Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Dokładnie...i tak traktujemy ta ciążę. Największą wygrana w naszym życiu.Patuska to jak trafić szóstkę w totka w waszym przypadku.
mamadla2 ja jestem mamą bliźniąt jednojajowych(dziewczynek) i powiem Ci, że wcale Ci się nie dziwię, że obawiasz się, że możesz nie rozpoznać dzieci. Ja też miałam takie obawy i na początku nie mogłam ich rozpoznać. W szpitalu jak mnie pytali które to bliźnię, to musiałam sprawdzać bransoletki i nie zdejmowałam ich jeszcze przez pierwsze dni jak wróciliśmy do domu. Lekarz w szpitalu powiedział mi, żebym się tym nie przejmował, bo później będę jedyną osobą, która będzie je w stanie rozpoznać bezbłędnie. I tak jest. Dalsza rodzina bardzo często się myli i dopytuje która jest która, a moje dziewczynki są bardzo do siebie podobne ale nie identyczne. Są pewne różnice fizyczne, które je wyróżniają: jedna jest trochę potężniejsza, ma naczyniaka na główce (który jest co prawda pod włosami i już zanika ale ma), dziewczynki inaczej się śmieją, mają inny głos, różne charaktery. Nie muszę na nie patrzeć i wiem która się śmieje, czy płacze, która mnie woła.
Ten okres kiedy ich nie rozpoznawałam trwał bardzo krótko. Takie maluchy bardzo szybko się zmieniają i zaczynają czymś odróżniać. Także spokojnie, bo na pewno będziesz je rozróżniać.
Lekarz powiedział ze jednojajowe a jak to sie sprawdza ??mamadla2, jeżeli to ciąża jednojajowa to płeć będzie taka sama. Aczkolwiek słyszałam kiedyś, że dopiero po urodzeniu można sprawdzić czy to jednojajowe bliźniaki czy dwu.