reklama

Ciąża po 40

Hej wieczorowo.
Nie wiem, co się ze mną dzieje, pewnie przednówek, ale nie mam ani siły ani przekonania do siedzenia przy komputerze. Maks mnie wykańcza, bo wstaje o 4, a w tym układzie nic mi po tym, że przesypia ciurkiem 8 godzin, bo o 4 to ja ewentualnie mogę iść spać, ale nie wstawać...
Andzike - ja tez jestem żywo zainteresowana zupą czosnkową. Znam taki wariant z bryndzy i czosnku, ten Pawła inny?
Anko - a niechby Wam się wreszcie poukładało raz a dobrze. Trzymam kciuki.

reklama
Cześć :-D
Z tymi agencjami wcale nie jest tak fajnie i łatwo bo trzeba mieć na kaucję, trzeba mieć referencje z poprzedniego lokum, przepłaca się na czynszu. Poza tym to nie jest tak, że każdy pośrednik jest chamem, przecież ludzie mieszkają latami w jednym domu i mają normalnego landlorda. Myśmy po prostu trafili na pajaca w koloże beżowym:) Straszyć go nie będę, jutro oddaje nam rent i nasza zemsta była taka że zniechęciliśmy jednego Polaka na mieszkanie od niego :-D a miał od piątku się przenosić:))
W UK była niedawno afera mięsna, że w lazanii sprzedawanej w tesco jest konina. Widzę że szykuje się podobny dymek i w Polsce. Chyba tydzień trąbili o tym w telewizji i w radio. Konina jest zdrowa, pamiętam że jako dziecko jadałam a potem zniknęła z półek sklepowych. Dzisiaj pewnie bym nie ruszyła, podobnie jak psiny bo jakoś nei mogę. Tak samo jak nie jadam królika... lubię futerkowe zwierzaki.
Zgroza mnie ogarnia albowiem Wandzia od wczoraj próbuje wsadzić nogę na ławę i wspiąć się na blat. Lawa jest bardzo niska, wysokości puf i teraz własnie też kombinuje. Jak podrośnie ze dwa centymetry będziemy musieli zastawiać mebel z każdej strony :szok: wejdzie na bank... poza tym ulubioną pozycją podczas grzebania w zabawkach jest klęk prosty czym mnie zdumiewa :-D. No i zaczyna stawać bez podparcia jak zapomni że stoi i coś ją zaciekawi...
Kawa!!!! Zapraszam :-D

Tez witam jak Zombie, Mars smarkal na caly dom przed praca wiec po 5 byla pobudka. napisalam mu sms, ze zabije jak wroci.
Tym sposobem o 7 rano mialam juz odkurzone, zmywara wlaczona. Patryk tez o 6.30 juz powstal no bo przeciez Mia wstala! ja sie zastrzele.. Boli mnie gloda, mam wrazenie ze wszystkie kosci i gardlo..eh.

Aniu powodzenia w dalszych poszukiwaniach, w koncu traficie na dom idealny.

Konie, krolili i psy (!!!) sa cacy, nie je sie!

Andzike a kostke rosolowa czym mozna zastapic? toz to syfilus! ;-)

Nie kazdy ciapaty landlord jest idiota, Wam sie trafil okaz - jak sadze - kuriozalny. Nam sie Oli do niczego nie wtrynial, wlacznie z tym, ze jak Rajmund mu powiedzial ze drobne awarie sam potrafi zrobic, to tylko wskazal sklep w ktorym mamy kupowac czesci i odliczal oczywiscie od rentu. Wiem, bylo mu to na reke bo nie musial sciagac do byle *******y jakiegos czlowieka, ale np. jak sie mial urodzic Karol i powiedzialam ze chcemy zrobic pokoj dzieciecy, to nam powiedzial, ze mozemy wybrac dowolny pokoj i zrobic w nim co chcemy - wymienic wykladzine, tapety, kupic karnisz... Na jego koszt. Wykladzina nie dotyczyla jednego pokoju, bo akurat w nim wymianil ja ze 2 lata wstecz. No i dla mnie ogromnym plusem dla Olego byl fakt, ze zgodzil sie na koty, mimo ze sie ich panicznie bal.
Wlazenie na lawe jest normalne. Ulubiona pozycja Karola teraz, to zwis miedzy lawa a sofa - nogi na sofie, rece i barki na lawie, dupsko wisi w powietrzu, a mnie skora cierpnie.
Konina jest ok i nie rozumiem szumu to jedno ze zdrowszych mies, a na pewno zdrowsze od wieprzowiny. Swego czasu kupowalam w Pl na bazarze kabanosy z koniny - pycha.

Leb mi napier...a dalej, mlody w nocy urzadzil koncerto grosso na tube, poza tym ma sraku i juzzdazyl od rana wyprodukowac 2 kupska w plynie, a pierdzu jakby mial w dupie kastaniety. Mam nadzieje ze to tylko wczorajszy majonez, a nie jakies wirusowe cudo.

Florentynka - stronę wcześniej wrzucałam link do przepisu :-) też mam dość zimy, to co się dziś dzieje za oknem to jakas masakra, sypie niesamowicie. Podreptałam rano na parking, zobaczyłam, że mój samochód przypomina górkę śniegu, a wyjazd z osiedla do głównej ulicy stoi jak zawsze gdy pogoda zaskoczy kierowców, westchnęłam ciężko i poszłam na przystanek autobusowy:no: Tym sposobem spóźniłam się do pracy tylko pół godziny :-D
Ollena - Paweł chyba robi nie na kostce, tylko na skrzydełkach/udkach, ale pewności nie mam:-(

Popijam kawę i biorę się do pracy, jakoś tak bez przekonania... :no:

Hej, szybka kawa i zaraz lecę do dentysty ( brrrr !!!) - chętnie się zamienię na poród SN.
Maks zaczął sięgać gdzie nie sięgał, następna półka zaliczona :no:, no i próby włażenia dolna łapą na pudło z zabawkami też są. Ale takich ewolucji jak Karol to nie robi jeszcze, na szczęście.
Kłaczku - mam nadzieję że nie wirusówka. Czemu landlord bał się kotów, jakaś fobia?
Co do mięsa to może kompetentna nie jestem, bo nie jem, ale tu chyba mniej chodzi o mięso ,a bardziej o informację. Na paczce z sezamem znalazłam napis " może zawierać sezam". Jakbym kupowała mięso, to bym chciała wiedzieć z czego to. Zresztą kupuję psom i byłabym wściekła, gdyby mi wciskali coś jako coś innego.

Flo, nie wiem czemu sie bal. Po prostu jak przyszedl po ren pierwszy raz od mojego przyjazdu i kociarnia wybiegla sie przywitac (ze 3 sztuki tylko), to wyskoczyl z domu na ulice i prosil zeby nie. I zazwyczaj pozniej odbieral rent na ulicy, a jesli chcielismy zeby cos zobaczyl w domu, zamykalam koty gdzie indziej. Moze faktycznie chodzi o informacje... Hamburgery w zasadzie powinny byc wolowe. Gorzej jakby wieprzowiny dodawali bo muzulmanie...
Sezam moze zawierac sezam?? :-D

cześć,
Buszujemy od 6:30 :-D Teraz królewna śpi a ja ogarniam dom.

Julka ma zachwiania równowagi. Stoi i nagle się kiwa i fik na pupę. Może to związane z zębami a moze... na 4 kwietnia mamy neurologa na NFZ. Powiem mu o tym i wreszcie weźmiemy skierowanie na EEG. Boję się.

Olena no brak mi słów. Pomyślałam ze moze alergia powoduje te wieczne katary i gile ?

Zoyka nie wiem, naraze odpukac jest lepiej! o niebo! moze Sinecod zaczal dzialac :-))

misia znalazlam w Tesco suszone pomidory... najtansze 3.99! ocipieli..stwierdzilam, ze jak mi nie zasmakuja to wywale do smieci i po co mi to;) kupie w PL, tam taniej.

reklama
Sory ja też kocham psy ,koty ,konie,chomiki ,ryby i inne gady ale jedzenie to jedzenie :tak:pewnie ,że informacja powinna być.:tak:Co mi do tego,że ktoś zjada psa,żabę,świnię lub wprost przeciwnie.Dla mnie jedynie ważne jest to by hodował i zabijał te zwierzaki w sposób najmniej dla nich bolesny i krzywdzący.O np ubój rytualny jest okropny jak widziałam na jakimś filmie dokumentalnym jak muzułmanin przy maleńkich kilkuletnich dzieciach zarzynał kozę to mnie ciarki przeszły :-(Albo taki o Chinach jak na żywca z psów i kotów skórę ściągali nawet tego do końca nie dałam rady obejrzeć:angry:.Do tego co ktoś już ma martwego na talerzu bym się nie wtrącała ale niech informują.Ja się nawet wysypiam po prostu jak mała się za szybko obudzi daję ją nqa podłogę obok sypialni jest jej pokój i sobie idzie do siebie gdzie się pobawi jak zgłodnieje ,zrobi kupiszona lub się mocno znudzi przypełza ,a ja w tym czasie dosypiam.Pogoda niefajna ale na chwilę wyjdę na spacer

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry