reklama

Ciąża po 40

witajcie

Zoyka - super, że jednak dzielnemu tacie udało się dotrzeć. Życzę Wam udanej uroczystości.

Ollena - ja tez nie lubię pakowania, a jeszcze bardziej rozpakowywania, dlatego staram się rozpakowywać zaraz po przylocie, pochować torby i już o tym nie pamiętać.

Wiecie - za 2 tyg. są święta!!! wcale do mnie to nie dociera....

Pytacie dlaczego niedziela. Wg naszej wiary Bóg tworzył świat przez 6 dni, 7 dnia odpoczywał i dlatego teraz ten dzień - NIEDZIELA jest uznawany jako dzień święty i nie powinno sie w tym dniu pracować, tylko go świecić.
Czasami sie sama nad tym zastanawiam - skoro 7 dnia Bóg odpoczywał, to znaczy, że 7 dzień (niedziela) był ostatnim w tygodniu, to dlaczego w Kościele mówi się o niedzieli jako o pierwszym dniu tygodnia...???? To pytanie retoryczne, ale już wiem komu je zadam.

reklama
Katrina błąd odpowiedź uzyskasz uczestnicząc w niedzielnej mszy świętej.A Boga wielbić powinno się co dzień i w czwartek i w poniedziałek i rano i w samo południe.I oczywiście Bogu i czwartkowa msza święta jest mi ła jak się w niej z wiarą uczestniczy.My po mszy i spacerze.Miłego dnia.Ollena dolecicie szczęśliwie.Kłaczku mój niestety też się z sypialni ewakuował alew jak ma wolne to z rańca mu ją oddaję ,a sama odsypiam zaległości.A fakt ,że wielu rodziców żale do siebie odgrywa dziećmi o co dzieci jako dorośli mają wielki żalPS katrina niedziela jest pierwszym dniem tygodnia.

Ostatnia edycja:
Misia, w UK oficjalna religia jest... JEDI. Tak, kochana, religia rodem z "Gwiezdnych Wojen" - grupka swiruskow dla jaj zalozyla zwiazek wyznaniowy, a ze byla ich wystarczajaca ilosc do rejestracji, to i jest oficjalna religia.

pozostało mi przeciągłe yyyyyyyeyeeeeeeeyeyeeeeee :baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:ale mój m. by tam pasował idealnie ze swymi kilkoma kolegami - oni czasem rozmawiają "waderem" :szok:

Ostatnia edycja:
Hejka,

Jestem. Udało się. wszystko było super. Julka była dzielna. Chrzcił Piotr , mój kolega ktory jest ksiedzem w mojej Parafii. Czyli tak jak chciałam. Pierwsze cztery rzędy były zarezerwowane i w każdym siedziała inna rodzina . Matki z dziećmi na skraju. Ksiądz podchodził i czynił co musiał. W sumie było to zorganizowane sprawnie.
Wyobraźcie sobie,ze były cztery chrzty. Julka była najmłodsza. Uśmiałam się bo Antosia która tez była chrzczona jak zaczęła ryczeć to Julka śmiała się na głos aż się ludzie śmiali. Akurat ja trzymałam na rekach i ubaw miała wielki z tego płaczu dzidzi z ławki przed nami.
Julcia będzie miała super pamiątkę bo dostała złoty łańcuszek z medalikiem, bransoletkę złotą z serduszkami i złote kolczyki.

Obiadek był smaczny, było miło, rodzinnie. Ojciec tez pojechał. Co prawda wypił tylko kawę, zrobił sobie kilka zdjęć z nami i już. Ważne ,ze był.

Czekam teraz na foty bo wynajęłam tą Fotografkę. :)

Dziękuję za trzymanie kciuków :)

Katolicy powinni chodzić do kościoła w sobotę. Niedziela jest świętem pogańskim. P. Bóg stworzył świąt 6 dnia. A 7 dnia modlili się np Majowie. O to chodziło MM.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry