reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża bliźniacza

Nutria praktycznie w każdym aucie oprócz uno,cin..,clio mieszczą się 3 foteliki z tyły. Jeżeli nie chcecie dużego auta kupcie Yarisa.
My musimy upchnąć 3 foteliki+starsza córka:-D Bez Vana się nie obejdzie:tak:

A gin to dr Węgrzyn i przyjmuje minn na starynkiewicza

reklama
nie spimy,nie spimy:)

chodze i marudze ,bleeee
jakis kuzwa spadek formy mnie dopadl
a tyyyyyle rzeczy do zrobienia
ale bez weny palcem nie rusze.....

witam wszystkich.

Dziś mija tydzień odkąd położyli mnie plackiem do łózka:( jakoś zleciało. Coraz bardziej dochodzi do mnie po co tak naprawde to robie i już mniej marudzę.

Wczoraj mój brzuch zamienił się na chwilę w kamień! koleżanka mi powiedziała, że to skurcz, ale to wogóle nie bolało. Miałyście tak kiedyś? chyba zadzwonie do lekarza, może powinnam brać jakaś NO-SPE czy coś.

Pozdrawiam!!!!

Witam Pączuszki:-D

MM w ciąży są skurcze Braxtona i są one przygotowaniem się macicy do porodu. Nie są niczym nienormalnym ani szkodliwym. Ważne aby zwrócić uwagę czy nie są one regularne i nie przedłużają sie. Poproś kogoś żeby kupił Ci no-spe ale jeżeli skurcze są bezbolesne jest Ci ona niepotrzebna. Jeżeli będziesz miała wątpliwości natychmiast skonsultuj się z lekarzem:happy2:

Ja dzisiaj zaliczyłam meeega spadek formy nie mam siły stac na nogach:dry:

Poziomki- faktycznie masz strasznego lekarza- dobrze ze go zmieniasz:) Ja mam dwóch lekarzy: jeden zaufany od 6 lat z NFZ a drugi pracuje w szpitalu w którym chce rodzic...jest moja przepustka do niego-chodzę do niego prywatnie. W sumie mam 2 karty ciąży i tez widzę różnice w sposobie prowadzenia ciąż!! Z nfz mam wszystkie badania zlecane i przeprowadzane jak w książkowej ciązy a ten za kase nie zleca mi nic. Co sobie sama zrobie to sobie przyniose- masakra!! Teraz czeka mnie test na glukozę- mam skierowanie od tego z NFZ a tamten nawet słowem o tym badaniu nie wspomniał. Także w tym wszystkim bardzo dobrze Cie rozumie:):-)

MM
- jak nie boli tak jak na okres to nie bierz nospy- po co się truć. I prosze Cie- bez obrazy nie słuchaj wszystkiego co Ci mowi kolezanka- kazda ciąża jest inna i nie mozna jej do niczego porównywać:):) Macica teraz bedzie sie spinac bo rosnie razem z naszymi szkrabami. A mi brzuszek czasem twardnieje jak sie zdenerwuje albo za długo chodzę bądź się ciut przemęczę. I dodam ze nie towarzysz mi temu żaden ból.;-)

pocieszajace,ze nie tylko ja mam gorsze dni:)

mi teraz troche przeszlo
wzielam sie za ogarnianie
pranie sie robi
a ja czekam az wyrosnie ciasto na pizze....mniammmm...uwielbiamy z mezem

Milutek: no właśnie nie słucham wszystkiego, dlatego konsultuje się z Wami, no i oczywiście z lekarzem:)
trochę jestem spanikowana rzeczywiście ostatnio, od czasu wykrycia problemów z tą nieszczęsną szyjką. Totalnie niczego nie czułam, nic mnie nie bolało, nie mialam żadnych objawów. Teraz przeraża mnie cokolwiek mnie strzyknie:(

reklama
Milutek: no właśnie nie słucham wszystkiego, dlatego konsultuje się z Wami, no i oczywiście z lekarzem:)
trochę jestem spanikowana rzeczywiście ostatnio, od czasu wykrycia problemów z tą nieszczęsną szyjką. Totalnie niczego nie czułam, nic mnie nie bolało, nie miałam żadnych objawów. Teraz przeraża mnie cokolwiek mnie strzyknie:(
Kochana bardzo dobrze Cie rozumie. Jak ja leżałam plackiem jak mnie coś zabolało to zaraz byłam u gina- jedna kropka na papierze czy bieliźnie ja byłam już w szpitalu. Muszisz wrzucic troszke na luz i zmienić kierunek myśli. Wtedy Ty i dzidzia będziecie się lepiej czuć:) gwarantuje Ci to...ja tak miałam...jak zaczęłam myśleć o pozytywnych rzeczach a nie czekać tylko na wszystko co złe to było mi lepiej:)

Do góry