reklama

Ciąża po 40

Nie, Anka! Kopytka to maka, jajo i ziemniaki (gotowane), a leniwe, to maka, jajo i ser! A jak sama maka i jajo, to po prostu kluchy - zalezy od formy, makaron, lane, kladzione, zacierka itd. Z typu maka jaja i ziemniaki, moga byc jeszcze kartacze, zwane tez szarymi kluskami, lub kudlatymi kluskami, ale to juz ziemniak surowy.
Zwalaj do nas jak chcesz - my dzis na dupie siedzimy, ale zawsze mozemy dokonac mordu synchronicznego.

Ladne? http://www.ebay.co.uk/itm/221199117...IT&_trksid=p3984.m1438.l2649&autorefresh=true

Ostatnia edycja:
reklama
Pada śnieg ! Dość mam zimy !

Polatałam, pozałatwiałam i jestem. Jula z Babcią na spacerze a ja robię potrawkę z kurczaka dla Julki i żurek dla nas.

Oby mi wyszedł. Mam żur w butelce szklanej, boczek, kiełbasę,ziemniaki.

kłaczku piękno to,to :)

I juz moje. Odstrzelilam za niespelna 10 funtow razem z przesylka. Sprzedajaca pisze ze nietrafiony prezent bo jej pod kolory nie pasuje, a mnie wlasnie o cus takie chodzi. :-D

katrina ! help. Szukam strony z Twoim przepisem na żurek i nei mogę odnaleźć. kwaśny wyszedł.

No jak to się robi ten żurek ?

Ja lubie kwasny :) ale ja barszcz robie.

Rozmowa z przed chwili.

Ja: chyba zrobie sobie oczwyszczanie organizmu, chwilowy odwyk od miesa, za duzo go jemy, piszesz sie?

Cisza...

Powtarzam.

Cisza..

Smiech... 'Nie ma mnie!'

Wszystko jasne ;-)

Zoyka to zakwas robiłas??Bo my jak robimy to jak juz gotowy to do butelek i do lodówki wtedy można go długo trzymać i sie nie przekwasza.Zimno jak cholerka byłam ze 30 minut na spacerze i wcale miło nie było.Kiedy już w końcu cieplej będzie.Kłaczku fajny ten komplecik na cenie się nie znam więc nie wiem ile to nowe ma kosztować ale sadzę ,że za bezcen kupiłaś:-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry