reklama

Ciąża po 40

Flo rozwaliłaś mnie :-D to jak u mnie ... M. Adamem Słodowym nie jest i nie będzie. U nas obrazy stoją pod ścianą kolejny rok ... a estetyka zen jest idealna ale na fotkach, tez obrastam chociaż wyrzucam rzeczy zbędne. Kiedy po 7 latach sie przeprowadzaliśmy to znalazłam zapakawane jeszcze kartony ... pierwszą myślą było: skoro 7 lat stały w piwnicy tzn że nie ma tam nic istotnego ... no oprócz 2 serwisów z ćmielowa na 12 osób :-D ale one nie zmywają się w zmywarce więc nadal są w kartonach :-D

reklama
Misia umarłam z tego ćmielowa:-D..akurat pod Twoim postem jest ( była) reklama ćmielowa:-D:-D
Dziewczyny jak chcecie to ja wam przyjadę posprzątać..tzn. wypie...lić 3/4 domu..no problemo, ja po prostu idę i wypier...am, żadnych sentymentów, jeszcze mi sie nie przydarzyło jak żyję, żebym za czymś co wypierd...iłam zatęskniła:tak:, nawet w piwnicy mam zen:-D:-D:-D ..( no dobra stoi kilka kartonów po AGD i RTV i zimówki do mojego auta )
Flo już tak nie narzekaj na stylistykę byłej żony Twojego męża:-D:-D, da się w tym siedzieć:-D:-D..no dobra , wiem;-)...ale np. macie bardzo fajne kolory w domu, ja nie jestem na tyle odważna, żeby mocnymi kolorami malować ( w końcu zen to zen:-p ) ale u Was mi się podoba i są to takie konkretne kolory , no i Wasza działka....marzenie:sorry::-)

Kłaczku pakujesz??
Azula basenik kulkowy jak najbardziej, dzieciaki to uwielbiają:-)
Basiu Ty to jednak jesteś aparatka, wynajdziesz plus w każdej sytuacji, zazdroszczę Ci, zawsze chciałam zobaczyć jak mi będzie w blondzie, ale nie mam odwagi:-D Basiu wiesz co tak sobie myślałam, co by to było, gdybym ja musiała iść na taką operację ...z bólem serca poszłabym...może nie tyle dla siebie co dla dzieci, zwłaszcza malutkiej, ja straciłam moją mamę jak miałam dwadzieścia parę lat, a ona 56 ( zmarła w ciągu 4 dni po pęknięciu tętniaka i dużym wylewie ) nie dbała o siebie, nie chodziła do lekarza, byla wtedy w USA i pracowała, a wiadomo jak tam jest z chodzeniem do lekarza, pomimo, że miała ostre bóle głowy to po prostu zażywała leki przeciwbólowe..skończyło sie tak jak się skończyło, a to wszystko zbiegło się z moimi kłopotami w byłym małżeństwie, wtedy się właśnie wszystko bardzo posypało, wtedy potrzebowałam mojej mamy najbardziej do tej pory, a jej zabrakło nagle, moim dzieciom zabrakło bardzo kochanej babci i wogóle to było okropne przeżycie. Straciliśmy na pewno wiele wspaniałych wspólnych chwil. Dlatego Basiu warto zrobic wszystko, żeby jak najlepiej zadbać o swoje zdrowie, zwlaszcza dla swojej córy i pewnie kiedyś wnuków, będzie dobrze:tak:

Póki co nocka nie była tragiczna u nas, a i poranek dość spokojny, kwękanie zaczeło się dopiero jak poczuła się znużona i teraz śpi, na razie nic nie mówię, będę sie wypowiadać po całym dniu. W każdym bądź razie nie szumi mi we łbie z niewyspania ( bo do młodej bogini to mi daleko ) i z zawodzenia Paćki.

Flo a tak wogóle to Ty masz takie oko do kolorów, wymyśliłabyś mi kolor ( kolory ) do sypialni, ogólnie to chciałabym żeby tam było troszkę mrocznie ( ale bez przesady ) i przytulnie, na pewno będzie ciemna podłoga, i ciemne łóżko ( drewno ciemne) , mi się ogólnie bardzo podoba fiolet, ale mój stary nie lubi, no i nie wiem czy walczyć z nim, czy jakiś inny kolor wymyśleć..pomóż

Ollena, to ten dom: Keadby, SCUNTHORPE - Sold Subject to Contract - Whitegates

Konkretnie to strona z oferta i tak on wyglada w tej chwili. Nie wszystko widac, plan parteru jest "chibniety" bo pomineli np. drzwi z przedpokoju do kuchni, ale mniej wiecej wiadomo o co chodzi. Jak to angielskie domy - brzydki - wiec kombinuje go ozywic, rozjasnic... Elewacja frontowa jest od polnocy. A jak cos, to zawsze mozesz wpasc obejrzec "na zywca".
Azula, jak cos sie bedzie dzialo to bede focic - na razie to jeszcze jestesmy tutaj, po przeprowadzce czas jakis bedziemy bez netu, a urzadzac to sie bedziemy baardzo, baardzo powoli bo to kwestia mozliwosci. Co prawda tu mozna fajne rzeczy wytargac z komisow, ale ja nie bede miala jak polowac bo Scunthorpe bedzie poza moim zasiegiem "z buta". Pozostana wypadziki z Rajmundem, a to nie za czesto. My basen do pileczek mamy dmuchany - moze byc pozniej takze jako normalny do wody. Fajna sprawa.
Majuska, moze ja nie sielsko wiejsko zawsze, ale tu mi akurat to pasuje. Natomiast sterylnie to ja nigdy. Kazda szafe mozna zamknac, tak, zeby nie bylo widac burdelu, a ja sie zle czuje w meblach typu "skora", nikiel i szklo, w nowoczesnych, zimnych formach, sterylnych i nieprzytulnych. Jesli nie na rustykalnie, urzadzilabym chate w starych meblach, wybierajac w jednym stylu, wyszukujac po gieldach, aukcjach i komisach mebelki kolonialne np.

Pakuje.. O ile mlody pozwala. Dzis musze isc z nim na wazenie...

Witam:-D
myśmy sobie pospały do 8 z karmieniem przed 5. Robert był bardzo krótko, bo oczywiscie przyjechałpo nadgodzinach i był w sumie już wieczór, wyjechał przed 5 żeby zdążyć przed korkami i jeszcze do domu chciał wpaśc na moment. Będzie w sobotę z Filiepm więc to tylko trzy dni :-D
Majuśka mnie się podoba odcień czekolady, jest ciemny ale nie przygnębiający. Zastanawiam się nad dużym pokojem we Wrocławiu z tym odcieniu, chociaż nie bardzo będzie mi pasował do łączonej kuchni z lawendowymi szafkami :baffled: muszę coś wymyślić.
Misia ja też nadaję się do wyrzucania, więc gdybyście potrzebowali sprzątaczki to się piszę. Brak mi oporów moralnych i etycznych podczas wyrzucania rzeczy składowanych latami :-D Porcelany z Ćmielowa nie ruszę, bo uwielbiam akurat takie rzeczy:)))
Jak chłopcy byli mali mieli piaskownicę z drewna i na to zaciągało się grubszą folię na noc żeby koty nie łaziły. Folia zwyczajnie przyciśnięta kilkoma kamieniami zdawała egzamin. Ja chcę zrobić dla Wandzi taki wielki kosz, skrzynię - coś w tym stylu i na zimę właśnie zasypać ją piłeczkami żeby miała co robić. Akurat wiekowo dorośnie :))) A wczoraj przeszłam na pampki rozmiar 3, bo mi coś dziecię urosło i przybrało w udach :-D

Witajcie ,

U nas noc już jak zawsze. Dalej mam jazdę na nienaturalne napinanie Julki. Pod wzmożone napięcie mięśniowe mi to niekoniecznie podlatuje , ale jednak jest na pograniczu czegoś dziwnego. Gdy łapie ubranko na piersiach, zaciska na nim piątki, przy tym napina się , czerwienieje i stęka (zawsze mam wrzenie ze robi kupkę , tak to wygląda) to sprawia jej to przyjemność, bo gdy wyciągam jej ubrano marudzi.

DSCN1428 - YouTube

Majuska - to zapraszam. My mamy zagracone mieszkanie. Wszędzie mam coś, co wydaje mi się ze moze się przydać. Juz nawet nie wspomnę o ciuchach.
Jest teraz tylko pieknych i ciepłych odcieni fioletu. Fiolet pięknie wygląda z limonkowym i białym. Teraz na allego są takie piekne naklejki na ściany

NAKLEJKI na ścianę drzewa 190x160cm aim dekoracje (2452821147) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

będę wykorzystywała takie coś u siebie jak się zmobilizujemy do malowania .

