reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Ciąża bliźniacza

No to dziewczyny mi się z książką udało i mam wydanie z 2009 roku :-) nie wiem jak tam z aktualizacją wiadomości, bo np. w temacie wózków nie ma opisuTako Jumper Duo (z tego co mnie interesowało). Ale cieszę się że kupiłam tą książkę!:tak:
Jeśli chodzi o zakupy to ja jeszcze nie zaczynam... mam w planie od grudnia kupować, ale tylko najpotrzebniejsze rzeczy, a resztę dokupi mąż z pomocnikami:-) właściwie to łóżeczko wybraliśmy, wczoraj przesiedziałam pół wieczora na allegro i ogladałam pościele... tylko wózek spędza mi sen z powiek... chciałabym na żywo zobaczyć Tako Jumper Duo a w mojej okolicy nigdzie go nie mogłam znaleźć więc chyba zrobimy sobie wycieczkę do Częstochowy bo tam mają swój firmowy sklep i produkcje! Wanienkę z przewijakiem mamy po mojej 9-letniej siostrze - wtedy to był mercedes wśród wanienek z przewijakami więc teraz też się jeszcze nada :)
Moira: a byłaś w sklepie Kolorino? niby największy w krakowie, ale żeby tam trafić to trzeba mieć cierpliwość!! wybraliśmy tam łóżeczka... z szufladami i kółkami do jazdy po mieszkaniu heheh DREWEX A jaki wózek masz upatrzony?
Yenefer: heheh też chciałam zapytać o imiona dla dzieczynek :-) ja co chwilę mam inne pomysły... i mętlik w głowie...

reklama
ooo wiesz co, dopiero ty mi zwróciłaś na to uwagę - ja też zamawiałam z 2009 a dostałam 2007!! Ale się wkurzyłam!

Ja też jestem w ciąży jednoowodniowej jednokosmókowej i jak pomyślę że za kilkanaście tygodni będę mamą to nie mogę w to uwierzyć. Również nie czuję się gotowa, ale mam nadzieję że z czasem wejdę w nową rolę.

Remontu współczuję ale wytrzymaj jeszcze troszkę. Potem będzie pięknie i będziesz miała spokój na jakiś czas.

Anulka!! jakie imiona wybraliście dla swoich dziewczynek?
Pewnie zamawiałaś tam gdzie ja książkę..na allegro. Jakas ksiegarnia Cergo z Krakowa..Napisalam do nich ze nie jestem zadowolona bo zaplacilam za najnowsze wydanie a dostalam starsze i ze prosze o wymiane, ale nie odpisali nic jeszcze..

My jestesny jednokosmowkowe, dwuowodniowe, dziewczynki w osobnych woreczkach siedza. Jak tak rozmawiamy z moim M to oboje nie mozemy uwierzyc ze bedziemy rodzicami niedlugo:szok:

Przezyje jakos remont, mam nadzieje ze bede jeszcze w formie zeby cos urzadzac..bo wzielismy wujka i sie grzebie strasznie..no ale to juz na lata bedzie;-)

A co do imion to mamy straszny problem. Od poczatku czulam ze beda chlopcy i mieli byc Kubuś i Bartuś a okazało sie ze nasi chlopcy sa dziewczynkami i zaczal sie problem i imionkami. Mi sie strasznie podoba Maja i pomimo ze mojego M kuzyn ma Maje i maja to same nazwisko i mieszkaja obok chyba jednak zdecydujemy sie na Maje, a co do drugiego imienia trwaja narady:tak: Moze Ala a moze Amelka..Jeszcze pomyslimy. A Wy jakie imionka macie?

Ostatnia edycja:
Ale macie samozaparcie z tym "nie robieniem" zakupów. Ja już nie mogę wytrzymać, wręcz jestem cała w stresie że nie zdążę wszystkiego kupić. Mój mąż w spożywczaku kręci się jak bąk i ma wielkie problemy. Ostatnio podczepił się pod tatusia z córką, bo podobno ta dziewczynka wiedziała gdzie wszystko leży i mówiła obu co i jak...

Ja korzystam dużo z allegro. Mieszkam za miastem i jest mi wygodniej jak listonosz przyniesie paczuszkę.

Magda_b z imionami mamy problem, nie tak łatwo wybrać. Z jednym poszłoby mi łatwiej ale z dwoma..ech. Na razie zakładamy że w brzuchu siedzi Lenka i chyba Lilianna, lub Alicja lub Pola...no właśnie...mamy problem :)) A wy co wybraliście?

anulka!! dokładnie ta sama księgarnia!! Też wysłałam do nich maila, zobaczymy co odpiszą. Ja też czułam że będą chłopcy i wszyscy mi chłopców przepowiadali, a tu niespodzianka!! Wiesz, że nawet nie chciałam uwierzyć lekarce jak powiedziała że to będą dziewczynki, ale kolejne badania potwierdziły płeć.

Ostatnia edycja:
Moira moze znajdz sobie jakas hurtownie, w nich na ogol jest wszystko i nie drogo, no i panie pracujace w takich hurtowniach sa dosc pomocne. Jedz do niej i kup wszystkie najpotrzebniejsze rzeczy za jednym zamachem u bedziesz miala spokoj. Mozesz tez przez internet ale po co za przesylki placic..A chyba jak godzinke pochodzisz to nic sie nie stanie..
My tylko lozeczka na allegro kupimy no i moze posciele bo sie lepiej oplaca i wozek pewnie tez przez internet bedzie trzeba zamowic ale to juz jak dzieci sie urodza raczej, przeciez od razu w zime sie z dziecmi nie wychodzi, zdazymy. Teraz musimy tylko podjac decyzje jaki..

