• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża po 40

Zoyka na jedno to racja Amelcia też uwielbia inne dzieci ale taki żłobek to masa chorób i w Pl to drożyzna.U mnie chłopcy mimo,że nie pracowałam chodzili do przedszkola i chcę by mała też do przedszkola chodziła .

reklama
Olena - kasza pęczak. Udała się :)

MM pożarł pawie dwie porcje kaszy z gulaszem , brukselki podobno juz nie zmieścił.

Dosłownie 200 m ode mnie jest prywatny żłobek . 630 /mies. albo 18 zl/godz albo 48 zł/dzień.
http://www.żłobek-słupsk.pl/

Wygląda fajnie ale znalazłam na forum gazeta.pl kilka niepochlebnych opinii o tym ze jedna opiekunka na 10 dzieci, ze rodzice nie mogą wchodzić na sale dla dzieci i takie tam.

Zoyka zawsze mozesz podejsc i obczaic jak jest naprawde. Cena fajna, kuzynka w Markach pod Wawa placi 1300 za ms.
Mia jeszcze za mala na zlobek ale juz 1,5 roczniaka oddalabym na te 3-4h zeby poszalal:)
O, peczaka nie jadlam, jadam gryczana, jaglana kupilam kuskus ale jeszcze nie robilam. Moj m nie tknie zadnej kaszy.

Zoyka, cena jest bardzo w porządku, moja koleżanka płaci 1800zł (!!!) ale to w Warszawie, przy szpitalu Położniczym, więc liczą sobie jak za zboże...
Spróbuj zostawić Julkę najpierw na 2-3h, w sumie Twoja córka jest tak rozgarnięta, że sama Ci powie, jeśli coś będzie nie tak ;-)
Ollena - u mnie to samo, Paweł kaszy nie ruszy :no:

Jejku jestem w szoku!
Zawsze wkladam do garnuszka klocuszka rozne *******ki Mii, takie male rozne zabaweczki zeby wyciagala i ogladala. Dzis wlozylam zolnierzyka malego, takiego na pol dloni. Nie wiedzialam o co chodzi, Mia 3 razy przy wyciaganiu wszystkiego zaczela histerycznie plakac. Teraz sie zoriebtowa;lam, wyciagnelam zolnierzyka, pokazuje jej a ona az sie wzdrygnela i w placz... ale jaja, skad maluchom przychodzi do glowy ze cos takiego jest straszne?

Mm kupil Mii stroj kapielowy. Sliczny ale na 80cm (rok) i nie wiem czy dobry bedzie na lato :/

http://gotujebolubi.blox.pl/2012/11/Szarlotka-orzechowa.html Patrzcie jaki piekny przepisik!

Ostatnia edycja:
Hej Kobitki,

Ollena gratki dla Mii z okazji 9 miesięcy, śliczna panienka rośnie :tak:

Ja już lewo chodzę, a raczej pełzam jak twierdzą moi domownicy ;-) Byliśmy na obiedzie u teściów i już wysiedzieć nie mogłam ... tak mnie wszystko bolało.

Jutro o 13 spotkanie z doktorkiem, ciekawe czy da skierowanie do szpitala, czy każe czekać znowu ... chyba nie zniosłabym tego już.

Asiu znioslabys, nie ma wyjscia. Wolisz wywolywanie? czekanie w szpitalu? lepiej w domku pod opieka domownikow! trzymam kciuki zeby bylo szybko i informuj jak bedziesz po!

hełoł :-)
Ollena gratulacje dla Mijki :-) u nas 18 miesięcy dziś sstuka a ja nadal uwierzyć nie mogę, że 18 miesięcy z kosmitąminęło :-D :-D :-D
Malfi nie schizuj tylko jedz co 3 godziny: śniadanie, 2 sniadanie, obiad, podwieczorek i kolacje. Jak długo siedzisz to jeszcze jak złożonywęglowodan wciągaj przed snem. Wszelkie kiszonki świetnie robią, wędlina chuda, chude mięsa - ale sama zobaczysz jak to u Ciebie "działa".
Zoyka mówiłam Ci już dawno, żebyś dawała Julę na kilka godzin do żłoba. Nie musi siedzieć w żłobie 8-10 godzin. Cena jest naprawdę baaardzo dobra. Dawaj Julę na godziny a potem zdecydujesz co dalej.
U nas w żłobie też rodzice nie wchodzą na sale do dzieci - no chyba że zdejmiesz buty :-) 10 dzieci dla jednej opiekunki to nie jest za dużo, jak pan/i chca aby dziecko miało inwdywidualną opiekę to proponuję aby poszukali opiekunki. No i zobaczysz jakiego Julka dostanie przyspieszenia rozwojowego - fakt że złe rzeczy też przyniesie :-D widzę to po Kubie. A choroby ? Tego nie unikniejsz.
Azula z tego co wiem to mm się nie gotuje. Chyba na opakowaniu jest informacje że woda ma mieć tempetraturę ok 36-40 stopni :baffled: Kubie gotowałam kluski na wodzie a potem wrzucałam do mleka ale nie smakują mu. Woli jajo, zwykły makaron. Chyba mu nie pasi konsystencja ? Nie wiem.
Ollena - mój m. nie jadał kaszy teraz wciąga każdą :-D a kuskus jadamy baaardzo często, szybko się robi i pasuje do wszystkiego :-D
MAJUSKA czy Paćcie już wyjęłaś na stałe szczebelki ? My z okazji 18 miesięcy zaczynamy sypiać pod pościelą ... spiworek uprany, spakuję i może trafi do znajomych a może do mego Brata jak w końcu się zdecydują na dziecia :-)

reklama
Misia wiem ,że się nie powinno gotować ale jak pisałam gotuje pół na pół z mlekiem krowim ,a po żółteczku ładnie śpi.I gratki dla Kubunia już półtora roczku:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry