reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Adb7 powiedział ze wszystko super, obserwowac zaczniemy jak roznica bedzie ponad 15%, wtedy wizyty co poltorej tygodnia ... ale to 13% na tym etapie to wg mnie duzo, z drugiej strony moze sie zaraz podtuczyc troszke mniejszy, nie musi to być wina ttts, chyba ....

Sarenka mi o tych 15% lekarz mówił dokładnie to samo. Myślę że nie ma się co martwić, jak przepływy są dobre. U mnie też przepływy są ok a różnica ostatnio wynosiła ok 300g. Na moje pytanie dlaczego tak się dzieje usłyszałam, że po pierwsze może to być błąd pomiaru (mniejsza córeczka ma główkę w kanale rodnym i za każdym razem był problem z pomiarem przepływów w tętnicy mózgowej), a po drugie że mam dwoje dzieci w brzuchu i natura ogranicza wzrost jednego aby się mogły pomieścić + na moim etapie łożysko nie jest już tak wydolne.
Myślę że kolejne USG cię uspokoi i tego ci życzę:-), bo wiem jak w naszym przypadku te różnice w wadze są stresujące.

A moi na polowkowym mieli po 364 - to się dopiero równo dzielą. We wtorek kolejna wizyta i USG mam nadzieje, ze nadal tak grzecznie na wadze przybieraja. Stresuje się tez bo mam teraz mieć podane sterydy, dobrze ze wtorek juz blisko.

Cześć Dziewczyny! Chciałabym dołączyć do forum:) jestem przyszłą mamą bliźniąt, termin mam na 5 września, najprawdopodobniej bedzie parka. Mogę prosić o wpisanie w tabelkę?

Witaj Ineska. Ja jestem z okolic Warszawy ale ciążę prowadzę w przychodni przyszpitalnej na Pl. Starykiewicza 1/3 w Warszawie i tam też będę rodzić. Z prowadzenia ciąży jestem bardzo zadowolona. Mają poradnię ciąż wielopłodowych więc specjalizują się w prowadzeniu tego typu ciąż. W którym tygodniu ciąży jesteś?

reklama
Do góry