Magda_b no wlasnie tez liczylam ze w tej ksiazce o Tako Jumper Duo poczytam..Fajnie bo do niego foteliki mozna wpiac, tez o nim myslimy, ale pisalam do tego producenta zeby wyslal zdjecia wozka z wpietymi fotelikami i sie doprosic nie moge. A nigdzie w internecie nie ma takich zdjec. On jest dosc szeroki..Moze Ty jakbys pojechala do Czestochowy moglabys zdjecia porobic i wstawic nam. Bo ode mnie troche daleko do Czestochowy a nigdzie nie ma wozkow Tako u nas..Byloby milo:-)

Yenefer oo Lenka tez ładnie:-)
Oszukuja kurcze ludzi Ci z tej ksiegarni. Po co pisza w aukcji ze najnowsze wydanie zaktualizowane..
Ja mialam identycznie. Wszyscy mowili ze sie nie zmieniam nic na twarzy i chlopcy napewno, ja tez czulam strasznie mocno chlopakow. I jak poszlismy na usg polowkowe to sie poczulam zawiedziona az i tez nie uwierzylismy z M ze dziewczynki sa. Ale juz 2 kolejne usg potwierdzily, wiec juz troszke rozowych ciuszkow jest:tak:ale nie za duzo i wanienka np zolta..gdyby nagle siusiaczki wyrosly:-D

Ostatnia edycja:
anulka!!ja też jeszcze ciągle mam myśli, że lekarz może czegoś nie zauważył:-D

Piszecie że do tego wózka Tako Jumper można wpiąć foteliki samochodowe? Myślałam ze nie da rady, chyba znów muszę kilka rzeczy przemyśleć:-)

Anulka!! my mamy do Częstochowy ok. godzinki jazdy... więc nie ma sensu jeździć po śląsku czy Krakowie i szukać! No jak tam pojedziemy to nie ma problemu porobie zdjęcia! noo jest dość szeroki, ale w naszych przypadkach to albo zbyt szeroki albo zbyt długi... trzeba sobie wybrać co komu bardziej pasuje... ja tylko kazałam mężowi zmierzyć szerokość drzwi wejściowych do klatki w bloku... żebym mogła wjechać :)
Anulka!! i Yenefer: ja kupowałam tą książkę na stronce www.blizniaki.net prosto od autorki :tak:
Jeśli chodzi o płeć i imiona to: też myślałam że będą chłopcy bo oprócz tego że mi brzuszek rośnie to nic a nic sie nie zmieniłam... ani na twarzy ani wogóle ciało... nawet mąż się śmiał że jak stanę tyłem to nie widać że w ciąży jestem! A w pasie juz 107cm!! Tak po ciuchutku liczyłam że jak już mamy tyle szczęścia że będziemy mieć 2 dzieci odrazu to jeszcze nam się uda i będzie Amelka i Filip! Ale mamy mieć dziewczynki i też się bardzo cieszę :-) Jedna raczej napewno będzie Amelia. Lena bardzo mi się podoba ale ja mam na imię Magdalena więc trochę głupio dziecku dać Lena na imię! Podoba mi się Emilia - ale nie wiem czy dawać tak podobne imiona: Amelia i Emilia - co o tym sądzicie? Maja od zawsze mi się podobało ale mąż ma chrześnicę Maję i wogóle u nas w okolicy wszędzie pełno dziewczynek o tym imieniu! Kaja też mi się podoba...Pola ładnie...:-)

hm póki nie znam płci trudno coś wymyśleć, po cóż kombinować, ale jeśli chodzi o parkę podoba mi się Igor, Pola, Michalina też jest ładne, ale do mojego męża się nie podoba, zostaną najwyżej bonusem i gratisem, tak zapoczątkowały koleżanki z pracy

Cześć dziewczyny, wczoraj byłam na wizycie. Szyjka się skróciła z 2 cm na 1,5 cm, troche brzuch mi twardnieje, więc dostałam leki Fenoterol i Isoptin, po których strasznie mi się ręce trzęsą:-(i zwolenienie z pacy już chyba na stałe. Jedyna dobra wiadomośc w tym wszystkim to że dowiedziałam się że jedno z moich dzieci jest chłopczykiem ( 380 g) a druga niespodzianka (430 g) nie chciała się ujawnić. Teraz dużo odpoczywam i uważam na siebie. Po lewej Adrianek a po prawej jeszcze nie wiadomo. Pozdrawiam was wszystkie i trzymam kciuki

2009-10-26 19;45;18.jpg

He6Qp2.png

reklama
Cześć dziewczyny, wczoraj byłam na wizycie. Szyjka się skróciła z 2 cm na 1,5 cm, troche brzuch mi twardnieje, więc dostałam leki Fenoterol i Isoptin, po których strasznie mi się ręce trzęsą:-(i zwolenienie z pacy już chyba na stałe.

uuu madzia dbaj o siebie, leż, wypoczywaj, o pracy nawet nie myśl!

Kartoteks witaj! A dlaczego piszesz że jest u Ciebie prawdopodobieństwo? Bliźniaki w rodzinie, czy może wysoka BetaHCG?
Ja tam w ogóle się nie spodziewałam bliźniąt - to był kubeł zimnej wody na głowę moją i męża:-)

Do góry