reklama

Ciąża po 40

Misia, zmijo! Zalatwilas pania dr paskuuudnieeee...
Alexandra, szczego rzy, a?
Malfilka, jak chcesz to Ci potowarzysze - musze sie troche zredukowac a ta dietka sprzyja nie szkodzac dzieciowi. Jedno czego nie daruje to 2 lyzeczki cukru dziennie - do mojej porannej lurki. Nie dosc ze kawe ograniczylam mocno i jest taka pomyjkowata, to jak nie poslodze to juz w ogole bedzie jak woda z kubka po kawie.

reklama
witajcie sobotnio

My juz po śniadanku, po kawce, zaraz zmykam pod prysznic, bo muszę włosy umyć i wysuszyć. Na 3.00p.m. idę z Alinką na urodziny jej kolegi, a chłopaki same zostaną. Pasuje mi to. Mąż sam sobie wybrał, że woli zostać z Kubą, a ja się "rozerwę" z koleżankami plotkując przy kawce.

Miłego dnia.

Misia z Ciebie to paskuda;-).Flo to się też jak Ollena zdziwiłam bo nie wiedziałam ,że Ty zwierzątków na talerzu nie lubisz:szok:Alex co za niespodzianka:tak:.Zoyka Amisia z kolei pięknie zasypia u siebie śpi pół nocy ,a pół ze mną i też kiedyś będę musiała postawić votum separatum:eek:ale lubię jak ona rano się budzi cmoka takie całuski jak się juz rozbudzę mówi mama i śpiewa lalala i potem znów puszcza te całuski:-D.Katrina gratki dla Kuby jak dzieć siedzi to niebawem wywędruje w świat.Anka ,a to co myślałaś co się odwlecze to nie uciecze i pewnie jeszcze ta twoja biedrona jedną z mobilniejszych panienek będzie:-DNo i my dziś minęło kolejne 9 miesięcy odkąd się pojawiła:-)Zobacz załącznik 539431

W tym momencie odebralam tel. ze szpitala - 26 rano mamy scan. Czyli faktycznie cos kombinuja bo zwykle nie robi sie tu scanu przed 12 tygodniem, a to bedzie... polowa 7.

Azula - buziaki dla Amelki i dużo, dużo zdrówka!!!!

Kłaczku - tutaj też pierwszy scan jest b. późno, bo w 20 tyg., ale jeśli są wskazania do kontrolowania wczesniej (z różnych powodów), to jest ta kontrola bardzo przyzwoita. Ale niestety nie jest to standardem...

Dziewczynki Kuba jeszcze tak cały czas nie siedzi i nie siada za kazdym razem, tylko na tej jednej sofie, na której go przebieram, podejrzewam, że ona mu się odpowiednio ugina przy siadaniu i dlatego daje sobie radę, ale to znaczy, że mały zaraz normalnie i wszędzie będzie siedział.

Katrina, pierwszy w 20?? NT nie robia w takim razie wcale?? A jak dziecko ma wady genetyczne to ew. terminacja ciazy... JEZUUUU... To jakas makabra! Tu przynajmniej rutynowy pierwszy scan umozliwia NT, co pozwala wykluczyc trisomie lub zaczac dalsze pod jej katem badania i pozostawia kobiecie decyzje co do utrzymania lub terminacji ciazy... A ja myslalam ze lipniej niz w Anglii to tylko w afrykanskiej wiosce...
W sumie ciesze sie ze bedzie ten scan - polowa 7 tygodnia, to juz bedzie wiadomo czy jest zarodek, czy nie pustak znowu... Mam nadzieje ze bedzie... Jesli nie, to chyba juz ostatnie podejscie - za chwile pyknie mi 45.

U nas robia pierwszy scan w 12 tyg. Czasami wychodzi w 11 a czasami w 13, zalezy jak sie czlowiek z nimi dogra. W 20 jest kolejny. Wiem, ze kolezanki moje mialy nawet 4 razy scan ale co kolejna osoba ma inaczej, na pewno w 12 pierwszy.

Azula gratki dla Amelki!

My tez na impreze urodzinowa idziemy dzis, impreza na kulkach, mm mial zostac z Mia ale i tak musi nas zawiesc i odebrac wiec stwierdzilam,ze nie ma sensu niech Mia tez sie pobawi.

Kłaczek, Ollena - u nas robią w 20, 32, 38 i 40 tyg. - wcześniej lub w międzyczasie to tylko w wyjątkowych wypadkach, jeśli jest cos nie tak. Dla mnie to chore, ale co zrobić... jak sie mieszka prawie w Afrykańskiej wiosce. A w Irl Kłaczku nie ma możliwości usunięcia ciąży, to nie UK.

Ollena, u nas podobnie.
Katrina, a jesli ciaza jest... nie wiem... dziecko z ciezkimi wadami, albo takie ze nie przezyje po urodzeniu, albo zagraza zyciu matki? W PL nawet mozna taka ciaze przerwac, a w IRL nie?? Tylko w PL mozna to zrobic wylacznie wczesnie, dlatego pytam o uklad w IRL... Nie powiesz mi chyba ze u Ciebie jeszcze bardziej restrykcyjnie niz w PL.:szok:

reklama
Hej,

Misia i dobrze tak Pani Dohtor. W Ciebie chciała wbić schizę to teraz trzeba wbić w nią ;) Jak robisz ta pastę z awokado bo właśnie kupiłam 3 sztuki.?

A ja miałam pierwszy skan w 7 tygodniu. Po prostu na pierwszej wizycie u Gina. Potem co miesiąc az na końcówce co tydzień.

Azula - buziaki dla Amelianki. Rosie Ci panienka oj rośnie ;)

Flo a ryby jadacie ?

My pstrąga mieliśmy wczoraj na obiad. Julka tak wcinała ze prawie nie nadążyłam dawać.

Polecacie jakies modele rowerków dla roczniaka ? Widzialam kiedys w parku cos takiego ze dziecko siedziało, było zabezpieczone barierką a mama miała taka rączkę i pchała i mogla nia skręcać. Oglądałam dzisiaj jakies takie kaczki i inen ale nie podoba mis ie to to.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry