reklama

Ciąża po 40

Moj zup niet ale wszystko inne gotuje. No i uwielbia wymyslac potrawy i stroic talerze, stoly. Moi rodzice sa wniebowzieci jak m jest na jakiejs imprezie i moze im stol przystroic.

reklama
To u mnie dzisiaj obiad z resztek w formie zapiekanki :-) wczorajsze ziemniaczki, szynka juz lekko obeschnieta, resztka makaronu z torebki i jedyne co kupilam to żółty ser. Zalane sosem kechupowym wymieszanym z pomidorami od fasolki ze sloika dało efekt w postaci slicznie wyglądajej potrawy :-)
Za to żadne wymysły w postaci bobu, rodzynek do mięsa czy zup kremów u mnie nie przejdą. Ziemniaki, schabowy, golonka to podstawa, gulasz z jarzynami, placki ziemniaczane i naleśniki z serem. Ot i menu mego pana i władcy :-D
Azula w kraju, gdzie muzułmanka w czadorze stoi kolo laseczki w mini rożówej spodniczce nie odważyłabym sie na negowanie religii jakiegokolwiek wyznania. Problem jest tylko jeden: albo jesteś muzułmaninem albo biznesmenem - połączyć tych dwóch rzeczy nie można, bo efekt jest taki jak widać... ciapek stracił lokatorów swego domu. To zupełnie tak jakbym ja oburzyła się na buddyjski ołtarzyk w wynajmowanym przeze mnie domu bo jestem protestantką albo na obrazy świetych bo ranią moje uczucia religijne. Albo biznes albo fanatyzm...

Aniu z dobrego serca jako chrześcijanka podpowiedz ciapatemu by w ogłoszeniu napisał tylko dla muzułmanów i będzie miał2W1 czyli biznes + niezachwiana postawa moralna ;-).Niestety niektórzy są dziwni:-(U mnie barszcz bo lubię buraczki z chrzanem i takie zasmażane z czosnkiem i śmietanką,a do tego potrzebne mi buraki ,a jak juz je gotuję to trochę grzybków suszonych dokładam i barszczyk mam:tak:A fasolka się moczy zrobię temu marsowi tej potrawy bo sama za nią nie przepadam .Robie tej fasolki ilość hurtowa do zamrożenia jak będę miała ochotę na warzywa z patelni lub brokuła odmrożę te paści:-D

Hej,

Ale naprodukowałyście :-D
Zrobiłam sobie kawę i doczytuję. W miedzy czasie córcia przynosi mi co się daz kuchni. Parapet juz ogołocony i wszystko an moich kolanach. Przynosi mi bardzo dumna mówiąc "da".

MM miał wezwanie do Zary wiec na zabral do Centrum Handlowego. Połaziłam sobie. Byłam w H&M i przymierzałyśmy kapelusiki o których mówiła Olena. Ten w grochy to takie grochy błękitne są. Julka jednak wygląda kretyńsko w kapelusiku choć fletowy był całkiem fajny. Poszłam tam w sumie po takie trójkątne chustki na szyjkę ale nie było. Kupiłam leginsy fioletowe na lato .
Potem poszłyśmy na spacerek bo świeciło słoneczko. dawałam na ławeczce Julii banana i gdy otworzyła szeroko buziaka zdębiałam. Wyszła piątka! Szok. ! Z drugiej strony już czerwona bula i pewien zaraz będzie i po prawej.
Jestem w szoku. Przecież piątki wyłażą ok 2 roku życia.
Białe bule ma juz u góry wiec to jakby trójki. Kurdę. Jakos nie zauważam tych zębów. Odkrywam je jak juz białe na wierzchu są.
Czyli Julka jest okazem który będzie miał piątki a dolnych dwójek niet :szok:

Andzike
- mleko kokosowe, brokuły, bób- no nie mogę sobie wyobrazić smaku.
Widziałam dużo przepisów z mlekiem kokosowym ale nie mam odwagi go użyć.

Przymierzam się do nauczenia się robić sushi. Czytam, oglądam i się czaję :)

Zoyka u nas te kapelusiki sa niebieskie w biale kropki i granatowe w biale kropki. Teraz jak bylam, chcialam znowu kupic ale juz rozmiaru nie bylo :( tak to jest wlasnie jak sie odklada zakup na pozniej, zawsze sie przejade..

Na zebach sie nie znam, u Patryka nie wiedzialam kiedy wychodza wiec nic zwracalam uwagi.

Hełoł :-)
no i mi dzieć "zeżarł" posta.Próbuje kicać po kanapie i go delikatnie zdjęłamtylko że nóżka nacisnął na coś i szlag trafiło to co na pisałam.
Poproszę o przepis na zupkę czosnkową :-)
zestaw brokuły + bób wykorzystam :-) Zupe czosnkową jadłam kilka lat temu w Bieszczadach. Cebulowa i czosnkowa, pstrąg, makarony, pierogi, golonko ... POEZJA SMAKU !!! Zabrałam tam swego mężą ale ... zmienili kucharza - na 10000000000000% zupynie te same, kultowej wątróbki z wiśniami nie było a pierogi ... w biedronce są takie same.
Ja robie "soso-" ? "sałatkę" ? do makaronu czasem, czasem do bagioetki a czasem do niczego :-D brokuły, pomidory suszone z oliwy - jak mam :-) do tego ser feta albo lazur (co mam) i to posypane prażonymi płatkami migdałów i już.

Andzike, znalazlam przepis - wyglada fajnie.
Zoyka, mleko kokosowe jest podstawa kuchni tajskiej. Zupa z dyni z mlekiem kokosowym jest pyszna tez.

Co do tego landlorda, to wydaje mi sie ze to jakas paranoja. Jesli wynajmuje dom, to ten dom staje sie czyims domem i jesli ten ktos nie niszczy go, nie jest klopotliwy dla sasiadow i nie lamie prawa, to juz nie moja bajka co w nim robi. Choc przyznam sie, ze mialabym kontre gdybym zobaczyla np. symbole satanistyczne.

Witam sie wieczornie

My z małą siedzimy u rodziców-dzieć moj dzielnie zniosł podróz-5 godzin, zreszta zawsze w podrózy jest w miare ok, ale pogoda jest do kitu zabrałam ino parasolke a powinnam sanki, zasypało nas totalnie-20cm sniegu-sanki pozyczyłam i tak sie przemieszczamy na spacer

Andzike-ja też prosze o przepis na zupe czosnkowa

Ja uwielbiam cebulową i nawet niezła mi wychodzi

Misia-przepis zacny-uwielbiam suszone pomidory i chetnie w tej kompozycji z brokułami serem i migdalami wypróbuje

Dzisiaj zrobilam sesje rozmowy przez skype z teskniacym tatusiem-hmmm fajnie było- Ola jak zobaczyła tatusia na monitorze zaczeła az podrygiwać wołac tata i paluchem na monitor-znaczy że dzieć poznał tatusia:-D

Aga moja znajoma jeszcze robi sos do tego jogurtowo-czosnkowy, ja wolę czosnek posiekać, przecisnac przez praskę do tego i jak dodaje do makaronu to sersietak przyjemnie topi :-)

reklama
misia tez salatke wyprbuje. To sa takie pomidorki suszone w zalewie? pytam glupio bo nigdy nie kupowalam.

Klaczku szczerze mowiac to ja bym olala slowa takiego ciapatego. niech se pogada a ja i tak swoje. nie pasi to mnie wywali, w trakcie mozna szukac domu innego a tak to niech sie ciagnie;) no ale ogrzewanie to priorytet jednak.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry