reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża bliźniacza

dziekuje wszytskim za modlitwe za moich chlopcow i za sowa otuchy, w miare czasu bede pisac co slychac u bobaskow-krasnalkow moich najukochanszych na swiecie, narazie nie mam glowy do niczego, buziaczki trzymajcie sie.

reklama
agnieszka1212 pomodlę się dziś wieczorem za twoje kruszynki. Leżałam na patologi z dziewczyną która urodziła dziewczynkę w 26tc. Malutka ma teraz pół roku i nie jest już taka malutka :) Poza tym jest zdrowa jak rydz, a ważyła tylko 600g....Trzymaj się cieplutko!

Agnieszka- musisz byc silna, trzymam mocno za was kciuki i modle sie za twoich chlopcow. Bedzie dobrze!!!! Musi byc!!!!!!! wierz w to z calego serca, wiara czyni cuda. Jestesmy z Toba!!!!

Aga-natalia- bardzo sie ciesze ze masz obie dziewczynki w domu. Duzo zdrowka dla was:-):-):-)

Anakonda7- witaj na forum:-)

A ja nadal w trojpaku, wciaz odliczam: jeszcze 7 dni!!! Skurcze o ktorych pisalam ustaly po 2 godzinach, wczoraj miala kolejne, tym razem co 7 min przez godzine.....
Brzuchol nadal rosnie dzis w obwodzie 130cm chyba pobilam rekord:-D
W czwartek mam badania przed cc i cicha nadzieje ze mnie zostawia i w tym tyg urodze.
Jest mi juz strasznie ciezo, bola mnie wszystkie stawy, chodzic nie moge bo krocze mi rozrywa.....Ale juz niedlugo......trzymajcie kciuk dziewczynki
Pozdrawiam was serdecznie i noscie swoje baloniki jak najduzej.

hej kobietki:)
Jak sie dzisiaj macie?
Ja wczoraj wieczorem byłam w ikei po łózeczka:)kupilismy w sumie takie najprostsze jaśniutkie: IKEA | Małe dziecko | Łóżeczka | GULLIVER | Łóżko dziecięce

do tego po materacyku:
IKEA | Materace do łóżeczek | Materace sprężynowe | VYSSA VACKERT | Materac
Chce jeszcze dokupic po szufladzie do tych łózeczkej,ale w ikea były tylko z takiego ciemnego drzewa.wiec dokupie w innym sklepie.
dziewczyny jak to jest u was,bo jak licze wszystkie wydatki jakie do tej pora ponieslismy na wyprawke to wyglada to ciezko;)na szczescie juz oprocz wozka mamy prawie wszystko,jeszcze kosmetyki,apteczne rzeczy.choc czuje ze jeszcze zawsze bedzie cos potzreba,i tak juz zawsze:)nie moge sie doczekac moich szkrabkow:)
dzisiaj jedziemy z mezem po raz pierwszy do tego szpitala,chce zobaczyc i wypytac o wszystko,zeby nie bylo niespodzianek.jak to jest z tym umawianiem sie na cc jak bede miala skierowanie i nic wczesniej sie nie wydarzy nie daj boze,jak to jest z tym "cennikiem",zobacze ta jednoosobowa sale.musze przygotowac zaraz liste pytan.
co u was,jak sie macie?
Aga_Natalia jak Zosia po pierwszej nocce w domku sie ma?
Jedynka a ty dzisiaj co porabiasz?
Ania z Miechowa jak tam wyprawka-jeszcze tydzien:)
Pozdrowienia dla wszystkich mamus:)

Czesc baBeczki :) jestem wolna!!

Dziś mnie wypuścili, uff mam nadzieję że nastepnym razem trafię do szpitala na poród. Nie było tak źle z szyjką jak mój gin wymyślił bo była nieznacznie skrócona tylko. Skurczy na ktg miałam 1 aż, co wziełam za wypięcie bobasków, a jak myślałam że mam skurcz to na ktg nic nie wychodziło, więc ciężko to rozróżnić. Dostałam celeston na płucka, cordafen cudowny lek po którym brzuch stwardniał może 3 razy na dzień i nospę. 2x dziennie ktg i w sumie tyle mam leżeć i dotrzymać do 35 tyg więcej mi nie dają :(

Justella no niby tydzien do polozenia sie w szpitalu,a mam nadzieje ze porod to jeszcze sie opozni:)Narazie do szpitala dla dzieci nie biore nic,poza tym tam w szpitalu oni daja wszystko dopiero przy wyjsciu takze maz przywiezie w dniu wypisu.
Narazie wozek mam zamowiony,odlozony,lozeczko 1 narazie,ubranka dzisiaj siostra wszystkie wyprala musi je poprasowac,a lista zrobiona jakby co to zakupy zrobia.Boje sie strasznie,ale nic sie na to nie poradzi....:(

Justlla ja na razie mam niewiele rzeczy tzn. komodę, przewijak, 2 grube koce, 2 przescieradla, 2 rozki i tak 70% potrzebnych ubranek troche nowych troche kupionych na allegro i wydałam na to juz 1500 zl oczywiscie komoda najdrozsza. Łóżeczka wybraliśmy takie za 199 materace po 90 wózek dostaniemy od rodzinki no i foteliki będą drozsze i przewiduję, że całość to będzie ok 4500 tys. Nie wiem czy tylko ja tak droogo kupuję czy jak. Dobrze, że mam to dodatkowe ubezpieczenie bo byłoby bardzo krucho :-(
Muszę jeszcze dokupić dużo drobiazgów a te zwykle kosztują najwięcej tzn pieluchy, wanienka butelki itp.
A kupujecie wogóle wypełniwnie do pościeli czy sam ochraniacz?Bo mi ktoś powiedział że pościeli nie trzeba i nie wiem. A jak trzeba to możecie jakąś polecić?

czesc kobietki!
Olis ale sie ciesze ze wyszlas i jest ok :). A dlaczego mowia ze tylko do 35 tygodnia wytrzymasz. Skoro lezysz i sie oszczedzasz i masz leki to moze dasz rade dluzej? Chociaz mi lekarz mowi ze jak domosze do 35 to bedzie juz ok jak chodzi o dzieci.
Justella fajne te lozeczka :). Moja wyprawka tez malo nie wyniosla ale mam sporo rzeczy z okazji i duzo uzywanych wiec zawsze to taniej. No i wlasciwie mamy juz wszystko. Czekam tylko na kosmetyki co mi ma kolezanka przywiezc z niemiec. Mysle juz ze trzeba pozniej bedzie kupic krzeselka do jedzenia i juz sie rozgladam na allegro i widzialam cos takiego http://allegro.pl/item1178674761_do_wyboru_gratisy_krzeselko_hustawka_sprawdz.htm
poza tym bede musiala kupic kojec jakis duzy.
wczoraj przyszedl mi sterylizator i jestem troche zawiedziona ze te rzeczy nie sa suche hehe jakos tak myslalam ze sie od razu ten sterylizator suszy.Ale poza tym mozna napchac rzeczy chwilka i gotowe nie trzeba sie meczyc z recznym wyparzaniem. Mam nadzieje ze bedzie przydatny.
ania 5348 ale jestes dzielna kobitka :) po prostu super ze dotrwalas do takiego tygodnia. Wiem ze musi Ci byc ciezko, bo ja juz ledwo daje rade. Meczy mnie zgaga i w dodatku chyba opadl mi brzuch bo normalnie ledwo chodze. Troche mnie to martwi. Poza tym ciagle cos mnie kluje ciagnie ehhh. zeby jeszcze choc z 3 tygodnie...

olis23 ale super ze cie puscili,psychicznie znowu odzyjesz!oszczedaj sie ile mozesz:)
2ania to widze ze z grubsza masz ogarnieta kwestie wyprawki i zobacz i na wszystko jakos starczylo czasu,a tak cie straszyli ehh ci lekarze.nie boj,kazda z nas to musi przejsc,ukojeniem bedzie usmiech malutkich zobaczysz,jestem pewna.odzywaj sie jeszcze do nas zanim pojdziesz:)
lenna1982 nie tylko ty tyle wydalas,ja policzylam ze ok 5tys juz wszystko wszystko powinno kosztowac.tez mamy dodatkowe ubezpieczenia to cos tam kasy dostaniemy,ale wydatki juz nam beda towarzyszyc zawsze;)widze ze juz nawet masz sporo rzeczy.ja tez tak chcialam kupic komode,ale nie mam juz gdzie jej wstawic,kosztem łózka wielkiego ktore zostaje,zeby maluszki mogły polegiwac z nami czasami:)
jedynka nawet fajne to krzesłko-hustawka:)ale chyba nie myslisz o tym różowym dla swoich chlopczykow hehe no wiesz mamusiu..:))ty to jestes spryciula w przygotowaniach,szybko sie uwinelas ze wszystkim,a jaki masz ten sterylizator,jakis uniwersalny czy pod konkretne butelki?myslisz ze sie cos takiego przyda,zastanawiam sie czy kupowac wlasnie..
pozdrowienia:)

reklama
Nadrobiłam Wasze posty w końcu. Widzę że wszystkie cierpimy podobnie bóle rwanie sikanie co 5 min to jest jakaś masakra już. Cieszę się że wyprawkę wcześniej skompletowałam, bo teraz to ani siły się ruszyć z domu, lekarze kazali leżeć prawie cały czas, a to nie żarty, leżała w szpitalu na sali obok kobitka z bliźniakami w 29 tyg jest, trafiła z rozwarciem i skurczami a nic nie czuła żeby się cos działo, i biedna już tak leży plackiem 5dni od wczoraj może raz dziennie do wc iść, jakiś koszmar jak sobie pomyślę że każdej to może się przytrafić. Sika do basenu myje się w misce je na leżąco, no koszmar jednym słowem, ma mieć 2 synków to żartowalyśmy że się wymienimy po jednym coby parkę mieć :). Na usg wyszło że te moje baby strasznie szybko rosną waża po 2200 i jak to lekarz stwierdził "widzę 2 cipuszki" heh więc już 2 potwierdza tą sama płeć. A jesli chodzi o ten termin żeby wytrzymać do 35 to powiedzieli że teraz to wszystko się może zdażyć poprostu wody odejdą i już więc mam leżeć, no to leżę ale wiem że już niedługo to wytrzymam, najwyżej odleżyn dostanę hehe, pozdrawiam

Do góry