reklama

Ciąża po 40

Kłaczku - dokładnie, dziecko kojarzy krzesełko z jedzeniem, a poza tym nie ma biegania z jedzeniem za dzieckiem - nie uznaję takiego karmienia.

My tu mamy takich znajomych, co to dla swojego dziecka musieli kupować wszystko nowe i oczywiście z najwyższej półki (na pokaz, bo dziecku to akurat rybka czy będzie mieć np. krzesełko za 30 Euro czy za 200 Funtów).
Ja na tym skorzystałam, bo wózek kupiłam chyba za 70 Euro (to był Chicco), krzesełko - 30 Euro, gdzie oni zapłacili coś koło 200 Funtów, fotelik do samochodu za 50 Euro - oni dali prawie 200 Funtów.

reklama
Znam takich... "Dziecku bedziesz zalowac?" Albo: "Na dziecku bedziesz oszczedzac?" I sru - ciuchy wylacznie Next, oczywiscie funkiel nowki, sprzety tylko z najwyzszej polki (cenowej ofcorsik) i jakby sie dalo to by nosili metka na wierzchu. Nie cierpie tego. Dziecko mi sie wychowuje w uzywkach i jakos nie wyglada na nieszczesliwe, a - wstyd przyznac - kilka nowek ma z Primarka i Asdy bo tanie, a i tak szybko wyrosnie.

Kłaczek - dokładnie. Jakub miał sporo nówek na początku, bo dostał jako prezenty, reszta po moim siostrzeńcu. Taki maluch to nawet nie zdąży zniszczyć ubranek. Jedynie co nowe kupowałam i kupuję to body z Next-a, bo są super, nie rozciagają się i mają takie głębokie zakładki na ramionkach, że nie spadają.
Trochę nówek kupiłam w Tesco jak byliśmy u brata. Bratowa tam pracuje i pokazała mi dokładnie co i jak szukać, a do tego jeszcze zapłaciłam z rabatem na jej kartę pracowniczą. Oczywiscie jak się trafi jakaś promocja, to korzystam z okazji, ale nie na zasadzie, że wyłącznie nówki i wyłącznie z drogich marek - nie dajmy się zwariować.

bry wieczór ...
Ciocia Ania wrzuciłą Kubula fotki z grupie :-)
dziś w żłobie był Mikołaj a dokąłdnie Pani Mikołajowa ... mogłam sobie poogladać Kubulka na tle dzieciaków, w relacjach z innymi dziećmi... cóż, nie bije, nie gryzie, nie płacze ... cały czas w ruchu, chwila nieuwagi i Kuba znika :-D na tuptusia, na czworaka, na jeździku :-D każda technika jest dobra.
Azula Ty sie nie boisz salmonelli ? Ja Kubie daję jajo ale na twardo, albo "jajecznice" ale to dość spieczone jest jednak. Bo jednak takie żółtko wbite do budyniu nie jest gotowane tylko zaparzone jak do kremu zabajone albo custard .
Katrina - gratulacje dla zębali.
Malfi rośnij zdrowo okraglutka :-)

Meldujemy się w domu.

Droga powrotna lepsza niż do Wawy. Miał być śnieg, spanikowaliśmy po wczorajszych prognozach na TVN a śnieg był tylko koło Serocka. Na całej trasie śniegu i deszczu zero. Jechało się extra. Julka stworzona do podroży autem. Zatrzymywaliśmy sie tylko dwa razy. Raz na jedzenie i godz przed domem na 20 minut bo Julka juz potrzebowała sie wyprostować. W sumie jechaliśmy razem z postojami 7,5 godz. Jak dla mnie rewela.

Wiecie co mnie zaskoczyło po powrocie ? Reakcja Julii na dom. Ona się cieszyła! Poraczkowała do pudła z zabawkami i tuliła się do nich wzdychając głośno.

Malfi - 8 i 12 .

kłaczku - spoko. Eks mojego J to chciała aby były drogie prezenty. Zawsze chłopcy maja listę czego brakuje a ubiera ich w najgorsze ciuchy. Np Marek miał spodnie przed kostki i jak J to zobaczył to od razu poszliśmy do 5-10-15 kupić spodnie.

Ja jak zwykle w nocy

Zoyka tez uwazam ze byla meza zle robi ez bylam w takiuej sytuacji tylko ze to ja do ojca dzwonilam zeby raczyl odwiedzic corki bo one tesknia , teraz sa dorosle i nie raz mu to wymowiua jak nie mial czasu dla nich

Majuska cos wiuem o tym co pszesz mala jak przejdziue to jak by tornado przeszlo nic nie moze byc na miejscu doskowniue nic teraz nauczxyla sie na lozko wchodzic i fotele to dopoiero akcje sa
Tego mozesz byc pewna ze kielki sa najgorsze malej wychodzily czworki i nawet nie wiem kiedy wyazly ale kly to naoewno dadza popalic

Misia to super ze pani mikolajkowa odwiedzila dzieci

Klaczku ja tak samo nie kupuje szmnatek nowych mala miala tylko nowe do szputala reszte to co dostalusmy akbo kupuone w ciuchlandzie

Ollena oby odfpuscilo niuni i jej nie dotknelo paskudztwo

Azula ja tez tylko jajo gtowane i to zoltko to bomba witaminoiwa do zupek dodaje,

Malfi masz rosnac co to tylko my mialysmy miec wielkie brzuchole

Katrina i super ze nastepne zebolki sa

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry