U mnie wszystko ok. Nie miałam pełnego badania 'dobrostanu' dzieci, ale serca biją, małe sie ruszają.
Lekarka uznała, ze pełne badanie w tej sytuacji byłoby naciaganiem z jej strony, wyraźnie widać dlaczego jednej nie czuje. Jest idealnie pod lozyskiem. Do tego małe sie tak nalozyly teraz na siebie, ze przy ruchach glowicy widać było obie na raz. Takze w sumie nie powinnam byc w stanie odróżnić która sie rusza w okolicach srodka brzucha.
Poza tym lekarka powiedziała, ze dla ginekologow to jak mamy mnogie odróżniają które dziecko od ktorych ruchow jest zagadka. W przypadku jednego to i facet gin moze sobie wyobrazić, ale w przypadku dwoch to trzeba by to przeżyć. Wiec nie polegają na tym.
Stad podobno nie ma wymogów liczenia ruchów każdego z dzieci osobno. Jest zero jedynkowo - sie w brzuchu rusza lub nie.
Paulineczka - tak jak mi wrozylas jedna z dziewczynek nie jest juz glowkowo

Kobieta zmienna jest

Synek jak sie ułożył raz tak nie zmieniał pozycji.
Santini - znane mi dziewczyny, które maja przodujace lozysko dostały zalecenie oszczędzania sie i zwolnienie tempa. Niektórzy lekarze mówią, ze do ok 30 tyg moze sie podniesc, ale inni ze to mało prawdopodobne. Pewnie porodu sn i tak nie rozwazalas, bo to z tego co sie zorientowalam jedna z najwiekszych bolączek mam w ciazach pojedynczych przy takim lozysku - ze nie musi byc cc.
O innych zagrożeniach nie wiem, mam nadzieje ze ich nie ma
Anka - dziękuje za kciuki!
Dolores - oj bidulko... współczuje. Dobrze, ze juz jestes pod kontrola lekarzy. Lada moment i maluchy bedą donoszone
Adb7 - GRATULACJE! Super, ze malenstwa moga byc z Toba. Czyli mimo małej wagi nie potrzebują żadnego wsparcia?
Duzo zdrowka dla Was i szybkiego powrotu do formy po cc.
KPe - kolejna super donoszona ciaza bedzie

To teraz wielkie oczekiwanie
Pamietam jak dolaczalam do forum to akurat musiałas sie hospitalizowac, bo morfologia była nie taka jak trzeba, a tu proszę - juz szczęśliwe rozwiazanie lada dzien
Darunia - życie przyniesie wszystkie odpowiedzi

zaufaj sobie!