Papagena na TFK też patrzyłam, ale jest za długi i nie wlezie na głębokość... w UK jest masa używanych w większości też po 1 blizniakach a i zdarzają się takie co mają np rok. Myślę, że coś znajdę. A można wiedzieć co w Bugaboo nie zyskało Waszej aprobaty? Nie mam doświadczenia i może nie zwróciłam na coś uwagi z resztą i tak chyba nie mam wyboru...
Marti, ja też mam zerowe doświadczenie, bo to moje pierwsze dzieci i pierwszy wózek. Ale z rzeczy, co do których mieliśmy wątpliwości (chyba pisałam też o tym w wątku o wózkach):
- nie mam przekonania co do siedzeń kubełkowych, jedni mówią, że są super zdrowe, inni, że wręcz przeciwnie.
- miałam wrażenie, że podrośniętym dzieciom będzie dość ciasno w spacerówce i wcześnie przestaną się mieścić w gondoli - u mnie ten czas przesiadki z gondoli na spacerówkę przypadnie na zimę, kiedy dzieci będą miały więcej warstw na sobie i bałam się, że poopatulane w śpiworki, kocyki i nie wiadomo co jeszcze będą za duże do tych gondol, a jeszcze nie będą gotowe na spacerówkę,
- w egzemplarzu, który oglądaliśmy spacerówki dość mocno się chwiały i skrzypiały. Niby pani mówiła, że jak dziecko obciąży siedzenie, to problem zniknie, ale nie wiem, czy by mi się bardziej nie rozchwierutało wszystko?
- TFK ma lepsze amortyzatory i hamulec blokujący w rączce, nie przy kołach, co jest dość praktyczne
- któraś z forumowych dziewczyn pisała też, że gondole są zawieszone dość nisko - i zgadzam się, bo nawet ja z moimi 156cm musiałam się istotnie schylać do nich
- nie wiem jak wózek zachowywałby się na tak zwanych wertepach. Po mieście, parku, alejkach - na pewno super, ale TFK wydawał się bardziej stabilny na polne czy leśne drogi - ale nie sprawdzałam, więc to akurat tylko domysły
Ale było też mnóstow rzeczy, które nam się bardzo podobało w tym wózku (wyjątkowa łatwość składania i montowania na przykład, małe rozmiary po złożeniu, zwrotność), więc to absolutnie nie było tak, że TFK zdetronizował Bugaboo i byliśmy pewni, który wybrać i na pewno nie traktuj powyższych wątpliwości jako wyrocznię, że coś z wózkiem jest nie tak