reklama

Ciąża bliźniacza

Ja od początku chciałam cc, jak tylko dowiedziałam się że to bliźniaki. Modlilam się, aby dzieciaki nie były odwrócone glowkowo. Bałam się, że właśnie u jednego może dojść do niedotlenienia.

reklama
Ja gdybym chciała mogłabym rodzic ale bałam się o dzieci i ze cala akcja zakończy się i tak cc. Ja rodziłam w kwietniu i na moje pytanie ile kobiet urodziło blizniaki od stycznia sn, usłyszałam ze jedna. Tak jak mama290 pisze, po sprawie Bonka szpitale nie naciskają na sn przy bliźniętach.

Co do pytania o lekarza w Warszawie ja ze swojej strony mogę polecić dr Iwonę Szymusik i df Katarzynę Kosińską-Kaczyńską. Obie prowadziły moją ciążę w przychodni ciąż mnogich przy szpitalu na Pl. Starynkiewicza. Przyjmują też prywatnie.[/QUOTE]
Hej czy rodzilas tez na starynkiewicza sn czy cc?i jaka jest twoja opinia na temat porodu tam?

Gosia rodziłam w 2014 na Starynkiewicza cc. Oddział położniczy późny Gierek, zero zainteresowania położnych. Rodziłam tam ze względu na prowadzoną tam ciążę i fakt że szpital ma trzeci stopień referencyjności a na tym mi zależało ze względu na dzieci. Lekarze bardzo w porządku. Opieka nad noworodkami super i oddział neonatologiczny też. Gdzieś mi się obiło o uszy że w zeszłym roku porodówka przeszła remont wiec może jest teraz lepiej. Aha i dzieci jak jest w porządku to są od razu z matką, co po cc jest jak dla mnie chore. Moje były jedną dobę podgrzewane wiec chociaż po cc mogłam chwile odetchnąć.
Prowadzisz tam ciążę?

Tak, tez u szymasiuk i bombe ze wzgledu na cukrzyce.jeszcze nie rozmawaialam z nimi o porodzie ale ze wzgledu ze tam prowadze to chcialam tam rodzic, zastanawiam sie wlasnie jaka tam jest opieka po porodzie.

reklama
Dziewczyny z wawy. Swietny lekarz od ciaz mnogich dr Piekarski. Ja rodzilam przez cc w 36.6 tyg. Cc planowana na 37.1 ale chlopaki chcieli wystraszyc matke na halloween. Ciaza dwuowodniowa dwukosmowkowa oprocz gigant mdlosci i wymiotow do 20 tyg i ostatnich dwoch tyg w szpitalu bo sie wystraszylam przepowiadajacych nie mialam innych atrakcji. I polecam poród w szpitalu Orlowskiego moze warunki slabe ale opieka nad dziećmi genialna i to nie tylko do wypisu. Do tej pory mamy kontrolę i nad nami czuwa swietna neonatolog.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry