reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Ja to nigdy bie zapomnę jak mi lekarka najechała na brzuch i patrzymy a tam 2.. Ja na początku myślałam, ze sie pomyliłam nigdy nie widziałam takiego czegoś a ona mowi ze 2.. To był taki szok ze jak bym nie leżała to bym zemdlała. I przyznam szczerze, ze bardzo byłam zła.. Myślałam ciagle dlaczego tyle dziewczyn jest w ciąży i ja tylko mam blizniaki.. Jestem młoda mam 20 lat urodzę 21 i taka niespodzianka. Kilka dni w ogóle nie dochodziło to do mnie a teraz juz sie cieszę. Za jednym razem 2 i nie bede wracać do pieluch i tego wszystkiego :)
I bedzie im raźniej w szkole/ przedszkolu itp:)

Witaj mamadla2 :)
My obecnie skończyliśmy 26 tc, to moja pierwsza ciąża dwuowodniowa dwukosmówkowa, chłopaki rosną równo :)
U nas jak narazie wszystko ok oby tak dalej, no może oprócz tych bólów kości łonowych,bioder i kręgosłupa...no i dużego napinającego się brzucha :P ale ogólnie to ok hehe najlepsze są momenty kiedy zaczynają szaleć i się poruszać :) oprócz kopania w pęcherz...
Ja też w tym czasie miewałam bóle głowy ale lekarz powiedział że spokojnie paracetamol(APAP) można brać i żeby się nie męczyć.
Ja też myślałam o jednym na początek i chyba tak będzie a później dokupi się drugie.
Mam już upatrzony wózek jak się uda to w sobotę go kupimy, zdecydowaliśmy się na używany ale udało się po 1 bliźniakach :)

Nie spotkałam się z matką bliźniąt jednojajowych która nie rozpoznala by które jest które ...także nie martw się na zapas tym [emoji6]

cd9bkw7ipg9p1hdb.png

heheh tego to najmniej się obawiam bo nie kupowałam zbyt dużo jednakowych ubranek tylko kilka par.
Mnie przerażają pępuszki (pielęgnacja) i siusiaki (jak układać i czy odciągać czy nie napletek bo tu co lekarz to inna opinia) i karmienie troszkę. Z racji ze to pierwsza ciąża to mam mnóstwo różnych wątpliwości :)

reklama
heheh tego to najmniej się obawiam bo nie kupowałam zbyt dużo jednakowych ubranek tylko kilka par.
Mnie przerażają pępuszki (pielęgnacja) i siusiaki (jak układać i czy odciągać czy nie napletek bo tu co lekarz to inna opinia) i karmienie troszkę. Z racji ze to pierwsza ciąża to mam mnóstwo różnych wątpliwości :)[/QUOTE

oj tak pępek tez i karmienie.. I ogólnie jak ja sobie dam rade z tym wszystkim. Co mam kupic, co bedzie potrzebne teraz a za pol roku np..
Mam nadzieje ze wszystko przyjdzie z czasem

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry