reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
dziewczyny robiłyście jakieś dodatkowe badania przy ciąży bliźniaczej....na co mam uważać....dajcie jakieś wskazówki...strasznie się boję tej ciąży żeby wszystko było dobrze.....

Znajdź dobrego lekarza z dobrym USG, który prowadził już bliźniaki. To podstawa. Ja w 15tc musiała zmienić bo kobieta zupełnie nie miała pojęcia o ciąży bliźniaczej a do tego 3xj (jednojajowa, jednoowodniowa, jednokosmówkowa). Badania robiłam chyba wszystkie takie same jak inne kobietki w ciąży. Później miałam częściej wizyty.
Nie martw się! Wszystko będzie dobrze! Po prostu się ciesz i dumnie wypinaj brzuszek, bo to niesamowite szczęście mieć bliźnięta! Chyba wszystkie mamy potwierdzą moje słowa?

lekarza mam bardzo dobrego..i prowadził już ciąże bliźniacze...ja mam dwuowodniowe...i najprawdopodobniej dwukosmówkowe....
na początku miałam szok bliźniaki...wow....jak sobie poradzimy....aaa teraz jestem bardzo dumna...i cała moja rodzinka też....
i bardzo chciałabym takie łobuzice jak ty masz:-) ślicznoty.....
a mam jeszcze pytanko w którym tygodniu można dowiedzieć jaka jest płeć...tak jak w normalnej ciąży...czy trochę później???

Do tego co napisała Yen dodam tylko że ja zawsze w tyle głowy miałam że może być to ciąża podwyższonego ryzyka. Nie zdziwiłam się więć jak dostałam zalecenie leżeć. ogólnie nie myśleć za dużo, nie nastawiać się że na pewno będzie ciężko i źle a na pewno wszystko będzie dobrze. Ja to biegałam, śmigałam i cieszyłam się ciążą. końcówka fakt nic przyjemnego ale pamiętaj NAGRODA NA KOŃCU JEST OGROOOOMNA :) :)

O płci ja się dowiedziałam w 22 tyg na połówkowym. Mój lekarz miał takie podejście że lepiej troszkę później żeby była pewność bo dzieciaczki mogą być mniejsze niż w pojedyńczej ciąży a były całkiem "normalne"

rabbit bardzo sie ciesze,ze wszystko w porzadku, ja jestem 8tyg i 6 dni wiec chyba bedziemy rozpakowywaly sie w zblizonym terminie?? ogolnie mam termin na 1pazdziernika, ale tu gdzie mieszkam wywoluja w 38 tyg z blizniakami wiec polowa wrzesnia jak nic. ja sie tylko modle by 1 trymestr juz sie skonczyl, o teraz za bardzo sie stresuje (jestem po poronieniu). pozdrawiam wszystkie Panie bardzo serdecznie.

Ostatnia edycja:
reklama
rabit - gratulacje :) dobrze, żeserducha biją !
ja o płciach teżdowiedziałamsiedopiero na połówkowym.. ale w sumie to rozumiem lekarzy, ze wczesniejniechccąmówic.
Jak narazie badania te same. Tylko lekarka dużo większą wagęprzykłada do szyjki...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry