reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Samopoczucie nie jest złe, jestem dobrej myśli. Jutro będzie ważny dzień bo dowiem się jak tam w środku wygląda sprawa. Nad ranem miała usg bo przez kilka godzin nie czułam ruchow Kacpra ale okazało się, że jest ok.

Kachna, kciuki zaciśnięte i u mnie!

@nietupska ja mam taką samą ciążę jak Ty i też dwóch chłopaków, jestem w 20tyg. U mnie wszystko w porządku, na razie nie ma żadnych objawów TTTS, rosną równo, ale wiadomo - trzeba kontrolować. Mi powiedzieli, że przy jednokosmówkowej prawie zawsze robi się cesarkę.

To trzymam kciuki oby pozytywna tendencja się utrzymała :)
Ja szczerze to wolę cięcie, podpytam niedługo lekarza o to, ale widzę, ze niemal 100% ciąż bliźniaczych to cc.

Dziewczyny tez tak macie ze jedno dziecko jest bardziej aktywne niż drugie? Kurcze od jakiś 2-3 dni mam wrażenie ze tylko jedna strona brzucha mi się rusza :/

Ewka u mnie raz jedno szaleje raz drugie a jak zaczną oboje to o mamo! Ale to też od dnia zależy

cd9bkw7ipg9p1hdb.png

U mnie wszystko gra. Uspokoił się mój brzusio. Nie czuje nic niepokojącego. Leże teraz i duuuuużo wypoczywam. Jeden z moich maluszków także jest bardziej ruchliwy i też mam wrażenie jakby drugi się nie ruszał. Może jeden jest silniejszy i inaczej ułożony. Ale wszystko z nimi ok więc nie niepokoi mnie to :)

Dobrze Iguana ze u ciebie się uspokoiło - u Ciebie to jeszcze bardzo wczesna ciąża.

Ja tez trzymam kciuki by u Justy jeszcze spokojnie było. Mam nadzieje ze nie będzie nas aż tak długo trzymać w niepewności i napisze co tam u niej.

Iguana, dobre wieści :) wypoczywajcie jak najwięcej :)

Ja nie zawsze potrafię odróżnić który się rusza. Niby jeden jest niżej i po lewej a drugi wyżej i leży poprzecznie bardziej po prawej, ale przecież mógł się obrócić z tego poprzecznego ułożenia. Najczęściej czuję ruchy na środku, pod pępkiem. Poza tym ja czuję ruchy dopier od dwóch tygodni tak bardziej wyraźnie, wcześniej tylko muśnięcia - więc one się jeszcze rozkręcą, na razie się nie martwię ;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry