reklama

Ciąża po 40

To masz odpowiedź na pytania... jak najdalej od Polaków w obcych krajach, bo nigdy nie wiadomo czy nie wylądujesz w kartonie pod mostem Tamizy jeżeli zrobisz co miałeś do zrobienia i stajesz się niepotrzebnym balastem...

reklama
W USA slyszalam i przekonalam sie...jak najdalej od Polakow! Pracowalam w kilku miejscach, zazwyczaj z Polakami i za kazdym razem bylam wyruchana w d... Dopiero z Wlochami pracowalo sie bosko i wspominam z łezka w oku :(

Ania ja nie mysle, ze Mia jeszcze bedzie raczkowac, mysle ze od razu na nogi stanie z tej pozycji. No ale zobaczymy:)

Nie można generalizowac, cudownym przykładem człowieka jest Kłaczek z Rajmundem. Niestety większość naszych rodaków należałoby utylizować na obczyźnie... Robert pracuje teraz u Anglika i jest zachwycony, ja w IE pracowałam u Irlandczyka i było super... za to tylko tydzien wynajmowalam pokój u Polakow i uciekłam do Kanadyjki i Nowozelandczyka w boskim przeświadczeniu że są normalni :-D

Mialam znajomych Polakow. Ale na ogol praca u Polaka to koszmar.
Btw Wy chyba lepiej jakbyscie brali dom przez agencje bo tylko maz bedzie pracowal, Ty z dwojka dzieci siedisz w domu, wiec jakies dodatki do chaty beda Wam sie nalezec a na ogol agencje na to pozwalaja.

NIe mialam pomyslu na obiad, poza tym ze wiedzialam ze trzeba zjesc dreamsticki z wczorajszego rosolu... Poszlo improwizacja - na patelnie olej, posiekany czosnek, cebula, rzeczone mieso po obraniu z kosci, do tego pieprz, curry i tandoori masala, na koniec smietana. W sumie wolalabym to z ryzem, ale w tym domu musza byc kartofle, wiec kartofle, korniszonek i chlopy zjadly. Karol korniszonow nie jada.:-)

Brzmi smacznie :-) do mnie dziś przychodzi przyjaciółka w ósmym miesiącu ciąży i zażyczyła sobie potrawkę bobowo-brokułową z mlekiem kokosowym, rodzynkami, orzechami i migdałami - przepis dostałam od Florentynki i po zmodyfikowaniu o kurczaka:zawstydzona/y:często robię i wszyscy się zajadają :-D A już życzenie kobiety w ciąży jest rozkazem, więc dziś zrobię znów :-D
I będę piekła, słyszała Majuska? :-D:-D:-D szarlotkę sypaną, a co :-D

reklama
Doczytałam:tak:Aniu co do Polaków to czemu niby z Polski wyjechałaś.Jakoś przez długowiekową biedę większości z "nas" coś się w łbach poprzestawiało i i TU i TAM chcą jedynie wykorzystać.Co do ciapatych niestety ich religia jest archaiczna z bezsensownymi przepisami np gwałcąc kobietę taki muzułmanin przekazuje jej wiarę proroka,pedofilia wolno już zawrzeć związek z 9 letnią dziewczynką wielożeństwo ,gwałty w małżeństwie ,niechęć do psów oraz wiele innych rzeczy nie tylko nie do przyjęcia dla wyznawcy innej religii ale ogólnie dla normalnego człowieka .Mam nadzieję,że zdrowy rozsądek zwycięży ,a Tobie Aniu w końcu jakieś lokum się trafi.Co do imienia Liliana mnie się podoba i w formie zdrobnień też:-DOllena oj zobaczysz jak zacznie raczkować to Ci mała sajgon urządzi więc się ciesz ,że na razie pełznie dupeczkowo bo jesteś w stanie nadążyć.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry