reklama

Ciąża bliźniacza

Oj nawet nie wiecie jak mi ulżyło - cały weekend na wysokich obrotach - piątek cały dzień w trasie (szukanie auta), sobota od rana szykowanie urodzin mojej córci - tylko najbliższą rodzina - ale obiad dla tych 11 osób trzeba było uszykowac, a niedziela znów w trasie... ech aż sama zła na siebie byłam ze za mało odpoczywalam, choć na szczęście w aucie to ja zawsze się relaksuje ;) wiec na dzisiejsze badanie to szłam jak na skazanie - bałam się ze przegielam... wiec ulga niewyobrażalna. Ale teraz już zmniejsza obroty i więcej odpoczywam, drugi raz tak dobrze może juz nie być. Ale najlepszy tekst lekarza - gdyby nie brzuch to u pani nie widać ze panie jest w ciąży a co dopiero w bliźniaczej ;)

reklama
Moja noc dziś ciężko... macica się stawiała maluchy kopaly. A w środę wizyta wiec podejrze brzdace.

cd9bkw7ipg9p1hdb.png

Ewka_111 dobre wieści z szyjką :) ja jak byłam w szpitalu i mi zmierzyli to ordynator stwierdził że pół oddziału bym obdzieliła moją a miała 34 mm.
Maluchy ładnie rosną u mnie też jeden był ułożony pośladkowo (czułam jak kopie w pęcherz czasem) a drugi poprzecznie.ale jeszcze się wiercą :)

Najlepszego kobietki niech ten dzień będzie wyjątkowy dla Was, bez żadnych dolegliwości.
Wczoraj mnie wypisali ze szpitala ijestem w domku Zrobili ktg, skurcze już nie dochodziły do 90% tłumaczyli że pewnie maluszki też się wypinają i stąd te twardnienia brzucha, które są trochę rzadsze niż wcześniej. Miałam badanie na fotelu szyjka skrócona w 80% ale jest zamknięta. Mała jest już bardzo nisko. Na usg też wszystko dobrze, przepływy i ilość wód ok. A maluszki mają ok. 2300 i 2500g także ładna waga (jeśli faktycznie mają tyle). Ułożone nadal główkowo i pośladkowo.
Wszyscy w szoku że mnie wypuścili, najbliższym zrobiłam niespodzianke a dziewczyny z sali obstawiały za ile dni wrócę miejmy nadzieję że nie szybciej jak za 2-3 tygodnie.
Ale już zaczynam się martwić. W nocy ciężko mi się obracało na boki i mam problem z chodzeniem,tak mnie w pachwinach boli że aż po udach ból ciągnie. Może nospa pomoże.

reklama
Przyłączam się do życzeń :)

Ja jutro mam wizytę. Jakzawsze przed lekki niepokój dopada.

Z innych rzeczy to zaskoczona jestem jak wielki już jest mój brzuch. Liczyłam się z tym, ze będzie większy, ale nie spodziewałam się, ze to tak nagle się stało :). Ciężko już mi wstawać z pozycji lezącej.
Dodatkowo znalazłam niemiłą niespodziankę na nodze, chyba zrobił mi się żylak ;( taka mała kulka wystaje w jednym miejscu....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry