reklama

Ciąża po 40

Dobry wieczór.

U nas dzisiaj śliczna pogoda była, wiec spędziliśmy dzień w plenerze.
Zaliczyliśmy tez wizytę u mojej kuzynki. Julia dzisiaj bawiła się z Amelką (15 miesięcy). Było super. Amelka głaskała Julę, nakładała jej buciki, dawała swoje zabawki i nagle...........tak ja ugryzła w rączkę ,ze myslałam, ze sie krew polała. Ale był krzyk. Został ślad po dwóch ząbkach na środkowym paluszku i opuchlizna.

Pewnie jeszcze nie jedna batalia przed Julą i niejedno ugryzienie , szkoda mis ie jednak jej zrobiło bo nie mogła się bronic.

Olena - rozmawialiście o tym co nam tutaj napisałaś ? Co Ty tam właściwie robisz w IE ? Masz znajomych, zajęcia, masz dokąd pójść , z kim pogadać ?

reklama
O, ooo... 15 miesieczny gryzon?? Biedna Julka - ona tego nie rozumie.

Polazilismy po car bootach, nakupilam Karolowi troche ciuchow, sporo zabawek - jak mozna kupic fajna zabawke za funta to czlowiek szaleje. No i trafilam na przeboj sezonu - wymarzona lampka tiffany, niewielka, taka w sam raz. Lapie ja za to i... klosz jest z plastiku!:szok: Malowany, w miejscach "lutowania" pogrubiony i pociagniety na czarno, ale normalny plastik!! Szczeka mi opadla, mowie zdumiona, ze to plastik, a gosc radosnie: "A myslalas ze jakies pieprzone szklo?" E...:szok: Geniusz, czy idiota? Nie zna sie czy z naczelnej wady robi zalete? Bo ja wlasnie myslalam ze to "pieprzone szklo" - w zasadzie to powinno byc szklo! Kupilam. Za 2 funty.:-D W kategoriach dowcipu. Wyglada calkiem fajnie, ale w zyciu by mi nie przyszlo do glowy, ze te lampki moga byc tak podrabiane. Nawiasem mowiac kombinowalam identyczne kupic na ebay'u - ale bym sie zdziwila. Sprawdzilam migiem opis tych, ktore kupilam - podane wyraznie SZKLO i metal. Uff...

Dzisiaj rodzinna niedziela... przedpołudnie i obiadek u mamy:-D tzn my z Wandzią, bo Robert pojechał naprawiać jakiś samochód w ramach zapłaty za naprawę Maćkowego seata. Niestety silnik uległ konkretnej awarii, ale zamiast płacić 2 tys zapłaci 500 zł, resztę rekompensuje mój chłop usługami naprawczymi samochodów i laptopów. Zawsze to jakiś układ wymienny:)
Wandzia jednak zrobiła dziś DZIAM tatusiowi :-) z szybkościa błyskawicy chwyciła jego palec i wsadziła sobie do pysiaczka:)) Tatuś zrobił "k...de auuuu" i popatrzył na dziecię mocno zadziwiony :-D Nie ma lekko, nie tylko mnie krwiożercza biedrona będzie żarła :)))

Cześć jakoś nie wiem czemu ale nie mam weny pisać i tylko tak zerkam.Amelianka nie cierpi leżeć na brzuchu(o czym już pisałam) no ale kazali to kładę do pierwszego krzyku.A tu dziś ona myk i leży na pleckach .Myślałam ,że przypadek więc powtórkę zrobiłam i ją na brzuch ,a ona znów fik i leży na pleckach.Ależ ta dzieci się rozwijają:szok:

Zoyka mowie mu czesto, ze zle mnie traktuje, ze przy byle klotniach po mnie jedzie, wtraca w to osobe mojej matki nie wiedzac dlaczego itd.
On mowi, ze to klotnie to rozne rzeczy sobie mowimy ale mozna raz cos powiedziec a nie powtarzac co jakis czas, utwierdzajac mnie w przekonaniu ze tak naprawde o mnie mysli.
Mam znajomych, mam fajna sasiadke, spotykamy sie itd.
Cala ciaze chodzilam do szkoly, teraz musze zdac egzamin i chce gdzies dalej isc, poza tym chce sie zapisac na fitness lub inna silownie zeby wyjsc z domu..
Przez to wszytsko ja nie umiem mu okazac czulosci sama z siebie, oduczyl mnie takich zwyklych ludzkich odruchow..

Olena - my tez z Jarkiem mówimy sobie w emocjach różne głupoty. Jednak nie ważne co on o mnie myśli, ważne co ja sama myślę o sobie. Nad tym pracuję. A czułości facet potrzebuje. Jak każdy człowiek.
Pamiętaj, inny człowiek moze Cie zranić tak , jak mu na to pozwolisz. Ważne co Ty sama myślisz o sobie. Jeśli myślisz dobrze, każdy inny ze swoim zdaniem na Twój temat moze się bujać.

Dzień dobry :)
Dzisiaj kawa z Wami i z małżonkiem. Biedak zachorował i dziś się kuruje w domu.
Wandzia przespała całą noc! Obudziła się 5.30 na jedzonko i bawi się w łóżeczku. Dzisiaj zapowiadają bardzo ciepły dzień więc pewnie dużo będziemy chodzić na spacerze.
Zapraszam :-D

reklama
Cześć :-)

I u nas nocka przespana . Mysza spała do 7 :)

Lecę tłumaczyć się do US.

Miłego dnia. U nas piękne słoneczko na niebie. Będzie fajny dzień.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry