reklama

Ciąża po 40

reklama
Ollena, Karol od jakiegos czasu dostaje sok przecierowy kupowany - starannie wybieralam, zeby nie mialo to to cukru, syropu glukozowo-fruktozowego i kwasku cytrynowego, tudziez innych "ulepszaczy", w dodatku mocno go rozcieńczam, minimum pol na pol, a czesto 1:3. Woda tez, jak najbardziej, ale zauwazylam ze mlodemu soczek smakuje nawet taki rozcienczony, wiec dawalam do woli. W efekcie maly zlapal szczegolnie zlota cere - marchewka. W tej chwili jest na wodzie, soczek (rozcienczony jak diabli) dostal raz.
Flo, ja herbatek tez nie daje, Karol od poczatku jechal na czystej wodzie, potem zaczelam dodawac soczek przecierowy do tej wody i tak juz zostalo. Dzieki temu duzo pije z reszta, a to dosc wazne.
Malfilka, o tym myslalam, piszac ze jestem przeciwna religii w szkole, ale z doswiadczenia wiem, ze nawet jesli katechizacja odbywala sie poza szkola, dziecko innego wyznania mialo w szkole przekichane. W podstawowce chodzila z nami dziewczynka - zastrzel mnie bo juz nie pamietam - innego niz rzymskokatolickie wyznania. Bardzo fajna dziewczyna - swietna uczennica, spokojna, mila, nie dokuczajaca nikomu, nie wdajaca sie w grupowe awanturki, przyjazna, a jednak ciagle wyzywana od "kociej wiary". Szlag mnie trafial juz wtedy bo ona nic nie zrobila poza tym, ze nie chodzila z nami na religie. O! Fajnie! Ktosiek sie ujawnil i bedzie super bad boyem!
Majuska, nie cierpie Dody - nie znosze ludzi aroganckich, a ona pozuje na zimna suke, jest bezczelna, w porywach do chamska, wulgarna. Owszem, inteligencji jej odmowic nie mozna, ale klasy nie ma za grosz.

Majuśka akurat Dody nie znoszę z wyjątkiem jednego utworu "dwie bajki", ale to raczej sentymentalne względy niż podziw nad jej twórczością :-D a jako kobieta jest dla mnie nieco prymitywna chociaż podziwiam jej zaangazowanie i siłę przebicia przez polski rynek muzyczny. Tutaj nalezy się jej laur za wytrwałość :-D

Zoyka kolejne różnice między KK a Ewangelikami:
- nieuznawanie zwierzchności papieża
- zbawienie poprzez wiarę i uczynki, ciężką pracę dnia codziennego
- spowiedź ogólna
- brak kultu maryjnego
- podstawą wiary jest Pismo Święte
To tak bardzo ogólnie, resztę może Malfi dopisze jak wskoczy na chwilę :)) Jestem trochę zmęczona i nie bardzo myślę, te różnice są powiedzmy najbardziej widoczne.

Azula ja się też Dodą nie interesuję ...pliss....po prostu jej jest na tyle w mediach, że chcąc nie chcąc się czasem natknę..no i utkwił mi w głowie ten jej cytat..to tak odniośnie lotto;-).
Tak myślałam, że jej nie trawicie..ja ją generalnie mogę oglądać i słuchać, jest śmieszna, ma dobry refleks, dobre riposty, nie daje się zbić z tropu kompletnie, lubię słuchać tego co mówi, nie muzyki, broń Boże:-D a ze znanych celebrytów to nie lubię Kingi Rusin np. Górniaczki i Kożuchowskiej

Aniu nie do końca mi pasuje jednak ten kościół ewangelicki;-)

OJ tak, bo wg mnie nie trzeba, jesteśmy tu po to, żeby się cieszyć życiem, a nie po to żeby zapier..ać, te wkładane w nasze umysły od urodzenia przekonania powodują tylko to, że właśnie tak mamy i ciężko nam wyjść z tych schematów, a jak już wspominałam kiedyś, nasze myśli uzewnętrzniają się w naszym życiu w postaci doświadczeń;-)

Majuśka jutro ci odpisze, ide teraz pospać bo ledwo zyję... mam nadzieję że wybaczysz kilka godzin opóźnienia :)))ale pogadamy o teoriach życia i radości czerpania z niego pełnymi garściami. W każdym razie jestem ZA :-D

O ja też zaraz zmykam spać ja wcale się ani dodami ani kubami ani innymi oszołomami nie interesuję jak nawet coś mi mignie gdzieś to szybko z tego uciekam .Majuska pewnie ,że życie od tego by się nim cieszyć ,a czyniąc coś dobrego cały świat zmienia się na lepsze :-) np pomagając psu np porzuconemu przygarniając go nie uratujesz wszystkich ale życie tego psa zmienia się o 180 stopni .To tylko taki przykład nie wiem czy trafny .To dobranoc dziewczyny:-D

reklama
Azula bardzo trafny przykład.... pozostając w temacie psim, mamy w przytulisku zatrzęsienie szczeniaków, bezczelni ludzie podrzucaja je w kartonach, a jeden nawet "miszczu" dołożył do paczki 5 ala spanielków świadectwo odrobaczenia:szok:

i ja lece spać, dobrej i przespanej nocki!!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry