reklama

Ciąża bliźniacza

Juliana nie ma czego zazdroscić, ciesz się że nie masz takiego wielkoluda:tak:. Z tym ułożeniem główkowym to różnie bywa, bo nadal robią fikołki i tak do końca nie wiem co mnie czeka sn czy cc.
Milla mnie wybiło tak z 3 tyg temu i tak chodzę jak pingwinek, a stóp to już dawno nie widzę.
Cannot trochę też poszło w ciałko, ale myśle ze to większości woda, bo mam opuchnięte nogi. Moje palce wyglądają jak parówki hehe:happy:. zejdzie wszystko oby do początku lutego, już nie mogę się ich doczekać. Nosi mnie czasami. Za tydzień mam w sumie chyba ostatnią wizytę i zobaczymy jak to wszystko się potoczy :-).

reklama
witaj kaśka90 :)
katherine fajna piłeczka :) a Ty jaka szczuplutka, 20 kg przytyłaś? pewnie byłaś strasznie drobna przed ciążą
u mnie już 10 kg na plusie, jestem trochę załamana tą wagą więc zaczęłam spisywać co jem i liczyć kalorie, wyszło mi 1500-2200 kcal więc jem za mało, dodam że nie są to puste kalorie, skąd więc ta waga, masakra;/ przez to że tak mało jem czuję się słabo i boję się że zaszkodzę dzieciaczkom ale z drugiej strony waga z dnia na dzień większa, to chyba jeszcze nie woda? sama nie wiem co o tym myśleć
a to mój brzuszek z.jpg

Załączniki

• z.jpg
    z.jpg
    12,9 KB · Wyświetleń: 69
Katherin i Edytka bardzo ładne macie brzuszki:) Pozazdrościć wam figury!
Ja dopiero tak naprawdę dzisiaj rano zauważyłam swój jak ubrałam przylegający golf i spodnie, bo tak to jakoś w luźnym dresie po domu się myka i nie zwracałam uwagi na niego. Tyle tylko, że w płaszczyk się trochę nie dopina, hehe. :-D

Milla tak to jest czasami lepiej nie planować za dużo, bo później wszystko może się zmienić. Mnie już życie troszkę nauczyło, więc mówiąc szczerze nie rozpędzam się z planami zbyt daleko.
Zaczęłam powoli urządzać pokój dla dzieci, wczoraj kupiliśmy z mężem szafę i komodę po atrakcyjnej cenie. Jutro jedziemy po łóżeczko do mojej cioci. Najlepsze jest to,że to łóżeczko ma ponad 25 lat i dawniej to było moje łóżeczko, hehe:D:D Przetrwało 8 dzieci więc mam nadzieję, że moje maleństwa nie rozwalą go zbyt szybko:-D Wystarczy je tylko odmalować i dokupić materacyk.

Wczoraj odebrałam wyniki badań i wyszło mi, że mam bakterie e. coli w moczu i kryształki szczawianu wapnia :-( Zobaczymy co mi powie lekarka w poniedziałek.

Edytka - ty to jeszcze masz super figure, ja nie widze w nim ciazy:) ja mam 20 kg na plusie ktore poszlo mi w brzuch i wygladam tak:

Załączniki

• 20140125_125258.jpg
    20140125_125258.jpg
    13,2 KB · Wyświetleń: 77
Edytka- rzeczywiście dziwne z tą wagą bo brzuszek masz meleńki, w sumie ledwo go widać a i Ty sama na bardzo szczuplutką wyglądasz! Ja mam do tej pory 9 kg na plusie i wydaje mi się że to jakaś fikcja że aż tyle bo naprawdę poza brzuchem i biustem nigdzie mi nie przybyło. Wchodzę w ciążowe rurki które kupiłam w 2 miesiącu ciąży w rozmiarze 34, więc ja też pytam co tyle waży? U mnie same dzieciaki to już praktycznie 2 kg + łożyska, wody płodowe itd ale żeby aż tyle??? Lekarz mówi że idealnie bo mnam zalecenie 15 kg przybrać, ale mnie to się jakoś średnio podoba:rofl2:

Dziewczyny przeżyłam glukozę. Przewstrętne jak dla mnie. Piłam o 9 a do tej pory mi niedobrze. Było kilka momentów kryzysowych ale udało mi się wypić (300ml) i utrzymać w żołądku. Dobrze że M był ze mną bo odciągał moją uwagę i mnie rozśmieszał jak mówiłam że zaraz wszystko zwrócę. Mam radę, pijcie to jak najszybciej bo każda przerwa powodowała że było tylko gorzej. Teraz tylko żeby wyniki były dobre.

Edytka - malutki masz brzuszek, jak na 19 tydzień. Tylko pogratulować:-)

Kamila - ale fajna piłka:happy: jak się patrzy na takie brzuszki to aż cieplej na serduchu się robi:rofl2:

Rila - brawo! Przeżyłaś jedno z najgorszych badań.:-)

Mój M dzisiaj od rana zawzięcie maluje pokój dla dzieci. "Niebo" już jest. Teraz tylko "trawa" została;-)

Edytka ładny zgrabny brzusio, ale i tak wybiję któregoś tygodnia:happy:, ja taki miałam w 6 tygodniu. Co do wagi to ja też się zastanawiam gdzie te u mnie 20 kg poszło. Wiadomo dzieci , woda, łożyska, krwi więcej, piersi większe, no może by sie uzbierało te 20 kg:-p
Kamilasze ty też masz pokaźny brzuszek i faktycznie poszło w brzuch, bo figura szczupła

dzięki dziewczyny, chyba nie będę się tak przejmować tą wagą, najwyraźniej muszę przytyć dużo i chyba nie mam na to wpływu;/ brzuszek może nie wygląda na taki wielki ale jakoś w ubraniach go bardziej widać
no właśnie dziewczyny ile macie pod koniec ciąży cm w brzuchu?

reklama
Kamila ja mam podobny brzuch do Twojego, może trochę mniejszy.

Ja mam 105cm, zaczynałam z 80cm. Na plusie 13kg. Za to z ciekawostek to mi niemal wcale biust nie urósł, staniki mam cały czas te same... A dziś pojawiła się siara :confused:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry