reklama

Ciąża po 40

reklama
No bo , że to dla kręgosłupa i innych kości niedobre, dziecko jak będzie dojrzałe do chodzenia to pójdzie, nic na siłę, to tak jak z sadzaniem, dopóki samo nie siądzie to nie sadzać...wiesz, dawniej sie nie wiedziało, bo i skąd, netu ni ebyło, na rehabilitacje nikt z dzieciakiem nie wysyłał praktycznie, teraz inne czasy, ja akurat Paćce nie pomagam, niech sobie sama radzi, czy pójdzie teraz czy za miesiąc, dwa to przecież żadna róznica;-)

Ja tam nie wiem dzieci i szybko mi chciały siadać i szybko chodziły.Nie mieli skrzywień.Za rączki prowadziłam jak samo już wstawało przy np fotelu czy w łóżeczku a z sadzaniem to już i Amelianka sama się do siadu podnosi podasz ręce to łapie i siada łapie zresztą co się da by usiąść ja tam niczym nie podpieram by siedziała jak nawet usiądzie po podciągnięciu to kładę i parę razy powtarzam gimnastykę.Zresztą ja jak Kłaczek stara szkoła ,a pokrak nie wyhodowałam:no:

Jestem stara szkoła, jak dziecko zaczyna łazic to za rączki lekko podprowadzić można, bo nie klapnie na pupę. Tak samo jak siedzi już podtrzymać za kręgosłup żeby czuło się pewniej. Wujek google czasami gada rzeczy dziwne :-D Na siłę nie ma co robić, ale jak maluch już sam chce to pomóc... no ale my jesteśmy matki sprzed roku '90 to i inne poglądy mamy :-D
Siedzimy sobie wieczornie i ględzimy z monżem:)) ostatani wieczór na długi czas.... jakoś tak smętnie i wesoło zarazem, bo przecież świat się zmniejszył dzięki technologii internetu i tylko przytulić sie nie można przez skype....

hejka ,

Dzięki za wsparcie Dziewczyny. Pediatra mnie niby uspokoił,ale... ten mój doktor który prowadził w ciąży cukrzycę (pamiętacie jak codziennie o 22 musiałam do Niego dzwonić z wynikami cukru i dobierał dawkę insuliny) tez obejrzał wyniki i zapytał xy Pediatra zlecił posiew czy tylko badanie ogólne. Niestety zlecił tylko badanie ogólne. Ten nasz doktor powiedział,że niestety na NFZ Pediatra zlewa wiele spraw i polecił innego Pediatrę i kazał zrobić już we własnym zakresie posiew moczu. Zobaczył tez filmiki i pokazał żonie która tez jest lekarzem. Stwierdzili ,ze to nie jest normalne zachowanie niemowlaka bo wyraźnie widać ze ona tak robi bo szuka ujścia jakiegoś bólu. Mnie tez sie wydaje ze to coś w brzuszku bo jak nacisnę na dolną cześć to przestaje i jakby czuje ulgę. Tak jakby pęcherz albo wyżej. Zdecydowaliśmy pójść prywatnie i zrobić prywatnie wyniki badań moczu.

Olena
- a ja zamiast kurteczki kupiłam kombinezon z kapturkiem, stopkami taki misiowy.

coś dla Kropki :)
http://www.smyk.com/kurtka-dziewczeca-rozmiar-86,p1051510809,ubranka-dla-dzieci-p
Majuska - Julka też charczy :-):-):-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Oj Zoyka Ty przebadaj Julkę według mnie to ona na okaz zdrowia wygląda ale dla świętego spokoju porób wszystko cosię da bo inaczej będzesz się zadręczać bez końca.Idę spać dobranoc:-D

Ollena - tak jak Ania napisała od 5 sierpnia weszły nowe przepisy dot. paszportów dla dzieci (dzięki Bogu), bo jeździć co roku do Konsulatu (prawie 300km w jedną stronę), to byłoby średnio fajne. A tak złożyliśmy wniosek i będzie Kuba miał paszport na 5 lat.

Ania - to prawda tu piź... jak w Kieleckim, ale nie mieliśmy wyboru, tzn. mieliśmy - albo mój wtedy jeszcze partner mógł lecieć gdzie bądź do np. dużego miasta na południu Irl i być sam i na siebie tylko zdany, albo polecieć, tam, gdzie już szlak przetarty, tyle, że do miejsca niezbyt ciepłego, ale za to pięknego.

Na prawdę dziewczynki - wszystkim Wam życzę, żeby w Polsce żyło się NORMALNIE jak tu!!
Tylko dlatego, że nawet gdyby mój mąż był tylko na zasiłku, to spokojnie dalibyśmy sobie radę, to zdecydowaliśmy się na drugie wspólne dziecko.

Poza tym mam tutaj fajną pracę, która sama do mnie przyszła - przyjechała (trafiła mi się jak ślepej kurze ziarno) i choć macierzyński kończy mi się 29 listopada, to zero stresu, bo wiem, że Kubuś będzie ze mną do pracy jeździł.
Tobie Aniu też życzę, żebyś sobie poukładała wszystko tak, jak tylko sobie zamarzycie. Trzymam za Was kciuki!!!!!!

No nie wierzę !

Jestem p i e r w s z a :-D

Powysyłałam Wam dziewczyny filmik z Julką. Gdybym którąś ominęła a by chciała to niech da znać.

Miłego dnia :-)

Hej!
Zoyka dostałam, obejrzałam, no fika sobie, fika JUla, ale czy gdyby rzeczywiście ją coś bolało, to czy ni ejęczałąby, nie kwękała, ni ebudziła się często w nocy?? NO sama nie wiem, może taka po prostu jest jej ulubiona zabawa. Paćka np. lubi drapać, łazi i drapie wszystko i wszystkich, drapie nawet elewację naszego bloku....Jasne, że skoro się zamartwiasz to wykorzystaj wszystkie meody sprawdzenia i zadania, czy wszystko w porządku, ale też nie wpadaj w panikę.

reklama
Zoyka pokaz ten filmik..nie dostalam.
Kurtki tego typu widzialam tylko to juz zimowe sa i grube i jakies takie malo wygodne dla malego niemowlaczka jeszcze nie siedzacego.
A pokaz kombinezon. Chcialam kupic taki lekki jesienny, moze dokupie, zobacze jak kurtka sie sprawdzi.

Co do do prowadzenia za rece to jest podobnie jak z chodzikiem. Chodzik szkodzi, wiec moze prowadzanie za rece tez, choc wiadomo ze nie robi sie tego za czesto.

Patryk ma juz katar, wczoraj wieczorem wymiotowal z tego powodu, nienawidze irl pogody!!!!!!!

Katrina to dobrze z tymi paszportami, my dla Mii mamy irlandzki wiec na 3 lata spokoj a pozniej nie trzeba nigdzie jezdzic tylko wyslac wniosek i odsylaja z paszportem, zero problemow.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry