reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża bliźniacza

Monia no no ladne dzidzie wyhodowałas :) ale z tą wagą to teraz juz wiem że jest różnie.
Mi w szpitalu robili na wstępie usg gdzie dzieci miały po 2300 i 2600, potem za tydzień okazało się że są dużo mniejsze a w rezultacie wyszło 2150 i 2550.
Ale ogolnie to Twoje dzidzie duże :) masz co nosić....

reklama
Justella: w 21 tyg szyjka miała 2 cm. Teraz nie wiem, bo do lekarza ide dopiero w grudniu. Jedynym zaleceniem było leżenie plackiem, żadnych leków, żadnych szwów czy krążków. Ciesze się, że nie w szpitalu. Nie mieszkam w Polsce, i widzę, że co kraj to inne podejście do ciąży.

Nutria: do yarisa nie zmieści Ci się nawet pojedyńczy wózek, nie mówiąc już o podwójnym i walizie pieluszek, butelek, zabawek itd.

Miłego weekendu wszystkim życzę.

MM_29 nie chcialabym cie straszyc,ale moj lekarz mi powiedział ze jesli szyjka przestawałaby sie skracac od samego lezenia to lekarze oni nie mieliby co robic/2cm to nie tak malo,pod warunkiem ze nie idzie dalej.zycze ci aby sie przytopowała:)

Rainmanka WIELKIE GRATULACJE!!!!Duzo duzo zdrowka dla Ciebie i malenstw:))Sliczne dzieci:)
p.s.moi tez dostali takie czapeczki w szpitalu,ladnie im w nich:)

Ostatnia edycja:
Witam się dość późno- jak zwykle dzień z przebojami- ah szkoda słów- urzędowe sprawy. Maluszki strasznie się mi wiercą- ale mnie to bardzo cieszy:) W czwartek kolejna wizyta u gina i albo jutro albo w środę zrobię sobie ten test na glukozę i kontrolna morfologie.:)

Monia- wow jaka ogromna waga maluszków:) jestem pod wrażeniem:) ale wiesz co Ci powiem dużo bym dała żeby moc zobaczyć jak wygląda teraz Twoj brzusio z takimi dużymi maluszkami:) Musi być przeogromnieeeeeeeeee uroczy:)

rainmanka to pewnie chłopczyk jest większy? Zazwyczaj tak bywa:-)

Milutek23 obiecuję lada dzień wstawić fotkę tego mojego balonika, ma ok.129cm :-)

Ostatnio jak dwa tyg. temu robiłam morfologię itd. to znajoma w laboratorium mówiła, że to pewnie ostani raz. Ja przytaknęłam i tak pomyślałam, że może nie na pewno. No i muszę znów zrobić , do tego jeszcze potas, sód i układ krzepnięcia :tak:

Justella: dzięki, jutro do niego zadzwonie bo też mi się to nie podoba. Konsultowałam to z lekarzami w Polsce i każdy zalecał mi również no-spe i pessar. Myślę, że byłabym spokojniejsza z krążkiem, nawet jeżeli byłby to spokój wywołany efektem placebo.

Monia- w takim razie czekam z niecierpliwoscia na fotke:) Moj brzuszek ma teraz obwód 112 cm:) Ja to naprawdę Cie podziwiam ze sie tak dobrze i długo trzymacie ;-)

Melina- pijesz żelazo?!!:szok: ja to bym sie nie zgodziła na takie paskudztwo. Moja chrześnica piła je w syropie jakimś i ma naloty czarne na zębach od paru lat!!! Teraz widać różnice jak jej mleczaki powypadały i nowe na ich miejsce wyrosły!!

Monia ano Przemuś większy ale mała je jak nakręcona że chyba długo ta różnica nie będzie :)
Też czekam na zdjęcie Twojego brzuszka bo przy takiej wadze maluszków to fajnie musi wyglądać. Ale na pewno ciężko Ci już musi być.
W ogóle jakos dziwnie się czyta gdy miałyśmy prawie równe terminy i ja już rozpakowana.

Cześć dziewczyny:-).
Monia ty to chyba pobijesz wszystkie mamuśki na tym forum jeżeli chodzi o tygodnie ciąży, ale jeśli dobrze się czujesz i z maluszkami wszystko ok to noś je jak najdłużej. ja do tej pory czułam się nieźle a od 2 dni strasznie bolą mnie nogi, popuchły tak że ciężko mi chodzić. Brzusio też coraz cięższy więc jest co dźwigać a co dopiero u ciebie:szok: przy tak wysokiej wadze maludzków.
Rainmanka a w którym tc ty rodziłaś swoje maleństwa i co było przyczyna wczesnego porodu?

dzien dobry

rainmanka i jak tam ?powiedz dajesz rade?pociesz kolezanke,ze wcale nie jest tak zle ;-)

bylam wczoraj u lekarza
chlopaki maja po dobre 2.5 kilo
2 grudnia ide do szpitala,3 grudnia rozwiazujemy ciaze
to bedzie 36 tydzien
gin nie chce dluzej czekac

tak wiec byle szczesliwie dotrwac
jeszcze 2.5 tygodnia :shocked2:

reklama
Mój brzuch ma dopiero 97 cm. Postanowilam to zapisywać:) dziewczyny ile przytyłyscie w czasie ciąży (całej i dotej pory)? ja już jestem na plusie 9kg.

Cafe: życzę wytrwałości i nie ukrywam, że trochę zazdroszczę dużych, równiutkich maluchów:)

Do góry