Cześć wszystkim

chwilkę mnie tu nie było i znów się tyle działo i miło widzieć nowe koleżanki

K8sad- no z tymi wózkami rzeczywiście jest problem. Typ "jeden za drugim" raczej do Twojej windy na długość nie wejdzie, "jeden obok drugiego" są poniżej 77 cm szerokości i ja właśnie taki kupiłam (po miesiącach namysłu i czytania opinii), już go mam w domu i uważam póki co, że jest super- Tfk twinner twist duo. Jest wąski (wersja 74 cm albo 76cm), lekki i bardzo latwo się składa.Cena nowego 2 w 1 to około 4 tys. Z tego co widzę na suwaczku, masz jeszcze sporo czasu, żeby się porozgladac, poczytac opinie, może też jakas fajna używka się trafi.
Cukiereczek, ze zgaga nie pomogę, bo na szczęście nie wiem co to

, ale na obolale nogi najlepsze jest lezenie na lewym boku z lekko uniesionymi nogami (podłoż sobie poduszke), są też pewnie jakieś maści chłodzące, które można stosować w ciąży.
Ja już odliczam dni i nie mogę się doczekać, kiedy zobaczę moich chlopakow

. Brzuch coraz większy (125cm!) i cięższy, coraz mocniejsze skurcze się zdarzają, jeden synalek gdzieś mnie tak uciska, że czasem ledwo ruszam prawą nogą i dojście z kanapy do łazienki zajmuje mi 15 minut, więc mam nadzieję, że te ostatnie tygodnie jakoś szybko zlecą. W środę mam wizytę, więc może uda się już ustalić jakieś konkrety związane z porodem. Dziś konczę pakować torbę do szpitala, żeby mieć spokojną głowę. Jeszcze tylko zostało skręcenie mebli dla dzieciaczków i powiedzmy, że wszystko gotowe.
Świeżo upieczone mamuski, jak sobie radzicie? Jak się czujecie?
Nietupska, jak Twoje maluchy? Wiadomo, kiedy będziesz mogła je zabrać do domu?