Jeszcze jedno. Jak spią Wasze dzieci, w jakiej pozycji. Prawidłowe jest,ze dziecko ostatnio obraca mi sie na boczek i ma odchyloną do tyłu głowkę ?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dospalam... Mlody zjadl przed 7, troche pogadal i spal do 10:00, wiec ja z nim. Moglabym przespac zycie...:-D Mamy druga jedynke. I na razie nie widze dalszych zeboli.
Zoyka, to jest prawidlowe - moi niektorzy tak spali. Lezy na boczku i glowka mocno do tylu? Nie ma zmartwienia. Karol akurat sypia wylacznie na pleckach, za to lepetyna zupelnie w bok, w lewo. Jak byl maly maniakalnie ukladal glowe w prawo i - niestety - to widac na jego czaszce.

Ostatnia edycja:
Majuska - mocne kolory u nas to mój wkład, wcześniej był medyczny turkusik i mdła zieleń. A układ domu ( idiotyczny) i ten koszmarny "dywanik" z płytek to pozostałości po ex żonie. Fiolety są fajne, ale nie jest to łatwy kolor. Trudno coś tak na odległość powiedzieć, wiele zależy od wielkości sypialni, tego co tam będzie ( meble), oświetlenia itp. itd. Jak Buba nie lubi fioletów to może granat? Zawsze można zaakcentować kolorem tylko jedną ścianę, albo kawałek. Ja w ogóle uwielbiam malować ściany, już się oblizuję na myśl o przygotowywaniu pokoiku dla Maksa.
Chciałabym mieć w domu zen, ale z drugiej strony muszę mieć półki z książkami, płyty no i psy - też nie do końca kompatybilne ze stylistyką zen. I czasem mi się marzy taka wielka biblioteka, najlepiej ciągnąca się przez dwa piętra - ciemne drewno, mrok i setki książek, takie ni to schodki ni drabiny a do tego najlepiej drewniana galeryjka gdzieś w połowie wysokości.
Czy Wasze dzieciaczki miały jakąś reakcję po szczepionce 5 w 1? A jeśli tak to jak szybko po szczepieniu? Maksio jak na razie ( tfu, tfu, odpukać) nie ma żadnych sensacji, wydał mi się ciepły, ale zmierzyłam temperaturę i wyszło 36,9 - to nawet nie stan podgorączkowy, więc nic z tym nie robię.
Dopajanie wodą dziś nam nie idzie - próbowałam - zassał i wypluł a minę miał przy tym pełną świętego oburzenia...

Edit: Mój synek położony na brzuszku przyssał się do własnej łapki i zrobił sobie śliczny, czerwono - fioletowy krwiak na połowę przedramienia. Wygląda jak ofiara przemocy w rodzinie:no:

Ostatnia edycja:
Flo.. Ta biblioteczka... Mniaaamm... Moze byc tylko jedna sciana, moze byc bez galeryjki, ale PELNA KSIAZEK...
Jak do tej pory Maksik nie zareagowal na szczepienie, to juz raczej spokojnie. Zwykle ostra reakcja jest w pierwszej dobie i Karol np. zawsze mial po szczepieniu "gorsze" popoludnie i noc. No, ostatnio to mial wyjace popoludnie...:eek:

reklama
Zoyka fajowe te naklejki, podobaja mi się, pewnie poszukam jakiegoś fioletu wpadającego w brąz, staremu wmówię, że to brąz, a sama będę mieć fiolet:rofl2: i nie przejmuj sie tą pozycją Julki, moja Paćka taka właśnie wygięta w łuk często śpi, czasem jest siłą wbita w ochraniacz łóżeczkowy, ale to norma:-) ogólnie to na brzuch się obraca i większość snu jest na brzuchu

Edit: Ha, pisałam tego posta 20 minut, a tu już Flo coś napisała :) Sypialnia nieduża, jakies może 15-16 metrów2, z kolei ja nie lubię granatu, chociaż sa granaty i granaty i Ty właśnie wybierasz takie które mi się podobają, wiem, że kolory u Was to Twoja robota, to się da wyczuć:-D
Co do szczepienia to Patrycja darła się juz w ten sam dzień po południu i dzień następny cały, potem sie uspokajała ( nie było temperatur tylko duże marudzenie ), tak więc u Maksia pewnie nie będzie żadnych reakcji skoro do tej pory ich nie ma

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry