reklama

Ciąża bliźniacza

Cat4 ja chodzę do dr Barana prywatnie, ale on pracuje w szpitalu Orłowskiego, jestem bardzo zadowolona. Jakbyś chciała namiary, to daj znac.
Pytalas kiedy zaczął byc widoczny brzuszek- ja w pracy o ciazy powiedziałam dopiero w 17 tc, ale wszyscy byli zdziwieni, bo stwierdzili, ze nie widać:) teraz juz widać i to spory brzuszek:)
mysle, ze każda z nas troche panikuje, ja na poczatku w ogóle, a ostatnio co tydzien jestem na IP- skurcze, wysypka, bole w pachwinach. Dzisiaj znowu miałam przygodę, ale obyło sie bez IP. Cała noc miałam zawroty głowy, aż tu nagle obudziłam sie o 7 rano, zawroty głowy i wymioty. Mam nadzieje, ze to nic złego, bo jakoś przeszło...
Glowa do góry, bedzie dobrze :)

reklama
Mi brzuch widać od 12 tyg. Teraz mam jak w 6/7 m-cu... Ale jestem bardzo szczupła wiec może dlatego tak to u mnie wygląda. A od kiedy czujecie ruchy? Ja już w 13 czułam jak mi pływają w brzuchu, czułam i widziałam na usg jak maluch ucieka spod głowicy usg :) ale nie codziennie, intensywniej zaczęłam czuć w 15, ale to jeszcze nie są kopniaki. No i nie wiem czy czuję jedno czy 2...:eek:

Tak szczerze mówiąc to już nie pamiętam momentu, od którego widać mi brzuch... Aż mi tak jakoś głupio z tym. Teraz już mam dość spory brzuszek, no ale nic dziwnego skoro każde z dzieci ma ponad 2 kg. W dodatku jestem szczupła i w zasadzie wszystko idzie mi w brzuch. Jak tak dalej pójdzie to albo będę go wozić na taczce albo mnie przeciąży :-D

Straszny dzien dzisiaj. Duszno i goraco. Bylam na zakupach z tesciowa i bardzo szybko zrobilo mi sie slabo, takze nie miala pozytku ze mnie.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny płakać mi sę chce normalnie.. a właściwie już płaczę, bo dzwonię po przychodniach gin-poł nawet prywatnych i nie chca nigdzie prowadzic ciazy blizniaczej... paranoja jakaś!

Nojo spróbuj jeszcze na Karowej, tam jest dr Monika Grymowicz, ktora specjalizuje sie w ciążach mnogich i przyjmuje w przychodni. Nie znam jej osobiście, ale moja kolezanka chodziła do niej prywatnie i była zadowolona.

Chciałam się przywitać. Jest to moja druga ciąża (na BB styczeń 2012) i tym razem bliźniacza :-) dopiero 13 tydzień Ale u mnie brzuszek już widać. W pierwszej ciąży też bylo widać.
Nojo to dziwne że nie chcą prowadzić bo ciąża bliźniacza. Ja chodzę do przychodni o nie mam z tym problemu.

Wiem, ze dziwne w jednej przychodni babka, podejrzewam ze położna powiedziała ze powinnam tylko i wyłącznie chodzić do specjalistycznej przychodni przyszpitalnej, bo tylko tam są specjaliści i opieka szpitalna na miejscu. A placówki prywatne cyt .: "mają z góry dane wytyczne do nie prowadzenia ciąż mnogich gdyż są to ciąże wysokiego ryzyka"... zszokowali mnie. Inni tłumaczą się barkiem sprzętu a inni chcą tyle kasy,że hej.A je jestem w trakcie remontu i przeprowadzki i na nic mnie nie stac.

reklama
nojo, to na prawdę dziwne. Ja poszłam w zasadzie do lekarza, którego mojej mamie poleciła znajoma i okazał się świetny. Co prawda to on odkrył ciążę bliźniaczą, ale nie miał żadnych obiekcji co do prowadzenia jej. Od położnej, która pracuje w tej przychodni dowiedziałam się tylko, że nie jestem jedyną pacjentką w ciąży mnogiej i jest ich coraz więcej. Mój lekarz na prawdę przykłada się na wizytach do badań, w razie jakiś problemów każe do siebie dzwonić.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry