reklama

Ciąża bliźniacza

Witajcie,
ja jutro mam wizytę u swojego gina odnośnie zaplanowania cesarki,także prawdopodobnie w przyszłym tygodniu maluszki będą już z nami:-)Ale mam stracha,nie boje się cięcia,strach paraliżuje mnie na myśl o tym że w każdej chwili wody mogą mi odejść.Mąż teraz ma nocki i najbardziej sie w nocy boje,bo nie będzie osoby która by mnie zawiozła do szpitala.Może to głupie ale wolałabym karetki nie wzywać:-(

reklama
my dziś dostaliśmy 1-szy zastrzyk na szybszy rozwój płucek tak profilaktycznie, jutro kolejny mam nadzieje ze nie zaszkodzom dzieciakom, sama nie wiem czy faktycznie są takie ważne???

i mam przepisany cordafen, kurcze wczoraj wziełam 1-szą tabletke i miałam czerwone łydki a dziś po 2 całe poliki jak rosyjska babuszka - dziewczyny czy jak brałyście ten lek miałyście jakieś skutki uboczne? i czy dla dzieci jest on bezpieczny? zwariować można tyle tej chemii:(

z pozytywów maluchy ładnie rosną mała przerosła brata:) i mają już 1550 i 1400g:)

karola88 na spokojnie wogóle o tym nie myśl:) wszystko będzie dobrze!!!! trzymam kciuki za Ciebie i maluchy, daj znać jak jutro po wizycie

małekropki - to trzymam kciuki żebyś do 13 lipca dotarła:)

karola 2112 pieknie Twoje rybeczki przybieraja, moje sa malutkie w porwnaniu do Twoich:(No ale tak musi byc ,chyba!?
Ja tez dostralam ten zastrzyk na rozwoj płuc i jeden babka mi robila na mijescu a drugi mialam pojsc do swojej pielegniarki i wiecie co -głupia nie spojrzala i nie wiedziala,ze trzeba dwie ampułki zmieszac razem i musialam miec robione go dwa razy!!ach!
karola88 bedzie dorbze, trzymaj nogi razem,zeby tam nic nie wyszło:))wiem co to znaczy jak meza nie ma,ale powiedz mi -masz w razie co do kogo zadzwonic!??!?jak juz nikt nie bedzie dostapny to dzwon po karetke!!nie wygłupiaj sie!!
My po wczorajszym ush i ktg ok, babka powiedziala,ze powinnam dac rade dotrwac ,wiec zoabczymy.
Za 3 dni tesciowa przyjezdza -brrrr!!!!

Karola2112 jak lezalam w szpitalu ok 32 tyg mialam podawane zastrzyki na plucka i cordafen wlasnie, po nim sie bardzo dobrze czulam, zadnych skutkow ubocznych, skurcze i napinanie brzucha przeszly i nie bolalo tak, nie martw sie na pewno nie zaszkodzi a pomoze!

małekropki Twoje maluszki też na pewno ładnie ważą, te pomiary usg to nie są precyzyjne, nie ma co się tym stresować, najważniejsze to dotrwać do bezpiecznego terminu:) mi też połozna jakby nie wiedziala jakie proporcje tego zastrzyku ale dopytała się lekarza całe szczęście, ale że 2 razy Cię kuli cholera szkoda słów...

witam, wlasnie jestem po wizycie, dzieciaki 2,9kg i 2,4kg wiec duze i rosna ;) zdecydowalam ze w 38 tyg poprosze o wywolanie (mozna w Holandii z blizniakami i jest wkazane), no chyba ze mnie wczesniej wezmie ;)
pozdrawiam

hejka dziewczyny...nareszcie jestem wolna....uffff po egzaminach....wakacje....

dzisiaj mierzyłam się w pasie mam 106cm...masakra...a to dopiero 6 miesiąc....

co tam u was?? jak samopoczucie??

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry