• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciaza na macierzyńskim

Jagoda 87

Zaangażowana w BB
Hej kochane doradźcie mi bo nie bardzo wiem co zrobić .. 4 października kończy mi się macierzyński a jestem zatrudniona na stałe w firmie ... czy moge 5 października ... po macierzyńskim dac szefowi kolejne l4 ? Czy może mnie zwolnić z pracy co rozważa aktualnie mój szef żebym mu kosztów nie robiła? Bo niby wtedy przejmuje mnie ZUS a on nie płaci ... tylko chyba po porodzie zostaje bez zasiłku ... i pracy ... miałyście podobnie może?

reklama
Rozwiązanie
F3BA1139-1EEE-4D6C-9943-DC1027F2DE3F.png
Hej kochane doradźcie mi bo nie bardzo wiem co zrobić .. 4 października kończy mi się macierzyński a jestem zatrudniona na stałe w firmie ... czy moge 5 października ... po macierzyńskim dac szefowi kolejne l4 ? Czy może mnie zwolnić z pracy co rozważa aktualnie mój szef żebym mu kosztów nie robiła? Bo niby wtedy przejmuje mnie ZUS a on nie płaci ... tylko chyba po porodzie zostaje bez zasiłku ... i pracy ... miałyście podobnie może?
Nie musisz czekać na zwolnienie z pracy lekarz może już wystawić Ci L4 wyśle do pracodawcy i to tyle . Ja byłam na wychowawczym i musiałam czekać 30 dni aż zaczną mi płacić Ty jesteś w innej trochę sytuacji. Jeśli zrobisz jak pisze płaci 30 dni pracodawca później ZUS później znów macierzyński no i wracasz do pracy wtedy jeśli pracodawca będzie chciał cię zwolnić będziesz musiała wykorzystać urlop ( myślę , że z kilku lat ci raczej nie wypłaci) później 3 miesięczne wypowiedzenie no to kilka miesięcy płatne na szukanie pracy

Ps jeśli coś się zmieniło ostatnio to proszę o naprostować moja wypowiedź

Yhm z tego co mi mówił to chce żebym podpisała wypowiedzenie .... ale nie wiem czy może mnie zwolnić czy nie jestem chroniona z racji ciąży ... bo mówi ze do 12 tygodnia ciąży może mnie zwolnić . Ale wezmę l4 od lekarza i poprostu mu dam tak jak mówisz

reklama
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry