reklama

Ciąża po 40

Paszport dla dziecka jest ważny 5 lat a dla dorosłego 10 lat. Zmiany w przepisach są od sierpnia tego roku.
Jadę na paszport i już :-D zeby potem nie było że bez paszportu konta nie mogę otworzyć albo NIN dostać :)

reklama
Dorcia witaj, nie martw się - uda się tym razem :tak: Kilka miesięcy temu przyszłam tutaj bardzo niepewnie po poronieniu ubiegłorocznym , a w sumie po trzech nieudanych próbach.. A teraz mam brzuchol jak się patrzy;-) i jestem po wszystkich możliwych uciążliwych objawach, a TY się po prostu ciesz, że nic Ci nie jest, chociaż moje mdłości i zgaga zaczęły się w 6 tyg, wcześniej tylko powiększone i bolesne cycuchy.
Dziewczyny zapewniały,że teraz się uda, a ja im wierzyłam :-)i za +/- 18 tyg będzie z nami już mała dziewczynka :tak:

Ja się dzisiaj czuję bardzo BLEEE. Trzęsie mnie i ciągnie do lóżka. Do tego po raz tysięczny ćwiczyłam z Kubą (przypominam- lat 8) podstawowe zdania z j.angielskiego- typu: jak masz na imię, ile masz lat... Mój synuś niestety nie przyswaja...zdania wychodza mi już bokiem a on codziennie zapomina i od nowa...tłuczemy, powtarzamy i NIC
może macie jakiś sposób jak pomóc dziecku nauczyć się czegoś co mu totalnie nie wchodzi???

Dorcia- witaj i rośnij!!
Zoyka- za jaki okres dostałaś ten rachunek???? grzejesz na prąd???
Asia- chciałam zapytać czy robiłaś aminopunkcję?

Teraz idę nakarmić moją 'młodzież' i idę do łóżka czytać bardzo rozwojową książkę (he,he) pt: Zwiadowcy (zwinęłam córce:-))

Akurat brzuch to mam już na co najmniej trzeci miesiąc (przed ciążą miałam wklęsły). Ostatnio mój mąż się ze mnie śmiał że musi się zastanowić czy to aby na pewno jego bo coś mam za duży brzuch. Więc mu powiedziałam że za szybko się domyslił a ja tak chciałam "wcześniaka" urodzić.

Witam ,
chciałabym do Was dołączyć , chociaż do 40 tki jeszcze chwila :)
Niedawno ujrzałam dwie kreski na plastikowej wyroczni i .... w zasadzie nie mam się gdzie podziać , bo na czerwcówki to ja zdecydowanie nie pasuje. Jestem po poronieniach , a przedemną pewnie badanie z racji wieku
Z Wami byłoby mi raźniej :) Przygarniecie ?

Przygarniamy wszystkie bezdomne 40tki na plusie i na minusie :-D
Czarna witaj cieplutko!!!
Ech, jak ja to lubię... towarzyskie ze mnie stworzenie i będę mogła rechotać z mdłości i doleglowości innych gdy sama już jestem po :-D Zawsze twierdzę, że to najfajniejszy wątek na całym BB!
Zoyka nie wiem co Ty robisz z prądem... ktoś chyba podkrada Wam jednak, mam kuchnię z płytą ceramiczną, podgrzewacz, wyparzacz, mikrofala, żelazko, pralka, tv i komputer, modem i dekoder - wszystko chodzi 24 godziny na dobę i rachunki uśredniając po 120 zł miesięcznie. Coś jest u Was nie tak....

Ostatnia edycja:
Cześć,

ale wysyp nowych brzuchatek :)
Czarna i Dorcia - rozgośćcie się u nas :)

Już pisałam jak u nas jest z prądem. Energa przysyła rachunki dwa razy w roku. Czyli odczyty są dwa razy w
roku. Dwa razy w roku przysyłają prognozę i odczyt i dzielą sobie to na 3 rachunki płatne co 2 miesiące, ze tym,z eten pierwszy zawsze jest 3 większy niż pozostałe. My dostaliśmy 1506, 490 i 490 zł. Ten pierwszy płatny do dzisiaj , potem 490 płatne do grudnia i lutego.
Ogrzewanie mamy centralne. gazu nie mamy, czyli reszta na prąd czyli podgrzewacz przepływowy, kuchenka etc. Nigdy tak wysokiego rachunku nie miałam. Ostatnio było 800 zł , 129 i 129.
teraz sobie zrobili mega prognozę i mamy do zapłacenia 1500 złotych. Unia eurpejska już im zakazała robić rachunki na podstawie prognoz ale to wejdzie od 2017 czy 2020.

Ania
- u nas 2 laptopy, TV, dekoder, mikrofala, byl podgrzewacz, lampka i lampka, pralka, kuchenka z płytą, przepływowy podgrzewacz.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Zoyka ale ja też nie mam gazu! Pierwszy rachunek 230 zł a reszta po 90 zł i też dostaję blankiety dwa razy do roku na 6 miesięcy. Płatnośc co miesiąc do każdego 20-tego. Uśredniając wychodzi mi po 120 zł miesięcznie a urządzenia w domu mamy niemal identyczne, przy czym ja korzystam non stop z podgrzewacza butelek.
Kłaczek przepadło, odbieram swój paszport za 2 tygodnie :-D

reklama
no to nie wiem Aniu dlaczego mamy takie ogromne rachunki. U ans płaci się co 2 miesiące. Gdy mieszkałam sama (4 lata temu ) miałam po 200 zł co 2 miesiące,potem rosło. Teraz od kwietnia nie korzystałam z normalnej kuchenki z piekarnikiem tylko wszystko gotowałam na jednopalnikowej z płytą indukcyjną a rachunek i tak kolosalny.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry