reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Ciąża bliźniacza

Witam ja zalozylam wczoraj opaski na nadgarstki I dzisi rano nie mialam mdlosci cudowne dzialanie akupunktury albo moja wiara to cudo wczoraj dostalam mail od mojego lekarza ze szpitala jutro ide na wizyte niby termin mam na 1 grudnia planowane ciecie od 10 listopada jezeli wszytsko bedzie ok Fuson sciskam mocno moge powiedziec ze wiem co czujesz czaas goi rany choc dzieci na zawsze pozostana w twoim sercu

reklama
Cześć Dziewczyny!
Mam pytanie, czy któraś z Was brała w ciąży dodatkowo Wit. D3? Naczytałam się różnych opinii na temat tej witaminy i chyba nie będę jej brała, chociaż lekarz ją przepisał...

Fusun- tak bardzo mi przykro...Popłakałam się, jak czytałam Twojego posta;/ Trzymaj się Kochana, mam nadzieję, że poradzisz sobie z tym wszystkim!

Ineska - Ja biore. Na badaniach wyszło mi, ze mój poziom jest bardzo, bardzo niski. Po 3 miesiącach brania podniósł sie bardzo nie wiele. Nie wiem ile trzeba by tego brać, zeby osiągnąć poziom toksyczny, tez oznaczony w normach na wynikach.
O nospie tez sie można naczytac cudów na kiju.

mama290 - żałuje, ze nie spróbowałam tych opasek w 1 trymestrze.

No i w końcu wiem dlaczego od zeszłego tygodnia mnie tak w kroczu boli i rewolucje mam jakieś- otóż oboje państwo ułożeni są pośladkowo, więc tam właśnie maja swe kopytka :-) Waga 1750 i 1480, wszystkie pomiary w normie. No i w końcu potwierdzili, że dziewczynka to dziewczynka :-D nawet mi pokazywała dzisiaj babka, ale nie bardzo wiem co :rofl2:
Idę się położyć, bo cały dzień w szpitalu spędziłam i jestem wykończona.

Iwizara- no to ja czekam na wieści.
Madison- z tym obracaniem to różnie, u mnie dziewczynka od początku była ułozona główkowo, ukrywając swoją płeć aż ostatnio się w końcu ruszyła, umożliwiając dzisiejszy wgląd na nią.
Ineska- nie brałam i nie biorę

wow Paulineczka ale Twoje dzieciaczki rosną, waga naprawdę imponująca, super że wszystko w porządku, ale też spora różnica w wadze między nimi-lekarz nic nie mówił?
ja to wszystkie leki biorę jak mi się przypomni, nie to że codziennie, wit. D pediatra zaproponowała bo są nowe zalecenie żeby brać więcej szczególnie w okresie jesienno zimowym, teraz biorę co drugi dzień albo co trzeci :)

Ostatnia edycja:
Mam jeszcze pytanie co do rozpoznania płci dzieciaczków- czy zdarzyło sie Wam, ze na początku lekarz widział inna plec, a pozniej zmienił zdanie? A moze mamusie, które juz urodziły miały taka sytuacje :)?
Zastanawiam sie czy to juz pewne, ze lekarz widzi u nas córeczkę i synka czy jeszcze moze zmienic zdanie... Powiedział, ze leżą tak, ze w zasadzie nie ma wątpliwości :)
Oczywiście najważniejsze, żeby były zdrowe, a jaka plec to nieważne :))

reklama
Cześć dziewczyny. Jutro mój widlki dzień. O 6.30 mam się zgłosić na cesarke i o 8.30 będę już mamą :-) Powoli zaczynam się denerwować. Jak będę miała możliwość to do was napiszę.

Do góry