reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża bliźniacza

hej dziewczynki!!!!!
...ale mam problem! mialam dzis isc na morfologie i mocz bo w pon. jade do lekarza i wstalam rano zjadlam sniadanie, wypilam herbatke z cytrynka i tak siedze i sobie przypomnialam i zonk, wrrrrrrr!!!!! a te wyniki musze miec! czy wiecie moze czy w laboratoriach w szpitalach robia w niedziele badania, bo to ostatnia opcja...lekarza mam o 11ej w trojmiescie wiec nie ma nawet opcji, tutaj najwczesniej na 13 sa......a np. w poznaniu jak mieszkalam za godzinke mozna bylo odebrac........

rainamanka to rzadko masz te pomiary dzieciatek, teraz masz w pt. wizyte? moze druga dzidzia pokaze kim jest...ja mysle ze dziewczynka:) one takie niesmiale do pokazywania swojej plci:)

reklama
Justysia no to nieźle z tymi badaniami. U nas to chyba nie byłoby szans na zrobienie na szybko ale to małe miasto, ale trzymam kciuki za Twoje badania :)

A co do rzadkich pomiarów to patrząc na Was to faktycznie mam rzadko. Ale taki jakis system ma moja lekarka. Zawsze niby sprawdza szyjke, serca itp. ale pomiarów nie :( Ostatnio się śmiałam do męża że chciałabym mieć takie usg w domu i żebym mogła im robic pomiary co tydzień :)

justysia,moze byc problem z tymi badaniami.raczej nikt Ci nie zrobi badan na cito i to jeszcze w niedziele:)ja robie w diagnostyce-to taka siec,i jak rano sie zrobi to wyniki w tym samym dniu o 15.ale nieczynne ani w sob.ani w niedz.wiec albo zostaje przełozenie wizyty albo pójdziesz bez badan.:)albo zadzwon do jakiegos szpitala i po prostu spytaj czy odpłatnie by nie zrobili.

rainmanka,na pewno juz koło kilograma waza obydwoje,albo ponad.

Justysia idz na wizytę bez badań a wyniki pewnie możesz podać przez tel lub podjechać z nimi za 2-3 dni wejść między pacjentkami

Rainmanka trójeczka z przodu- gratulacje :)
Ja się strasznie cieszyłam że weszłam w 30ty tydzień

Przez szpital nawet nie zauważyłam że 32 mi leci....

Ayla jak możesz to wklej linka z tymi śmiesznymi relacjami tutaj na bliźniaki bo szczerze mówiąc nie chce mi się szukać :)

Mam straszny odlot po fenoterolu. Zwiększyli mi dawkę już w czwartek a złapało mnie dopiero dzisiaj. Od 5 już nie śpię, ledwo wogóle zjadłam śniadanie tak mnie telepało. O 8 zasnęłam na szczęście ale jak wstałam to nie było lepiej. Póki co zmniejszyli mi dawkę, ale nocna to znów cała tabletka. Nawet poczytać przez to nie mogę a tak by mi szybciej czas zleciał.Byle do poniedziałku. Ale chyba zdecyduje się zostać do wtorku bo wtedy będę miała pełne 7 dni i chociaż dostanę kasę z ubezpieczenia i dołożę dzieciakom do ładniejszego x landera :)

Lenna chyba tak zrobie, ze zadzwonie do niego....bo pojechac to raczej nie, ja mam lekarza 130km od domu...a ty w jakim miescie lezysz w szpitalu?wyobrazam sobie jak Tobie tam ciezko ten czas mija, mi w domu ciezko.....ja w ogole nie spie:(:(:(wszystko mnie boli:(
a tak w ogole to czemu podaja ci fenoterol, skaraca ci sie szyjka czy to ma cos wspolnego z cholestaza?co do 30go tyg. to tez nie moglam sie doczekac, a teraz czas mi leci jak krew z nosa-tak wolno...,..

hej dziewczynki ja na chwilke. wszystkim dziekuje za gratulacje. nie mam czasu czytac wszystkiego.

Ciecie jest to operacja i ciezko po niej, ale dzis juz jest lepiej ale cos mi z pecherzem sie dzieje bo sikam i boli. Czrkam na wyniki badan moczu.

Moi chlopcy przez tego je...go sory, paciorkowca maja zapalenie pluc i ich lecza antyiotykami. Boje sie o nich strasznie szczegolnie o Maciusia. Byl 2 dni na obserwacji i malo go mialam przy sobie to jest bardzo przykre ale jest waleczy i placze jak ma jesc a nie moze trafic w cyca :) Tomus natomiast to zlociuchny kochany taki je jak smok` i slodziak taki :) jest ze mna caly czas.
Karmienie piersia jest meczace i wymaga strasznej cierpliwosci. Szczerze powiem ze idzie o zalamke jak nagle dwoch placze a nie ma Mojego do pomocy. Siostry sa spoko ale kaza robic wszystko samemu. Ja jeszcze nie ubieralam i nie przebieralam maluchow. A mezus jest zabojczy. Radzi sobie super przebiera Tomka i jestem z niego dumna. Ja mam doly przez to zemaluszki takie troszke chore szczegolnie Macius bo malo mam z nim kontaktu i ciezko mi.

Przepraszam ze tak namarudzilam :)

trzymam kciuku za Was i mam nadzieje ze u Was bedzie duzo lepiej niz u mnie z samopoczuciem po porodzie :)

Jedynka to dużo zdrówka dla Maluszków, zwłaszcza dla Maciusia. Na pewno szybko je wyleczą i potem będzie już wszystko super. Tobie też życzę zdrowia, żeby z tym moczem wyszło wszystko dobrze. I gratuluję męża że tak wspaniale Ci pomaga. Takie wsparcie to bardzo dużo :)
Pozdrawiam i ściskam całą Trójeczkę.

A mi faktycznie wskoczyło 30 tygodni. Wczoraj zauwazyłam ale na początku udałam że nie widzę bo mnie to trochę przeraziło że to już tyle :) Czas leci strasznie szybko :)

Lenna mi na szczęście po fenoterolu nic sie nie dzieje, może przez ten syrop szybciej działa uspokajająco, no i ja mam dawkę 4x po pół.
U Ciebie ubezpieczalnia płaci dopiero od 7 dni? Ale faktem jest że chociaż kasa wpada. Kiedyś na mieście widziałam na żywo x-landera, niestety pojedynczego ale wyglądał jak podwójny tylko z jednym siedziskiem i przyznam że fajnie sie prezentował.
Ten model też do mnie przemawia, ale jeszcze sama nie wiem co kupimy bo i tak będzie to dopiero jak się urodzą małe i becikowe dostaniemy.
Kiedyś znalazłam fajną stronkę z wózkami, choc pewnie wiekszość z Was ma już wózki albo wie co będzie miała. Ale może komuś się przyda

..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE>

Droga Jedynko! Rozumiem Cie doskonale jak sie teraz czujesz, bo i ja przez pecherz przechodzilam, miesiac wysiusiac sie nie moglam, pieklo, szczypalo, tragedia!!!!infekcja od cewnika.....dzieki Pani poloznej, ktora mimo mojego skarzenia sie na bol w dole brzucha nie oproznila mi cewnika i jak moj M przyjechala to zobaczyl ze jest kompletnie pelny, zrypke dostala, ale co ztego jak ja cierpialam.....nie wiem czy czujesz obkurczanie sie macicy, bo ja akurat tego nie przechodzilam, a to tez masakra podobno.....mnie rana strrrrrrrasznie bolala, najgorzej jest do zdjecia szwow, lzej wtedy.a niby 3-4dni i juz lepiej, a to my po prostu przyzwyczajamy sie do tego bolu:)
jak ja rodzialam, lezala ze mna na oddziale dziewczyna, to byla jej 2ga cesarka i ona na 2gi dzien dziecko na rekach nosila i ja sie pytam poloznej jak ona to robi, czy przy 2giej cesarce lzej-a ona powiedziala ze wcale nie jest lzej tylko kobieta wie czego sie spodziewac. Jedynka jeszcze kilka dni i zapomnisz o tym calkowicie, ja 2tyg i nie pamietalam o cesarce, dziecko-a w Twoicm przypadku DZIECI pomagaja zapomniec:):):)

Rainmanka bylam w tym sklepie bobowozki, bo jezdze do trojmiasta do lekarza, sporo blizniaczych i teraz tez tam pojade, bo musimy w koncu sie zdecydowac na jakis. Chcialabym na zywo tego Jane zobaczyc, co kupila Justella ale go tam nie ma akurat:(

reklama
U nas niestety w sklepach nie ma bliźniaczych, jak coś to mozna sprowadzić ale co mi z tego jak fajnie by było zobaczyc najpierw na żywo, przejechac sie takim .... bo po opiniach to ciężko bo każdy mówi co innego. Np jeśli chodzi o przednie koła czy skrętne czy nie, duże czy małe, piankowe czy pompowane...

Do góry