reklama

Ciąża bliźniacza

Co do rozmiarów ciuszków to z doświadczenia wiem ze to bardzo różnie bywa. Córka urodzona 3240 i 57 cm to rozm 56 nosiła max 2 tyg, następne dwa tyg 62 i dopiero 68 nosiła dłużej bo prawie pół roku ale za to syn urodzony 3160 i 56 długi ' rozm 56 nosił dobre 2-3 miesiące a 62 kolejne 3 - rósł spokojnie i powoli i nadal tak ma ;)

Zatem szykując sobie wyprawki poszykujecie sobie po 5 kapletow (typu body i polspiochy, czy koszulka i spioch) z rozmiaru 50, 56 i 62 na dziecko a potem dokupywac to czego brakuje, w co nam się wygodnie dzieci ubiera.

reklama
No mi póki co tylko do przodu szlo bo cały czas nosiłam biodrowki sprzed ciąży ale ostatnio przesłałam się już w nie dopinac :(
A siostra co idzie również mną (ale w pojedynczej ciąży) ma 2 kg na plusie - i gdzie tu sprawiedliwość :( ;(

Chcialabym w to wierzyć. Niestety należę do tego małego procenta kobiet które po porodzie pomimo karmienia nie gubią na wadze. Trzeba będzie znów zastosować jakaś dietę by cieszyć się figura sprzed ciąży.

U mnie + 10 kg (29 tc) pewnie później kg jeszcze więcej przybędzie ale ja się nie przejmuje. Jak na razie nic nie kupowałam z odzieży ciążowej. Fakt że teraz najlepiej chodzi mi się w legginsach albo spodniach z gumką które mam sprzed ciąży.
Ważne żeby bąbelki siedziały w brzuszku jak najdłużej :)
W brzuchu ok.105 cm
Wczoraj mąż szybciej wrócił z pracy to wziął się za porządki w papierach :biggrin2:uporządkowaliśmy i zyskaliśmy 2 szafki, jeszcze ja ciuchy przejrze i będzie więcej miejsca na ciuszki bo nie mam gdzie pochować.
Muszę się wziąść dziś w końcu za zamawianie łóżeczek i wyprawki i jeszcze stos prania. Na szczęście mama pewnie mi poprasuje :wink:

A ja chybs zaczęlam tracić na wadze na początku mialam co miesiąc 1 kg do przodu przez pierwsze 3 później było stop i teraz 2 w dół od ostatniej wizyty minęło 2 tyg. 17 mam kolejną i to już będzie po 22 tyg. Staram się jeść normalnie nie odmawiam sobie raczej niczego, tylko ostatnio po problemach z zaparciami trochę bardziej pilnuję co jjem. Przed ciążą nie byłam szczupła i miałam tu i ówdzie więcej ciała więc to może dlatego?

Ja w ciąży z bliźniakami startowalam z waga 63 kg. Później schudłam do 59 kg z powodu silnych mdłości. Waga końcowa to 73, które po porodzie momentalnie zamieniły się w 65, szybko zjechalam do 59, później niestety znowu przytyłam gdy przestałam karmić. W ciąży pojedynczej przytyłam 16 kg, aczkolwiek startowalam z 48 kg. Także chyba im mniej się waży na początku tym więcej się przytyje. Choć może nie ma na to reguły.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry