reklama

Ciąża bliźniacza

Ja mimo chęci już chyba do pracy nie wróce, praca stojąco-chodząca cale 8 godz i niestety coś tam sie zaczęło dziac jak krew poleciala. Po 3 dniach lezenia jak wstalam w czw to powtorka byla ale usg zrobilismy i z dziecmi wszystko ok, ale leżeć musze narazie poki sie nie uspokoi :/
Czy któraś z Was tez miala takie przeboje w 4 m-cu??

reklama
Marta termin mam na 17 listopada :) na szczęście nie miałam przebojów z krwawieniami, dużo spałam przez 2 miesiące i szybko poszłam na zwolnienie, bo nie byłam w stanie funkcjonować w pracy, poza tym mój szef i szefowa palą na okrągło i mają w dupie czyjąś ciążę i zdrowie matki i dziecka. Mi często dokucza żołądek, martwię się wtedy o dziewczynki czy im nic nie jest.

Marta, ja co prawda nie miałam krwawień, ale od jakiegoś 4 miesiąca mam skurcze, biorę luteinę, magnez no i mam się oszczędzać. Z tymi skurczami chodziłam jeszcze do pracy, ale w końcu stwierdziłam, że nie ma co ryzykować, tym bardziej, że mąż już robił się coraz bardziej nerwowy z tego powodu, teściowa z resztą też. I tak siedzę w domu i odpoczywam. Ale moja koleżanka, co prawda jest w pojedynczej ciąży a miała krwawienia do 20 tygodnia. Lekarz twierdził niby, że wszystko jest ok, w szpitalu nie leżała, coś tam brała i uwaga, chodziła cały czas do pracy. Z resztą chodzi nadal. Z dzieckiem podobno wszystko w porządku, ona też czuje się dobrze. Rodzi we wrześniu.

yhym to faktycznie różnie to bywa :) Ja przez 3 m-ce ciąży praktycznie zero objawów dokuczliwych takze sie ciesze, pobolewal mnie brzuch tylko wiec lekarka dala luteine w pracy powiedzialam po 12 tyg wiec niedawno. Teraz dostalam duphaston, cyclonamine na krwawienie i rutinoscorbin.

A bolący żołądek konsultowalas?? Czy któras w Was tez ma jednokosmówkową? ;-)

Ja poczatki ciazy mialam ciezkie wiecznie zmeczona, brak apetytu ,mdlosci mnie wykanczaly ogolnie brak checi do zycia ; ( do pracy przestalam chodzic w 4 miesiacu, pracuje w restauracji wiec nie chcialam biegac po schodach z talerzami.Pozniej chwycila mnie grypa I po 40st goraczki dwa tyg wyjete z zycia ; ( Na usg w 20 tyg wykryto ze jeden z blizniakow ma pepowine jedno naczyniowa I byc moze przez to jest troszke mniejszy znowu zalamanie ;/ proponowano nam badania genetyczne lub ewentualne zakonczenie ciazy cos strasznego ; ( oba wyjscia nie wchodzily w gre co ma byc to bedzie ale na szczescie wszystko sie wyrownalo I chlopaki rosna teraz rowno wiec mam nadzieje ze bedzie wszystko ok :) to by bylo chyba na tyle o mnie :)

[TABLE="class: cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table"]
[TR]
[TD]1.[/TD]
[TD]dagos[/TD]
[TD]27 maj 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]2.[/TD]
[TD]Paulineczka[/TD]
[TD]24 czerwiec 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]3.[/TD]
[TD]darunia0712[/TD]
[TD]11 lipiec 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]4.[/TD]
[TD]Gosia.82[/TD]
[TD]17 lipiec 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]5.[/TD]
[TD]santini
[/TD]
[TD]27 lipiec 14
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]6.[/TD]
[TD]Aneczka8765[/TD]
[TD]26 lipiec 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]7.[/TD]
[TD]Anielka[/TD]
[TD]2 sierpień 14
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]8.[/TD]
[TD]Madison[/TD]
[TD]13 sierpień 14
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]9.[/TD]
[TD]Majeczka84[/TD]
[TD]15 sierpień 14
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]10.[/TD]
[TD]Alicja32[/TD]
[TD]3 wrzesień 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]11.[/TD]
[TD]Ineska1984[/TD]
[TD]5 wrzesień 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]12.[/TD]
[TD]a_nka[/TD]
[TD]13 wrzesień 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]13.[/TD]
[TD]perelka0609[/TD]
[TD]18 wrzesień 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]14.[/TD]
[TD]nojo[/TD]
[TD]30 październik 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]15.[/TD]
[TD]cat4[/TD]
[TD]17 listopad 14
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]16.[/TD]
[TD]asia4532[/TD]
[TD]20 listopad 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]17.[/TD]
[TD]Marta787[/TD]
[TD]29 listopad 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]18.[/TD]
[TD]aga3004[/TD]
[TD]30 listopad 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]19.[/TD]
[TD]mama290[/TD]
[TD]4 grudzień 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]20.[/TD]
[TD]annte[/TD]
[TD]8 grudzień 14[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Dopisałam nowe mamuśki do tabelki :-)
EDIT: Usunęłam Sarenkę

Marta Ciebie witam serdecznie :tak: wiesz już jaka płeć maluszków?

Edytka fajnie by było gdyby jutro Was wypościli. Trzymam kciuki ;-) A w ogóle to jak po CC się czujesz?

Walcz o laktację bo warto :-)

Ja od samego początku miałam przeboje z ciążą trzy razy już leżałam w szpitalu. Dwa razy z krwawienie. Raz ze skurczami i rozwarciem. Mam założony pessar na szyjce. Od 12tyg mam cukrzyce...
Dwa razy brałam antybiotyk, na angine i zapalenie oskrzeli...
I w ogóle na początku miałam mieć pareczkę, a potem okazało się że są dwie Panienki :)
Ale teraz już myślę tfu tfu, że wychodzimy na prostą :)

Ostatnia edycja:
Witam się i ja po bardzo długiej przerwie. 27 maja o godz. 9.45 i 9.47 na świat przyszli Antoś (1090 g) i jego wyjątkowy bo identyczny Aniołek Stróż Tymuś. Pozdrawiamy jeszcze ze szpitalnego łóżka :*

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry