bo sie uderzylam albo cos podobnego i niech mi zrobia to USG. Umowilam sie na kolejna wizyte w Pl w razie gdyby jedna mi anulowana, ale to i tak 10 lutego dopiero. Do tego polaka u ktorego bylam nie ide, bo to zwykly naciagacz jest. W miescie przyjmuje jeszcze jakas polska gin raz w miesiacu, ale ona tez jest porazka. Nie wiem jak to sie stalo, ale kolezance wg niej w badaniach wyszlo, ze ma gronkowca i kazala jej brac antybiotyk, powtorzyla te badania u innego i nie wyszlo nic. Pozniej jeszcze znowu ja straszyla jakas choroba weneryczna, ktorej pczywiscie po powtorzonych badaniach nie miala. Nie wiem, ale moze miala taki brudny ten gabinet czy cos :szok: Najblizszy mozliwy lekarz jest prawie 300 km odemnie i tez trzeba czekac na wizyte kilka dni. Chyba podjade do tego szpitala tutaj i tyle.
Katherine_mag- tez mi sie tak wydawalo, ale nawet w tych ich standardach znalazlam, ze zle mi sie wydawalo. Moja ciaza jest dwujajowa, wiec to pewnie dlatego.
Agniecha777- a gdzie Ty mieszkasz? No i jaka to ciaza, bo pewnie to jest roznica.
Rila- szyjka? Tutaj nikt tego nie mierzy, nawet nie wiem czy u mnie wszystko ok bylo czy nie.
Cannot- ja jestem na 3cim, z 4ch. Robie takiego niby polskiego inzyniera z tym, ze tutaj to 4 lata schodzi, bo to jest BA with honours. I sie zastanawim usilnie czy isc na zywiol, czyt. 4 rok robic bez urlopu czy jednak z urlopem. Tato moj przyjedzie i pomoglby nam, ale i tak moze byc ciezko. Plany mamy takie, ze jak skoncze szkole to ide na jakis fajny staz i wracam do Polski po maksymalnie roku. Chcialbym aby starszy synek mial komuniejuz w Pl, ale teraz juz nie wiem. Nic nie wiem, mam taki metlik w glowie... :-(
Julianna- Czuje juz ruchy, z prawej storny na dole, ale tylko jednego dzidziusia. Polozna? Polozna to zobacze na wizycie w szpitalu w marcu, do tego czasu tylko wizyty u rodzinnego i badanie moczu paskiem lakmusowym. Ostatnio bylam 31 grudnia, wiec za tydzien dopeiro mam isc do rodzinnego.
Milla- strasznie mi przykro. Niech mama szybko wraca do zdrowia

Milla współczuje ci, mam nadzieje że mama szybko dojdzie do siebie:-(. Teraz ta pogoda daje wam tam w kość, deszcz zamarza i są efekty.
Ja właśnie nie wychodzę teraz z domu bo się boję, u nas pełno śniegu za to.
Paulineczka szkoda ze masz taką opiekę, ale mam nadzieje że wszystko będzie przebiegać dobrze;-).

Milla zycze szybkiego powrotu do zdrowia twojej mamie.

Paulineczka ja mieszkam w Niemczech. Moja ciaza jest dwujajowa. Przykro mi ze masz taka okropna sluzbe zdrowia. Ja na twoim miejscu pojechalambym do szpitala i powiedziala tak ja ty to mowisz ze sie uderzylas. Przynajmniej zrobiaci usg i zobaczysz czy z dziecmi wszystko ok.

Milla wszystkiego dobrego dla mamy i super, że już lepiej się czujesz.
Paulineczka wcale się nie dziwię że się denerwujesz. Ja mam usg co 2 tyg. Dziś dzwonili ze szpitala, że przesuwają termin o tydzień i już się trochę obawiam, czy to dobrze ale ufam, że wiedzą co robią.
Dziewczyny jutro mam badanie krwi i będę pić glukozę (75g). W jakiej ilości wody rozpuaszcza się te pyszności, bo nie pamiętam co mówiła pielęgniarka?

hej
Adb w laboratorium gdzie będziesz miała pobieraną krew przyządzą ci miktusrkę:) zabierz cytrynkę to będzie nawet zdatne do wypicia:)

ja sie mało udzielam bo mam małego psotnika w domu:) i teraz ruszamy z remontem wiec sie na jakis czas wyprowadzamy

Milla zdrówka duzo zyczę dla mamy!

Paulineczka ja ci moge doradzic że jak chcesz ten scan to nie mów że się udeżyłaś w brzuch tylko że miałas plamienie to wtedy z buta ci zrobią I powiedz że czujesz ruchy tylko jednego dziecka tak to zbadają cię tylko przez brzuch pracowałam z irlandzkimi połoznymi to sie troche nasłuchałam jak u nich to wygląda ciąże dwujajowe nawet u uk sa badane co 4 tyg powodzenia:-)

reklama
Mi tez szykowala glukoze Pani w przychodni, zle sie nastawilam a z połówka cytryny smakowalo mi jak bardzooo slodka lemoniada, wiec chyba dobrze ze sie zle nastawilam, bo poszło gładko:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry