reklama

Ciąża bliźniacza

Myślałam że będzie parka ale jak wyjdzie dwóch chłopców to też będzie ok.
Też sie zastanawiałam czy one nie za lekkie, ale lekarka twierdzi że z nimi wszystko dobrze...więc chyba ok i może przytyją jeszcze :)

reklama
Hej Gastone urodziła w dniu planowanej cesarki (5.08) Hanię i Zosię :-)

oto cytat smsa jaki wysłała do naszej forumki:

""O 06.53 przyszły na świat Zosia (2,4) i Hania (2,6). Narazie Hania leży w inkubatorze, ma problemy z oddychaniem, Zosia przy mamusi. Są cudowne i śliczne"

czesc dziewczynki! ja po wizycie u lekarza. Poi co szyjka ok co mnie ucieszylo. Lekarz mowi zeby jeszcze z 3 tyg ponosic to bedzie spoko, a ja da rade to do 38 tyg i wtedy rozwaianie przez cc. Teraz chlopaki glowami dio gory wiec i tak cc. Jeden wazy 2235g a drugi 2175g wiec rosna sobie ladnie :). lekarz zadowolony no i mowi ze na 100% chlopaki, bo sie dopytywalam hehe. Jak chodzi o twardnienie brzusza to nic lekarz nie poradzil wiecej, ale spytalam czy u gory tez ma byc twardy podczas skurczu i oazuje sie ze tak, a u mnie malo kiedy calutki jest twardy, wioec pocieszam sie ze moze to rzeczywiscie maluchy wie wypinaja...oby.
Po wizycie odwiedzilam spotkalam sie z kolezanka nad jeziorem i troche sie wymeczylam bo siedzialam na twardej lawce. Teraz cierpie. Boli mnie kregoslup i leze bo juz nie mam sil wogole.

czesc dziewczynki! ja po wizycie u lekarza. Poi co szyjka ok co mnie ucieszylo. Lekarz mowi zeby jeszcze z 3 tyg ponosic to bedzie spoko, a ja da rade to do 38 tyg i wtedy rozwaianie przez cc. Teraz chlopaki glowami dio gory wiec i tak cc. Jeden wazy 2235g a drugi 2175g wiec rosna sobie ladnie :). lekarz zadowolony no i mowi ze na 100% chlopaki, bo sie dopytywalam hehe. Jak chodzi o twardnienie brzusza to nic lekarz nie poradzil wiecej, ale spytalam czy u gory tez ma byc twardy podczas skurczu i oazuje sie ze tak, a u mnie malo kiedy calutki jest twardy, wioec pocieszam sie ze moze to rzeczywiscie maluchy wie wypinaja...oby.
Po wizycie odwiedzilam spotkalam sie z kolezanka nad jeziorem i troche sie wymeczylam bo siedzialam na twardej lawce. Teraz cierpie. Boli mnie kregoslup i leze bo juz nie mam sil wogole.

Jedynka tak sie ciesze,ze u Ciebie wszystko ok.piekna waga maluchow!!!super!to niesamowite ze twoje sa starsze o miesiac a jest taka duza roznica w wadze pomiedzy moimi maluchami a twoimi.wydaje mi sie ze moje teraz najbardziej rosna(mam nadzieje)i beda gonic twoich chlopakow.super ze szyjka sie nie skraca.a pytalas lekarza czy to on bedzie ci robil cc i jak to jest w twoim szpitalu?dbaj o siebie:)

rainmanka ja mialam taka sama wage maluchow jak ty dzisiaj (chyba to byl jakos 23 tydzien ponad) wiec wydaje mi sie,ze ok,zawsze pytam czy ta waga jest zgodna z wiekiem ciazy i mowi ze tak.zreszta nawet usg na wydruku oblicza i jest napisane ze waga płodu zgodna z wiekiem ciaży.maluchy pozniej bardzo szybko przybieraja co usg to duza roznica:)

Jedynka fajnie, że u Ciebie ok :-)

A mam pytanko do Ciebie i innych bardziej "zaawansowanych" mam :-) Kiedy Wasze maluchy zaczęły najbardziej przybierać i Wy przy okazji też?Moje tydzień temu ważyły prawie 800 g i zastanawiam się czy w najbliższym miesiącu nabiorą masy. I jak było to dużo.

Dziś się dowiedziałam, że moja przyjaciółka która starała się o dziecko półtora roku, która tak mocno się cieszyła straciła ciążę. To był dopiero początek ale mimo wszystko tak strasznie mi jej żal :-( I to już druga osoba w ciągu miesiąca, co za fatum jakieś :szok:

W koncu moge to napisac:
Zosienka jutro wychodzi do domu!
Jestem mega szczesliwa:)
No i jutro dziewczynki koncza 2 m-ce,a moja Natusia 3 latka.

Aga_Natalia bardzo ci gratuluje i sie ciesze z Toba.nawet nie masz pojecia jak bardzo.dodajesz i dodawalas nam wszystkim otuchy,ze nie wolno nigdy sie załamywac i tak dzielnie opiekowalas sie dziewczynkami i nie mogło byc inaczej,DUZO,DUZO ZDROWKA DLA CAŁEJ TWOJEJ RODZINKI,BUZKI:)))

reklama
Witajcie :)

Aga_Natalia ciesze sie ze wszystko sie dobrze uklada. To bardzo budujace dla wszyskich mam, kiedy wszystko konczy sie dobrze. Zycze Twoim corciom duzo sil i zdrowia a Tobie gratuluje wytrwalosci i tego ze jestes super mama :).

Justella w sumie lakarz nie mowil mi czy to on wy wykonywal planowane cc. Wydaje mi sie ze on chce zebym donosila chociaz do 35 tygodnia a potem jak donosze to ustali co i jak. Tak mysle. Stwierdzil tylko ze kazdy dzien w brzuszku mamy jest dla dzieci duzo lepszy niz na \zewnatrz i oby jak najdluzej nosic.

Jak chodzi o wage moich szrabow to one wazyly tak:w 15 tygodniu: 119g i 114g w 19 tygoniu:315g i 290g w 23tyg:748g i 556g w 24 tyg: 800g i 670g 26 tydz: 1025g i 917g ,30tyg; 1835g i 1701g i z wczoraj 32tydz pomylilam sie wpisujac a maja 2277g i 2183g takze wydaje mi sie ze maluchy rosna najwiecej od 26 tygodnia jakos takie mam wrazenie. ale mi lekarz powiedzial ze moje sa duze bo sa wylezane, bo ja prawie non stop leze. I moje wychodza na 2 tygodnie starsze. Wiec dziewczynki nie martwcie sie o wage dzieci bo na kazdym usg podany jest mozliwy blad pomiarow o jakies 300g .

dziewczynki a wiecie moze co u Gastone jakies nowe informacje jak jej corcie i jak ona sie czuje?
strasznie ciekawa jestem co u Olis ja tam sie prawy maja i ile bedzie w szpitalu.
2ania co u Ciebie? jak sie czujesz?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry