reklama

Ciąża po 40

azula - a ja gram jak jest kumulacja, szczęściu trzeba pomagać, żeby wygrać trzeba grać :-)
Wiem, że w Polsce łatwiej jest zarobić czy ukraść niż wygrać - zarabiać zarabiam, mam za słabe nerwy na bycie złodziejem:-D, więc zostaje mi wygrana w Lotto :-D
Ollena - zagroź mu Marsem, czasem pomaga :tak:

reklama
Cześć.

Dziecko sie obudziło o 1 z wyciem. Trzy razy odkładałam. tak meni głowa bolała ze az mnie mdliło. MM jak zasnął przed TV tak go dobudzić nie mogłam i poddałam sie. Wzięłam Julkę do siebie. Spałyśmy razem a MM zostawiłam i spal przed TV.

Olena dla Mijki buziaki.Ale ten czas leci !

Azula a jak Ty ta kluseczkę lana robisz?

Julce robię jajeczniczkę na masełku. Samo żółtko było za suche i się dławiła nim.

Zoyka to proste samo żółtko,pół litra wody ,15 miarek mm ,łyżka mąki (może być kartoflana lub pszenna),no i ja dodaję łyżkę cukru ale cukier niekonieczny.Po prostu Amelia lubi słodkie i przy jej rozmiarach nie zaszkodzi.Z pół litra wody odlewam tak ćwierć szklanki.Wodę zagotowuję z mm w tym czasie do tej odlanej dodaję żółtko i mąkę dobrze rozrabiam jak mm zawrze(tam daję cukier) to wlewam rozrobione w szklance i mieszając doprowadzam do wrzenia potem zmniejszam płomień i tak około dwóch minut jeszcze gotuję.Daję na noc wypija całą flachę (wychodza dwie mam na drugi dzień).To taki ala budyń z tym ,że bardziej kaloryczny.

Azula no tak,tylko ze mleko modyfikowane gotowane traci swoje właściwości odżywcze. Konsystencja jest jak budyń w sumie a nei jak kluseczki. A ciekawe jakby zrobić żeby wyszły z tego malutkie kluseczki.

Zoyka zadzwon do swojej mamy, na bank wie jak zrobic lane kluseczki do zupki np:)
Moja mama czesto robi Patrykowi, sama uwielbiam ale rzadko jakos robie.

Ja robie normalnie jajecznice na masle sobie i Mia je ze mna.

Andzike ja go wysle bez zapowiedzi;)

Zoyka zaczynam do mm teraz w części zastępować mlekiem krowim aby około roku już krowie było .Do zupy to robię z całym jajkiem i wlewam na wrzątek tak porcyjkami i nie rozbełtuję wtedy kluseczki wychodza ale Ty Julce już możesz dawać i białko:tak:A ,że mm traci to wiem kiedyś się mm gotowało zresztą ona dostaje mm jeszcze ze 2,3 razy za dnia z kaszkami tak ,że wartości stracone w mm zyskuje w żółtku.

Zoyka- co to ten indeks glikemiczny? Czy to spis produktów i tego co w sobie zawierają? Na razie mam wrażenie, że jestem ciągle głodna i chce mi się czekolady:-D!! Mąż zakazał czytać neta bo miałam schizę:baffled:

Malfi przy cukrzycy ważne jest aby jeść często a małe porcje. Właściwie powinno się jeść co 3 godziny.

Indeks glikemiczny - indeks glikemiczny, poziom cukru, dieta, odchudzanie,...

Wow ! Mój monsz stwierdził ze jak damy Julkę do żłobka to będzie cierpiała bez nas. Jednak po chwili rozmowy stwierdził wreszcie ze mam rację,ze powinniśmy o żłobku pomyśleć. Julka w domu się nudzi. A ja tylko nie rusz tego, zostaw, chodź tutaj, tam nie wolno i tak do zrzygania. Widze jak lgnie do innych dzieci gdy sa obok nawet jak w windzie jest dziecko do zaczepia je.

Jez000 pierwszy raz gotuję kaszę z nie torebek. Alez to wyzwanie jest :)

reklama
Zoyka jaka ta kasze? ;)
Tez jestem za zlobkiem, ale takim super bo u nas w miescie w PL to jest syf i od 30 lat nic sie nie zmienilo. Dzieci ze spikami po pas leza/siedza/chodza i az zal patrzec. Ale wierze, ze sa fajne zlobki na swiecie;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry