reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Anulfka bedzie dobrze. Ja pamietam z wiadomosci jakichs dziewczyne z Wroclawia ktora od chyba 20 tygodnia lezala w takiej pozycji jak Ty. I blizniaki przetrwaly do konca bezpieczne.
Sarenka plamienia sie zdarzaja najwazniejsze ze nie jest to zywa krew. Ale koniecznie lekarz musi Cie zobaczyc. Jakbys gorzej sie poczula to jedz do szpitala. Nie ma co udawac bohaterki, na pewno nikt Ci nie powie ze panikujesz niepotrzebnie. Ciaza blizniacza wymaga innego traktowania i naprawde lekarze czy pielegniarki reaguja tak jak potrzeba. Chyba ze trafi sie na jakichs debili.... Na szczescie to wyjatkowe przypadki.
Katherine, Julianna jak sie macie na koncowce? Ja, oprocz problemow z dloniami i klopotow ze snem z tego powodu nie narzekam na nic. Energia mnie rozpiera. Jak widze ten snieg to marze o snowboardzie:-)
Moja mama jeszcze w szpitalu ale juz organizujemy jej sprzet do domu bo wraca przed weekendem albo po.

Sarenka nie jesteś panikarą. Sama pamiętam jak w 13tc zobaczyłam krew, to myślałam że oszaleję ale okazało się, że to nic groźnego. Wszystko będzie dobrze ale koniecznie idź do lekarza. Daj znać po wizycie.

Sarenka- na pewno wszystko bedzie dobrze, zareagowalas prawidlowo, lekarz Cie zbada i daj znac co i jak. Nie denerwuj sie, stres to nic dobrego w ciazy. Wez glebokie wdechy i mysl pozytywnie:)

Dziewczyny czy ktoras z Was miala problem w ciazy z krwotokami z nosa??
Po nocy ciagle mam zatkany nos przez zaschniete skrzepy krwi, dzisiaj sie pochylilam i krew jak woda z kranu leciala:/
Tak mam od jakiegos tyg.
Wczesniej zdarzalo sie raz na jakis czas...

Cannot - takich krwotoków wielkich to nie miałam, ale od początku ciąży mam taki jakby nieżyt nosa, z tym że zamiast kataru leci mi krew. Codziennie mam skrzepy w nosie po nocy jak i w ciągu dnia.

Sarenka - trzymaj się dzielnie. Trzymam kciuki, aby to nie było nic groźnego. Do 15-tej już nie daleko.

milla ja się czuję bardzo dobrze, śpię całą noc z 1 siku, nic mi nie puchnie itp, źle mi się tylko siedzi tak normalnie na krześle, bo brzuch mnie bardzo ciśnie...
Leżę ile mogę, Maja swietnie bawi się sama koło mnie. Jutro cotygodniowa wizyta w szpitalu, mam nadzieję że będzie OK.
Zazdroszczę trochę taj energii, u mnie z tym kiepsko ale to przez to leżenie... W niedzielę zaszalałam i poszliśmy na 15min na sanki :-D

Emilek- czyli masz podobnie jak ja, ja tak mysle ze moze to niedobor witaminy c, bo nasilil mi sie tez problem z krwawiacymi dziaslami.
Dentystka mi powiedziala ze mam sie zapytac lekarza czy jak wezme wieksza ilosc wit c to czy nie zaszkodzi w ciazy..a moze zaszkodzic??
Szczerze powiem ze od poczatku ciazy biore po 3 tbl dziennie witaminy c i nie pomyslalam ze moze komukolwiek zaszkodzic..z tym ze nawet ta ilosc 3 tbl mi nie pomogla w krwotokach:/ zapytam dzis doktorka o co chodzi.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry