reklama

Ciąża po 40

Hej,
my dzisiaj w miarę ale wczoraj zęby szły i przeszły.... czyli Wandula jest szczęśliwą posiadaczką 7 ząbków i to chyba ciut za dużo jak na jej wiek. Co zrobić... uwarunkowanie genetyczne bo chłopaki tez pluli zębiszczami jeden po drugim. Teraz tylko górna jedynka i mam nadzieję na chwilę odpoczynku i wyspania się normalnego. Bo proces idzie bez płaczu, gorączki, rzadkich kup ale za to z budzeniem się co godzinkę i pojeniem chłodną herbatą.
Majuśka ma rację, że pozytywne podejście do życia redukuje nieszczęścia. U nas też się zaczęło walić 3 tygodnie temu dokładnie wszystko a mimo to ciagle walczymy i wiemy że za kilka dni zacznie się poprawa. Myśl warunkuje działanie in plus :-D
Zoyka nie martw się ja też spokojnie nie zjem. Biedrona patrzy na mnie tak żałościwie że mi w gardle staje posiłek a nie wszystko jeszcze mozna jej podać. Staram się jeść jak ona śpi :-D

reklama
Ja też jestem za pogodnym patrzeniem w przyszłość ale same myślenie nie wpływa na nasze życie bo gdyby tak było to bym opływała w dostatki i teraz bym gdzieś na wyspach Kanaryjskich urzędowała:-) ale na pewno pesymizm życie utrudnia :tak:Dlatego cycki do góry i nie dajmy się:-D

Hej!
Ja tez już jestem.
Dzisaj wstalam rano na poranną kawę z moim dzieciem. Od wczoraj ma próbna maturę. Wczoraj polski a dzisiaj matematyka. Wiec dotrzymalam mu rano towarzystwa przy śniadaniu.

Sandy super taka praca, a dzieci przyzwyczaja się. Ja tez cały czas pracuje. Dzieciaki zaliczaly najpierw zlobek a potem przedszkole, a w przerwach siedzialy same w domu.

Majuska, dzieki! Nie wiem jak z bilansem roczniaka, tutaj mam wazenie dziecka co tydzien, wiec sobie chodze wazyc Karola. Przy tej okazji pytaja czy jakies problemy, jak sie rozwija, jak porusza. Dawno temu, w Pl, jak mi dziecie rok konczylo, szlam do pediatry na "dzieci zdrowe" i wazylismy pajaca, mierzyli, lekarz go ogladal.
Flo, padlam na samo wyobrazenie isfixu w d... ale gowniarz za lada byl faktycznie chyba jeb...y zdrowo, albo mial zal do swiata ze musi pracowac. Dupa nie handlowiec po prostu. Co za pajac! Jego g.. obchozi czy dziecko wystaje czy tylko masz kapr( i w tym momencie mlody mi wyslal posta)ycho i chcesz sobie zapodac fotelik do ogrodka, on ma doradzic, polecic, sprzedac. A fajny wzor znalazlas z tym "krowim" obiciem.

Mojego potwora udusze, a sama palne sobie w glupi leb. Zawsze go usypiam tulajac u nas w lozku, jak zasnie daje flache z mlekiem (albo tylko probuje dac) i odkladam do lozeczka. Wczoraj go odlozylam, ten oczka jak piatki z rybakiem i ryk. Wiec podeszlam, poglaskalam po lepie, a ten wstaje. To ja go polozylam, a on ryk i do pionu. I tak ponad godzine - on wstawal z rykiem, ja go kladlam i przykrywalam koldra. W koncu zasnal - w nogach lozeczka, lezac na kolderce. Wytrzymalam tylko dlatego, ze widzialam ryk zlosci, a nie zalu. W nocy standardowo obudzil sie na soczek, to juz nie urzadzalam dydaktycznej afery i wzielam do lozka.

Ostatnia edycja:
Sandy no to się dzieje :-)...słuchaj...może to właśnie tak miało być???? jak "czujesz" tą pracę?? intuicja nam zwykle podpowiada , podsuwa odczucia, ta praca może mieć dla Ciebie mnóstwo korzystnych aspektów, zajęcie myśli czymś innym, zdobycie dodatkowych finansów, często odpuszczenie niektórych tematów skutkuje "objawieniem " się ich w naszym życiu, wiesz co mam na myśli ;-) Powodzonka !!!!

Zoyka czuje się nieco zakłopotna tym ideałem:-D:-D
Dorcia no to kciukasy za próbną!!!!!

Ja też jestem za pogodnym patrzeniem w przyszłość ale same
myślenie nie wpływa na nasze życie bo gdyby tak było to bym opływała w dostatki i teraz bym gdzieś na wyspach Kanaryjskich urzędowała:-) ale na pewno pesymizm życie utrudnia :tak:Dlatego cycki do góry i nie dajmy się:-D

Azula myślenie wpływa a i owszem, ale aby się nasze pragnienia uzewnętrzniały w naszym życiu trzeba w nie wierzyć, szczerze wierzyć, jeżeli wewnętrznie jesteśmy pełni blokujących nas przekonań to te marzenia moga niestety nie przyjść. Dlatego właśnie mnóstwo osób jest przekonanych, że marzenia się nie spełniają, bo nie wierzą w ich realizację, nie wierzą, że na coś zasługują, nie wierzą, że im się należy jak każdemu innemu...sama tak mam...to cholerne lotto:-D Wiem, że moje pisanie może być odbierane jako "nawiedzenie" :-D, kiedyś jak się zbiorę to napiszę Wam na GZ historię PP w moim życiu:-D Póki co napisałąm namiary na mnie na FB ;-)

Niemożliwie wyspana wstałam.....od 22 do 8 , grzeszę snem:-D

Majuska same myślenie nic nie daje:no: ale jak się czegoś bardzo chce i ze wszystkich sił się nad tym pracuje+ coś co różnie ludzie zwą to bywa ,że coś niecoś wychodzi:tak:.Bo nigdy w życiu nie chciałam by mo syn nie żył ,a raczej myślałam o jego wielkich możliwościach.Nie cgcę się spierać ale po prostu na niektóre sprawy nie mamy wpływu.A dobre myślenie w życiu daje powera tyle tylko tyle i az tyle:-D

Majuska oj tam oj tam. Lubię i imponuje mi Twoje podejście do życia ot co.Nie tracisz czasu na duperele a skupiasz się na rzeczach ważnych. Do tego myślisz pozytywnie, jesteś zołzą i często masz wy...e . To jest to.

Ja to mówi mój mm , ja za dużo uwago poświęcam rzeczom nieistotnym, nieimającym wpływu na życie np na to ze zamiast chusteczek Nivea sof kupił "wiodącą markę " marki E.Leclerc- bo ładnie pachniały (najładniej) a ja sie tym zajmowałam godzinę zamiast zrobić coś pożytecznego.

kłaczku wchodzi się prosto. Na górze strony tej tutaj masz zakładki FORUM, BLOGI ,GRUPY.

klikasz w GRUPY i tam już dasz sobie radę. Z FB dałaś radę to z Grupą też.

Ustaliliśmy datę chrztu - 9 grudnia. Jedziemy poprosić męża mojej kuzynki. A ja mam wyrzuty ze on będzie zły bo to obowiązek finansowy., Ehhh... durna ja durna.

reklama
Zoyka ja też się czasem skupiam na duperelach, np. dwa dni temu zrobiłam staremu jazdę, że mi nasypał po całej łazience takich czarnych kłaczków ze skarpet ( sory kłaczku :-D ) dyskusja trwała z 20 minut, o braku szacunku, bałaganiarstwie i takie tam:-D..po czym nazajutrz w 5 sekund to odkurzyłam i po temacie.....no cóż ...takie jesteśmy, ale mamy przeciez całe życie na to, żeby dążyć do doskonałości:-D

Kłaczku
korzystanie z GZ jest dziecinnie proste, skoro zrobiłaś sobie stronkę na FB to niemożliwością jest, że nie potrafisz korzystać z GZ, uparty osioł jesteś i tyle:rofl2:

A teraz idziemy w tę piekną szaro-burą pogodę przejśc się do naszego wiejskiego sklepu:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry