reklama

Ciąża po 40

Majuśka w kwestii cudów, to dla mnie buźka i oczka są u Wandulki do zakochania :-D widzę te diabliki świecące się w źrenicach i normalnie się rozczulam. A jeszcze teraz gdy nauczyła się klęczeć to błyska na mnie okiem i brakuje mi chyba tylko kamery żeby ją nagrywać i nagrywać...
Wandzi śpi czwarty raz dzisiaj, musi być bardzo osłabiona chorobą bo to nie jest naturalne. Pewnie wstanie za godzinę i znowu podrzemie potem chwilę. Kolejna ciężka noc przed nami? Oby nie... ugotowałam krochmal bo doczytałam, że trochę łagodzi świąd. Na dodatek w 90% trzydniówka nie swędzi, ale jest te 10% które cierpi na tę dolegliwość i akurat biedroneczka musiała trafić do tej nieszczęsnej mniejszości :no:

reklama
Kłaczku Piękna małpka :tak:Niestety widać ,że nie karolowy rozmiar:tak:.No i jesteś dla mnie za droga choć szczerze podziwiam twoje rękodzieło jestem twą Fanką:-):tak::-D

klaczku odstaw soki, to syf i zapychacz i rozpychacz zoladka! Chyba, ze swoje tworzysz a to znaczy, ze zdrowo.. choc taki soczek robiony to zmiast deseru bo zapycha jednak.
Woda, woda i jeszcze raz woda. Dzieci powinny wiedziec, ze to glowne zrodlo picia.

Tez uwazam, ze powinnysmy o wszystkim rozmawiac, ze religia to temat drazliwy to fakt, ale swoja droga coraz czesciej sie spotykami z takimi opiniami jak moja i Wasze... jednak kosciol jako instytucja zrobil sobie opinie piekna w ciagu ostatniu kilkunastu-kilkudziesieciu lat.

Zoyka no to i tak macie szczescie, ze na takiego ksiedza trafilismy... nam powiedzial, ze bez slubu ani rusz, ten co chcial to nie mogl bo nie moja parafia a trzeci chcial ale nie mogl bo zgody ksiedza mojej parafii potrzebowal a tamten by nie dal.
W koncu zgodzil sie ten 'moj' ale pod warunkiem ze ojciec dziecka bedzie stal w drzwiach kosciola...madle?! ludzkie?!

Ollena soki w porównaniu z colą są zdrowe;-)ja tam Ameliance daje bo jej ciut więcej kalorii na pewno nie zaszkodzi ,a wręcz wskazane:-DOna jak na razie ani herbatek ani nic nie piła kaszkę z mm(na poczatku samo mm) sok i cyc.Wody nawet nie próbowała ale jak pisałam jej te kalorie są potrzebne:tak:

Zoyka co do słuchawki to chyba nie masz wyboru - bo to musi pasić do telefonu wieć słuchawkę taką jaki ma Twój Jarek telefon.
Zęboli zazdroszczę - Kubula nie ma chyba żadnej fotki z zębami :-D
a poza tym mnie minęło oj minęło :-D
Azula jak myślisz dlaczego jestem antyklerykałem :-D kilka lat na KUL-u i oglądanie tej codziennej obłudy, "miłosierdzia" w najczystszej postaci zrobiło swoje. Kościół od zaplecza jest ... okrutny, zawistny, pełen donosicieli i popleczników. Zimno kalkujący, cieszący się z donosów i donosicieli.
Jeśli trafiłąś na uczciwego księdza - to nie graj w totka - drugi raz szóstki nie trafisz.

No no, ale mnie ciekawe tematy ominęły...
Tyle mogę napisać, że moja przygoda z KK zaczęła się w wieku lat 7, zresztą od szykan, bo przecież mogłam chodzić na religię wcześniej, a skoro zaczęłam tak późno to z definicji byłam ta zła. Mimo to na własny wniosek zaliczyłam chrzest i komunię. 7 lat później skończyłam z instytucją KK raz na zawsze.
I nie jestem zachwycona faktem, że w kraju który teoretycznie i konstytucyjnie nie jest państwem wyznaniowym będę musiała bulić jak za woły za prywatne przedszkole, albo zgodzić się na indoktrynację mojego dziecka.

Kłaczku - bardzo fajna małpa! A moje młode soku nie chce, za cholerę. Wody też w zasadzie nie chce, najfajniejszy jest cyc, ale jak już go przyciśnie to wodę wypije, a soku za nic. Herbatek nie próbowałam, bo ja nie rozumiem - napisane że od 4 m-ca albo i wcześniej, a w składzie jakieś takie owoce, że ja bym się bała. Zresztą pewnie i tak by nie pił, więc nie mam się nad czym zastanawiać.

Sandy - ale ja czegoś nie rozumiem. Dziecko ma ogólnie znać odpowiedzi na te pytania, czy akurat umieć je wygenerować w danej chwili? Bo pisałaś o obserwacji dziecka przez 2 miesiące. To nie można - przyjmując, że dziecko ma akurat zły dzień albo focha - zapytać jeszcze raz o to samo w jakichś innych okolicznościach?

Majuska, Misia - jak wyście to zrobiły? U mnie ciągle 2012...
Ollena - Asia ma rację - siemię lniane czyni cuda, pomogło nawet mojej teściowej!
Anko o rany, biedna Wandeczka, trzymajcie się tam! A nie można biedronki takim pudrem w płynie potraktować? To się o ile pamiętam przy ospie stosowało u dzieci, łagodziło swędzenie.

Misia znasz powiedzenie graj w lotto idiotto ?Nie gram:-)Wszędzie czy w pracy,czy w szkole,czy we wspólnotach znajdą się i tacy i inni jestem człowiekiem i też mam wiele za uszami co nie wyklucza walki o dobro ,a wyznawana religiia mi w tym pomaga:tak:

Oj Flo , czepiasz się szczegółów..my z misią takie do przodu troszke jesteśmy .

Azula ja gram w lotto... nie nałogowo, ale od czasu do czasu sobie puszczę, a co :-D

Ollena, spróbuj tego siemienia, ja to w ciąży na zgagę piłam, zmielone kupujesz w sklepie ze zdrową żywnościa, może też w aptece być, zalewasz wrzątkiem łyżeczkę czy tez dwie i pijesz, trzeba trzymac w lodówce w zamkniętym pojemniku, słyszałam też że cuda działa, sama natura, nic nie masz do stracenia:tak:

reklama
Hej dziewczyny- wyobraźcie sobie, że mój Ktosik przestał być Ktosikiem a stał się chłopcem:-)
Tak więc wygląda na to, że mój M. miał rację i będzie jego bad boy...:-D
Kłaczku- na przyszłą jesień będziesz miała zamówienie na czapeczkę!!!
Zoyka- ja prezenty w zasadzie już mam. zakręciłam się szybko, bo ciągle mam lekkiego stracha, że pani dr mnie położy

A tak nawiasem mówiąc- jestem ewangeliczką...przeciwną religii w szkole i piętnowaniu dzieci od najmłodszych lat, tylko dlatego, że są innego wyznania...:no:. Mój mąż jest katolikiem, który wg KK jest ciągle kawalerem, żyjącym w grzechu (mimo ślubu konkordatowego w kościele ewangelickim)...
I więcej nie powiem, bo mnie to wyprowadza z równowagi

Pozdrowionka dla wszystkich mam i tych co rosną!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry