reklama

Ciąża po 40

Andzike no pisalas, ale ja nie wiedzialam ze Wy wszyscy razem na te wakacje :-)
Lepiej mi w PL, jest rodzinka, znajomi, dzieci beda szalec, cale dnie na powietrzu, spacery, basen i to, ze nie jestem sama, bo zawsze ktos jest w domu a jak nie w domu to zabierac chalastre i jade do dziadkow czy na miasto. Tu siedze w domu i dzieci sie kisza a lata to nie ma.

reklama
Andzike, moja mama ja zawsze piekla - smak dziecinstwa... Z tym ze zamiast cynamonu, dawala kardamon. Jest genialny do jablek. Do tego lody i bita smietana i niech idzie w cycki! (bo w d... juz poszlo);-)

O widzisz, niezły pomysł z tym kardamonem, spróbuję następnym razem :-) Lodów zostało tylko odrobina i to tych o smaku tiramisu, więc w sumie czemu nie... ;-)

Andzike, czyli to nie musi być nad morzem w takim razie, to może w Biesach?? .. i wtedy ja do Was dołączę, czyli dodatkowy bachor, Marsjanin i dwa kolejne futra:-D
dziś w miarę dobrze, tzn. wczorajszy wodospad z paćkowego nosa zniknął, jest tylko letki smark i super humor, ja juz tego nie kumam:no:

Zdrówka dla jubilatów !!!!

Laski w związku z kardamonem przypomniałam sobie o Przepisie na życie, kiedy to sie zaczyna, w jakich godzinach ma lecieć i w jakie dni??

bry :-)
szalejąca BESTYJA wszystko skasowała więc będe poisała i zapisywałam i poprawiała bo trzeci raz mnie krew zaleje !!!
1/całusy dla Panny Wandy i Pana Kuby :-)
2/Andzike - znam taki domek - własna linia jeziora po drugiej stronie "ulicy". Dodam wędziarnie, zadaszone miejsce na ognisko - grilla, kominek, zmywarka, ładna piwniczka i dwie łazienki w tym jedna z jaccuzzi ... Jest tylko mały problem - znajomy nie wynajmuje owego domostwa.
3/ Władca pierścieni - byłam w kinie bolała mnie dusza i doopa. Mój m. kocha horrory, kocha filmy wojenne i mordercze :-) dwa ostanie oglądam chętnie ale horrory omijam szerokim Ukiem :-)
Moimi alboslutnie kultowymi filmami są: Absolwent, Śniadanie u Tiffaniego, Ojciec Chrzestny ... Na Pół żartem pół serio wyje ze śmiechu ... z rzeczy nowych ... dawno nic mnie nie zachwyciło - no bo Allena i Almodovara lubie kocham i szanuje i sa poza wszelką konkurencją
4/ Ostatniowspominałam nawet tosypane cudo tylko nie pamiętałam ile jabłek iKłaczek ruszył z odsieczą.
5/Zoyka- szczęście w nieszczęściu.
6/ Wizyta u pediatry: czekamy i obserwujemy. Przecieka na otworach - gębowym i nosowym... Więc robię tocokochamy: czekamy co dalej. Dziś z Nim z zostałPan Monsz, jutro ja, w środę i czwartek P.Ala, piątek ... wsadzam w pociąg rano i niech wraca na 16.00 albo zamykam w kapsule czasu ...
Na razie grasuje po chałupie, demolując wszystko, usiłująć zjeść kabel, ciasteczko oraz koci ogon...
cudnie jest.

Ostatnia edycja:
Andzike, w kwestii kardamonu, to on jeszcze jest genialny do kawy, ale musi byc z kawiarki lub tygielka bo kardamon musi zdazyc "oddac"... No, u nas to jeszcze w mieszance do kuraka sie sprawdza, z mielona kolendra, kuminem, czosnkiem, papryka itd.

reklama
Nie cierpię jak się o jedzeniu pisze:no: bo zaraz lecę do lodówki i podjadam:wściekła/y:Co do władcy to pierwsza czesc mnie znużyła pozostałe już mogły być.Mój M lubi SF ja tylko ta z górnej półki bo braki w logice psuja i mnie i jemu (bo komentuję) przyjemnośc z oglądania a horror to "sześcian" :tak:No i kocham dobre komedie:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry