reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża bliźniacza

Milutek: dzięki, jestem uspokojona.

ja zamierzam kupić 2 łóżeczka. Boje się, że potem nie znajde takiego samego. Przeczytałam też, że nie wzystkie blizniaki się lubią. Może będą chciały spać oddzielnie...

2ania: próbowałaś karmić 2 naraz? nie wyobrażam sobie tego szczerze mówiąc, zwłaszcza jak się jest samemu w domu, ale ponoć oddzielne karmienie moze zając do 20h na dobe!!!!!

reklama
2ania a karmisz piersia czy butla? ja dwoch na raz karmie jak razem sa gladni. klade na poduszkach i butle daje, podpieram pieluszka i pilnuje. nie mialabym sumienia patrzec jak jeden glodny zreszta tak sie dra jak sa glodni ze nie mam wyjscia

Witam
Na razie mam uszykowane jedno łóżeczko, drugie jest i jak będzie potrzeba to się rozłoży:-)

U mnie już strachy na lachy - chwilowe to było. Teraz nie mogę się doczekać już tego dnia i cc, cieszę się, że to coraz bliżej. Od tej radości mam jakiś przypływ energii i nawet trochę roboty dziś odwaliłam.

Wiadomo, że jak coś ma się stać to i z byle czego się zrobi. Wczoraj znajoma mi opowiadała, że jej kuzynka 3 dni temu poszła z przeziębieniem do lekarza, miała gorączkę 38, dostała antybiotyk, powiedziano, że to grypa. Na chwilę obecną kobieta jest umierająca - w szpitalu, a lekarze nie wiedzą co jej jest i nie potrafią pomóc. Taka fajna babka, widziałam ją kilka razy - 47lat.
Mój słyszał o jakimś nowym wirusie, który chyba w Stanach już się rozpanoszył. Może i do nas to dotarło?:no::no::no:

Dziewczyny, które mają rozstępy: wcześniej stosowałam z AA dla mam - efekt nijaki. Wczoraj zainwestowałam w Pharmaceris i jestem pozytywnie zszokowana. Po jednym zastosowaniu widzę, że zbladły i jest poprawa:szok: Skóra jest zupełnie inna. Nie żałuję tego zakupu.:yes::yes:

Witam sie popołudniow :)

nutria - ja do swoich codziennych przekąsek dodawalam wszystko co ma kolor zielony, na kanapki zielona cebulka, zielona pietruszka - codziennie mi 1 pęczek idzie(do zupki, czasem tez por wrzuce same witaminki), groszek zanim do sałatki trafi to polowy juz w puszce nie ma hahaha codziennie jem surową salatke wlasnej roboty, w ktorej oczywiscie najwiecej zielonego, no i najważniejsze to dużo jeść mięsa :)

a masz złe wyniki ogolnie? czy tylko żelazo??

MM_29 tak nie raz karmie 2 naraz,ale jest taka sytuacja ze zaczelam karmic jedna a druga spi w trakcie sie budzi,i niechce przerywac tej pierwszej karmienia i dlatego druga musze czyms zabiawiac:)
Jedynka obecnie karmie butla na piersi byly tylko 2 tyg bo dostalam zapalenia,ale cale szczescie z jednej strony bo przez te prawie 2 tyg malo co moglam zrobic bo potrafily byc caly czas na piersi

monia5523 - lepiej nie strasz haha moj brat w grudniu wraca ze stanow :confused: oby nic ze sobą nie przywiózł
a z tym kremem to tez mi pomógł i na pewno powróce do niego, on jest chyba od 3-go miesiąca no nie?

czy możliwe jest wogóle uniknięcie rozstepów przy ciaży bliźniaczej?????? bo ja się jeszcze łudzę.

Hej Dziewczyny,

No i oczywiście nie pobrali mi posiewu, bo brałam Nystatynę a musi być przynajmniej 3 dni przerwy przed badaniem, więc będę miała pobierany w poniedziałek L na całe szczęście wyniki będą w czwartek, bo w piątek do szpitala na założenie krążka, jak posiew będzie jałowy…. Mam nadzieję, że tym razem się uda!!!

MM, nutria, Kasik no właśnie mój gin podał mi sterydy i chce założyć krążek profilaktycznie, mój gin to również specjalista, wiec nie dyskutuję, tylko ufam… pewnie jak każda z nas J nie wiem jaka jest procedura przy skracającej się szyjce… Wiem, że jest wiele opinii na temat krążka i sterydów, szczególnie odnośnie sterydów, zarówno lekarzy i pacjentek i ja szanuję każde stanowisko, bo to jest nasza indywidualna decyzja… ja akurat wolę mieć spokojną głowę, szczególnie, że moja kuzynka urodziła swoje bliźniaki w 31tc i było dużo stresu i komplikacji…

2ania Pięknę Panny. GRATULUJĘ!!!

Poziomki my kupiliśmy 2 lóżeczka… stoją złożone i czekają na swoją chwilę J

Kkociakk – używam Pharmaeris przeciw rozstępom i jest on od 4mca – póki co nie mam, ciekawe co będzie dalej… mam też na istniejące rozstępy, bo ostatnio babka w aptece dała mi właśnie ten zamiast przeciw rozstępom (też jest od 4mca), a ja nie zwróciłam uwagi i wzięłam; mimo wszystko mam nadzieję, że nie będzie mi potrzebny J

Z ciekawostek: koleżanka mi powiedziala, że rozstępom zapobiegają tylko i wyłącznie te kremy, które kosztują pow. 120 PLN……… hahahaha

Dziewczyny, które mają rozstępy… zdradzicie kiedy Wam się pojawiły? Bo mi mówią, że raczej już nie powinny mi wyjść, ale coś mi się nie chce wierzyć…

Trzymajcie się ciepło J

reklama
Mi wyskoczył pierwszy mini rozstęp jak leżałam w 8 tyg.w szpitalu. Nagle byłam 2 tyg.bez ruchu w dodatku leżąca plackiem w szpitalu i w momencie się mi tłuszczyk zaczął zbierać a ten jeden mały rozstęp był na boczku- nad pośladkiem!! Od tej pory dostałam obsesji smarowania sie i narazie nic nie mamy więcej- choc ja to tylko czekam az coś się pojawi. Nie mam złudnych nadziei ze do końca przebrniemy BEZ!!!!!!!:)

Do góry