hełoł :-)
Ollena gratulacje dla Mijki :-) u nas 18 miesięcy dziś sstuka a ja nadal uwierzyć nie mogę, że 18 miesięcy z kosmitąminęło
Malfi nie schizuj tylko jedz co 3 godziny: śniadanie, 2 sniadanie, obiad, podwieczorek i kolacje. Jak długo siedzisz to jeszcze jak złożonywęglowodan wciągaj przed snem. Wszelkie kiszonki świetnie robią, wędlina chuda, chude mięsa - ale sama zobaczysz jak to u Ciebie "działa".
Zoyka mówiłam Ci już dawno, żebyś dawała Julę na kilka godzin do żłoba. Nie musi siedzieć w żłobie 8-10 godzin. Cena jest naprawdę baaardzo dobra. Dawaj Julę na godziny a potem zdecydujesz co dalej.
U nas w żłobie też rodzice nie wchodzą na sale do dzieci - no chyba że zdejmiesz buty :-) 10 dzieci dla jednej opiekunki to nie jest za dużo, jak pan/i chca aby dziecko miało inwdywidualną opiekę to proponuję aby poszukali opiekunki. No i zobaczysz jakiego Julka dostanie przyspieszenia rozwojowego - fakt że złe rzeczy też przyniesie

widzę to po Kubie. A choroby ? Tego nie unikniejsz.
Azula z tego co wiem to mm się nie gotuje. Chyba na opakowaniu jest informacje że woda ma mieć tempetraturę ok 36-40 stopni

Kubie gotowałam kluski na wodzie a potem wrzucałam do mleka ale nie smakują mu. Woli jajo, zwykły makaron. Chyba mu nie pasi konsystencja ? Nie wiem.
Ollena - mój m. nie jadał kaszy teraz wciąga każdą

a kuskus jadamy baaardzo często, szybko się robi i pasuje do wszystkiego
MAJUSKA czy Paćcie już wyjęłaś na stałe szczebelki ? My z okazji 18 miesięcy zaczynamy sypiać pod pościelą ... spiworek uprany, spakuję i może trafi do znajomych a może do mego Brata jak w końcu się zdecydują na dziecia :-)