reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Witam poniedziałkowo.
Cichutko tu dzisiaj. Ja byłam w piątek u lekarza, z dzieciaczkami wszystko w porządku i już wiem że będzie cc. Po pierwsze dlatego że to moja pierwsza ciąża a po drugie ułożenie dzieci ( poprzeczne i miednicowe ) eliminuje całkowicie możliwość porodu sn.
Pozdrowienia dla wszystkich w trojpaku a szczególnie gorące dla chorych . Trzymajcie się kobietki.

Witam!
Chciałyśmy dołączyć do grona "trójpaków", właśnie niedawno się dowiedziałam że bedziemy rodzicami 2 dziewczynek.
Myśle że pora najwyższa dołączyć do tak miłego grona oczywiście jeśli można!!!

Hej, dziewczyny co tak cicho?

maga30 witam i gratuluję dwóch dziewczynek, cieszę się, że grupa mamuś się zwiększa!
małekropki witam i trzymam kciuki za pomysle informacje po USG!

Kasik, Cafe co u Was, trzymacie się jeszcze trójpaku? chyba Figa, Anna1979 i ja jesteśmy następne w kolejności... oby jeszcze 5 tygodni wytrzymać. Figa wiesz, że mamy ten sam termin porodu? wprawdzie po USG zmienił mi się na 01.02, ale pierwszy wyznaczony to 08.02 :tak: Myślisz, że już czas pakowć torbę?

Poziomki, Milutek jak się czujecie? choróbsko przechodzi po mału?

Dziewczyny, zaczęło mnie swędzić całe ciało, poczytałam trochę w necie i boję się, że to cholestaza ciężarnych :szok: wysyłałam smsa do mojego lekarza czy mam jakieś badania robić, ale jeszcze nie odpowiedział! Czy któraś z Was to miała?

Buziaki kochane:-)

Olis- dzięki za zdanie relacji z porodu:) :tak:

Małekropki- witam i trzymam kciuki żeby się potwierdziło ze to bliźniaki:) :-)

Anna- to fajnie ze wszystko u Was oki- tak trzymać:);-)

Maga- jasne ze można- zapraszam im nas więcej tym raźniej:):tak:

Małgon- ja walczę z choróbskiem dalej...niby jakaś tam poprawa jest ale ja już jestem wykończona: leżeniem, kichaniem, kaszleniem itp. Po domku chodzę jak ćpun :-D:-D. Oj o choleostazie nic nie pomoge- jak swędzi skora na brzuszku i piersiach to to jest norma:) a jak gdzie indziej- hm poczekaj na info od lekarza!!

witam mamusie
Troszke juz wczesniej Was podczytywałam i chcialam dołoczyć do Was, ale ze wzgledu na straszne mdłosci i ogolenie zle samopoczucie nie mialam sily nic pisac. Teraz jest juz troche lepiej i postanowilam sie ujawnić:tak:.
Jestem mamą prawie czteroletniej Julki, a w czerwcu maja przyjść na swiat bliźniaki. No i szczerze powiedziawszy troche sie boje, choc teraz juz sie oswoiłam z tą myślą, ale jak sie dowiedzialam, ze bedzie dwójka dzieci to strach nieodpuszcal przez kilka dni.
Na razie wyszystko jest ok z dziecmi i miejmy nadzieje ze tak bedzie dalej. Jula jeszcze nic nie wie o rodzeństwie, ale powoli zbieramy sie zeby jej powiedzieć:tak:

2ania może to że to pierwsza ciąża i że 30 lat, to u niektórych lekarzy jest jednym ze wskazań do cc.

Maga30 i agaa witajcie :)

Małgoń, Lenna i ja miałysmy cholestazy.
Ja miałam lek Ursofalk, (a wlasnie, wiecie gdzie moglabym sprzedac ten lek? bo nie zdazyłam go zuzyc a troche kosztowal) a potem sie rozwinelo i dlatego tez mialam cc. Tylko np mnie troche tylko swedzialy stopy a tak to nic, jedynie pod koniec spuchly mi nogi i mialam wysokie cisnienie

Ostatnia edycja:
reklama
MAłgoń ja tak jak rainmanka mówi miałam cholestazę. U mnie zaczęło się od swędzenia dłoni i stóp. Dzień po wykonaniu prób wątrobowych wylądowałam w szpitalu wtedy wyniki były przekroczone dwukrotnie. Później mimo leczenia kroplówkami wyniki skoczyło 10 krotnie i wtedy już swędziało mnie całe ciało. Nie wiem jakie byłoby podejście Twojego gina i mimo że ja spędziłam 4 tyg do porodu w szpitalu to polacałabym Ci oddział. Jest to niebezpieczne dla dzieci, trzeba kontrolować co tu dużo mówić czy żyją <u mnie co 2 godziny słuchanie brzuszków> częste usg, przepływy itd.
Z perspektywy czasu cieszy mnie decyzja mojego lekarza.Jakbyś miała pytania to pisz
Jak najszybciej musisz zrobic próby wątrobowe

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry