reklama

Ciąża po 40

reklama
Ollena, my spimy razem, wyreczko double wiec nie takie znowu lotnisko. Mam wrazenie ze Karol opanowal juz, ze jak sie obudzi w nocy, to go wezme do lozka i mimo wetkniecia "knebla" i tak marudzi.
Dorcia, tylko tu obowiazuja procedury wstepne. ;-) Przede wszystkim gratuluje ciazy. Stres z nia zwiazany to normalna rzecz po poronieniu, sprobuj sobie wdrukowac w glowe ze wcale nie musisz znow poronic, ze data nie ma nic wspolnego ze stanem ciazy, ze tym razem bedzie inaczej. Zobacz moj podpis - 2 poronienia, potem zdrowe, calkiem udane dziecko. I tez schizowalam po poronieniach ze znowu... Coz - normalka. Sprobuj zminimalizowac swoj stres bo to wcale nie pomaga, sprobuj cieszyc sie kazdym dniem ktory mija bo to kolejny dzien ktory przybliza Cie do tego fantastycznego, kiedy Twoje dziecko bezpiecznie przyjdzie na swiat. I uszy do gory.

witajcie

Ollena - taj jak Ci Kłaczek napisała, nie szukaj, same Cię znajdą, a jak poznasz... po zapachu??? po konsystencji???

Mały dał mi sobie zerknąć do paszczy - w ataku są trzy dwójki, stad pewnie te jazdy. Chociaż jak na 3 ząbki, to i tak jest nieźle.

Sandy - u mnie też cykle krótkie bo 26 dniowe. Zabawiam się też w mierzenie temperatury więc dokładnie wiem kiedy mogłam zajść w ciążę.
Kłaczek - staram się myśleć pozytywnie i myślę że tym razem się uda. Zwłaszcza że już byłam u lekarza a poprzednio nie zdążyłam pójść. Tylko czasami mnie nachodzą wątpliwości, zwłaszcza że czuję się świetnie i nie mam żadnych dolegliwości. Lekarz się ze mnie śmiał jak mu powiedziałam że przeraża mnie moje dobre samopoczucie, takie mało ciażowe.

Dorcia - ja w każdej ciąży czułam się bardzo dobrze i cieszę się z tego, że ominęły te wszystkie mało przyjemne objawy ciążowe. Dlatego ciesz się w pełni ciążą i jej przyjemnym przebiegiem.

Dorcia witaj! nie możesz się martwić, masz cieszyć się ciążą i czekać 8 miesięcy na swojego malucha. Tylko pozytywne myslenie, bo inaczej oszalejesz i osiwiejesz.
Wniosek na paszport dziecka składają obydwoje rodzice, ale odebrać może juz tylko jedno z nich byleby miało dowód osobisty przy sobie. Dzisiaj biegłam ze swoim wnioskiem, bo Wandulkowy leży od tygodnia w szufladzie :))) Jestem lżejsza o 140 zł wrrrr plus 20 zł za zdjęcia wrrrr. No ale trzeba było, bo jakos temu dowodowi osobitemu nie ufam :)))
Moja dwójka stworzonek mnie wykończy i zastanawiam sie, które z nich jako pierwsze wysłać mężulkowi do Londynu w tej klatce ;-)Dzisiaj konkurs pierwszeństwa wygrała Wanda strzelając kupiszona jak rzadko wielkiego i usmarowawszy się po pas :))) Chociaż mam pewne obawy, że celnicy jej przez granicę nie przepuszczą w klateczce bo chipa nie ma wszczepionego podskórnie :-) Padam.... a żmij leży i jęczy bo mało spała i teraz trze oczka.
Wchodzę do pokoju, żmij w łózeczku obgryzał misia.... wchodze i nie wierzę: w poprzek łóżeczka moje dziecię leży zaklinowane, głowa skręcona, nogi powykręcane i cieszy się na mój widok :-) dośc dokładnie wpasowała się między szczebelki pomimo ochraniacza :))))

To jakiś koszmar: http://www.gadu-gadu.pl/skandal-w-zlobku-dzieci-byly-wiazane?utm_source=gg&utm_medium=main
http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,...zieci_pieluchami_i_becikami__W_prywatnym.html

Ostatnia edycja:
reklama
Azula, dajcie Wy zadania, a ja sie zatroszcze o repertuar, ok? :tak:
Dorcia, a moze trafilo Cie blogoslawienstwo ciazy bez dolegliwosci? Czysty zysk kobieto! Powiem Ci znowu... Objawy dokladnie NIC nie znacza. Wyobraz sobie, ze mialam piekne objawy - bolaly mnie piersi, mulilo koncertowo, moglam przespac caly dzien... i mulilo mnie jeszcze kilka dni po poronieniu. Za to zdarzyla mi sie tez ciaza absolutnie "sportowa" - zero mdlosci, totalnie wyczynowe samopoczucie, nawet brzuch mi wylazl dopiero w 7 miesiacu. Wczesniej latalam w dresie i nikt sie nawet nie polapal ze ja w ciazy. I co? I blizniaki.:-D Duze, zdrowe i w ogole wzorcowe. Ja Ci mowie, nie panikuj.
Anka_d na dowod osobisty spokojnie sie jedzie. Tylko musi byc wazny. Wandzi paszport masz na 5 lat czy na rok? Bo dowod osobisty dla szkrabka masz na 5 lat, a paszporty dla malych dzieci od 11 czy 13 wrzesnia sa na 5. Przynajmniej te wyrabianw w konsulacie. Wczesniej byly na rok.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry