reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża bliźniacza

Domi witam....GRATULACJE!!! dasz radę..... aa w domku będziesz miała wesołe przedszkole hihi...fajnie....jak przechodzisz ciąże??

reklama
Dzięki za słowa otuchy. Teraz jest lepiej, ale duży już brzuch zaczyna dawać się we znaki. 1 tymestr to była udręka, mój mąż śmiał się, że to chyba będą bliźnięta. :szok: Pierwsze USG wykazało 1 pęcherzyk, a na następnym już 2 płody, szok!!! Mąż wykrakał :p RZeczywiście, w domu będzie przedszkole :cool:
Ta ciąża nie była planowana, owulacje miałam nie dość,ze parę dni przed okresem to jeszcze podwójną o mamo, ale pech :baffled: :)

Miłego wieczoru :)

Naprawde masz ciężko, wiec zycze Ci tego co sobie czyli wakacji 2013:szok::-D:-D:-D:-D
I znowu sie powtórze ze wizja nieprzespanych nocy sprawia ze dostaje gesiej skórki...a wizja tych nocy z blizniakami mnie zabija

ja narazie nie boję się nieprzespanych nocy...dlatego że tego nie doświadczyłam...chociaż chociaż opanowanie dwójki powoduj że zaczynam się bać....nie wiem czy sobie poradzę....

Ania, uwierz mi ze to własnie nie przespane noce i te cholerne wstawanie sprawia ze człowiek staje sie nerwowy i przemeczony. Dla mnie to naprawde jest trauma. Franek przesy pia noce raptrm od roku, a w zasadzie to budzi sie nadal bo teraz ma faze e chce do nas do sypialni.

reniag bedziesz słyszała na pewno :) ja np mimo ze czasem jestem zmeczona to słysze nawet jak sie na bok przekrecają :)a moze sie Wam trafia dzieciaczki które ładnie przesypiaja nocki, tego Wam zycze :)z wszystkim dacie rade, człowiek nawet nie wie ile jest w stanie wytrzymac

oj nie wiem ile dam radę wytrzymać, myślę że będzie tyle pytań, niepewności i obaw:( aż nie chcę zbytnio myśleć...
jak na razie najważniejsze dla mnie by były zdrowe o tym myślę całymi dniami

reklama
witam wszystkie MAMY BLIŹNIĄT,
Piszę po długiej przerwie - moi Chłopcy mają teraz 18 m-cy. W trakcie ciąży pisałam czasem w panice, żeby doradzić się jak mam sobie poradzić. Teraz piszę, żeby powiedzieć wszystkim Mamom - najważniejsze zdrowie!!!!! Nie ważne - że nie śpią, że płaczą, że grymaszą, że coś tam....
Urodzili się w 31 tc z wagą 1180/1830 po TTTS - punktacja Apgara 3/5 - oboje niedotlenienie okołoporodowe, zapalenie płuc, brak akcji serca, infekcje, dziurki w serduszkach i najgorsze na początku dziurki w żołądkach. Urodzili się z perforacją żołądka - oboje mieli dziurki wielkości 2-3mm i wymagali natychmiastowych operacji. Operację były bardzo ciężkie i wymagały dawkowania silnych antybiotyków, morfiny i innych środków, które mogłyby zagrozić ich rozwojowi. 2 miesiące przebywali w inkubatorach w 2 różnych klinikach. Modliłam się dniami i nocami, żeby to przeżyli i rozwijali się poprawnie.
Teraz Bogu dziękuję, że jestem szczęśliwą mamą 2 szczęśliwych Dzieci - są zupełnie zdrowi, nie chorują, w 8 m-cu dogonili rówieśników i rozwijają się poprawnie. Nie mają żadnych powikłań.
Najważniejsze żeby być dobrej myśli i myśleć tylko optymistycznie - dbajcie o swoje pociechy i pozwólcie im rozrabiać!!!! - to oznaka, że dziecko jest zdrowe. Moi nie przespali w całości ani jednej nocy, ale jestem szczęśliwa, że mogę do Nich wstawać.
Życzę wszystkim mnóstwo zdrowia i POWODZENIA!!!! Piszcie, jeśli interesujecie się TTTS.
Pozdrawiam, olik

Do góry